Ще сменям тавана. Колата е двувратка. Но имам 'зор' с свалянето на пластмасовите кори който се намират в задната лява и дясна част - тези в багажника. Проблема е в това как са закачени към купоет - с едни метални щипки, които са така направени, че нямат сваляне.
Металната част на щипката която влиза в купето представлява нещо подобно на прикачената картинка.
Черната част е металаната скоба лягаща между купето и кората.
Зелената част е купето.
Червената част е кората.
Тази черна метална част има два зъба дето хващат червената част от кората доста здраво. Та въпроса ми е - има ли начин това нещо да се свали без да се потроши кората? При първият ми опит за сваляне като я напънах, и се откърти червената пишка от кората. Сега е лепена, ама не знам дали втори път ще оцелее на тази интервенция.
Вторият ми въпрос е - на какво друго освен дръжките на вратите, сенниците и корите се държи тавана нагоре? Има ли си някакви щипки и ако да - къде?
Сваляне на таван на голф мк3
-
aspetkov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сваляне на таван на голф мк3
Колега, операцията я правих тази събота - лепих тапицерията. Голфа е с четири врати.
При мен бяха пластмасови тия щипки (бели) и излязоха с дърпане и побутване с щанга. Пластмасите са много еластични и не се чупят лесно. На теб ти трябва да извадиш един или два зъба, без да вадиш цялата щипка. Тавана излиза през задната врата (моя опит).
Като свалиш сенниците, кукичките за тях, плафона на лампата се свалят пластмасите над коланите. Под тях има две видички които се развиват. Пласмасите над вратите излизат с дърпане и побутване с плоската отверка. Те се държат на щипки които не се чупят.
При мен бяха пластмасови тия щипки (бели) и излязоха с дърпане и побутване с щанга. Пластмасите са много еластични и не се чупят лесно. На теб ти трябва да извадиш един или два зъба, без да вадиш цялата щипка. Тавана излиза през задната врата (моя опит).
Като свалиш сенниците, кукичките за тях, плафона на лампата се свалят пластмасите над коланите. Под тях има две видички които се развиват. Пласмасите над вратите излизат с дърпане и побутване с плоската отверка. Те се държат на щипки които не се чупят.
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Сваляне на таван на голф мк3
Всичко което описваш е така, с изключение на задните кори 
Там за да сваля средната част която се намира зад тях, трябва да откача поне горната щипка на задните странични кори. А тя на двувратките явно е метална. Поне при мен е... А тая пущина точно няма мърдане...
Иначе това с колонките на коланите е точно както си го казал - сваля се средната част, има 2 винта, развиват се те и корите в часта си над страничните прозорци и вратите се откачат без трошене.
Там за да сваля средната част която се намира зад тях, трябва да откача поне горната щипка на задните странични кори. А тя на двувратките явно е метална. Поне при мен е... А тая пущина точно няма мърдане...
Иначе това с колонките на коланите е точно както си го казал - сваля се средната част, има 2 винта, развиват се те и корите в часта си над страничните прозорци и вратите се откачат без трошене.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”