Впечатление от 1.8 турбо Golf IV? Коментари на собственици.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vio
Автомобил:
Двигател:

Впечатление от 1.8 турбо Golf IV? Коментари на собственици.

Мнениеот Vio » Нед 17 май 2009 13:15

Позволих си да променя името на темата за да не се дублира със стари теми. Моля да пишат хора които имат или са имали 1.8 турбо...

Колеги , добър ли е този мотор ? Неможах да намерия тема за него и затова пускам тая тема. Чакам коментари - здравина , части , разход , возия и т.н. :roll:

п.с. Първата ми кола беше голф 3ка 1.6 - мнооо здрава , до сега карах фиат купе 1.8 131 коня и сега искам още... коне 8)
Само вметвам че си мислех и за печица 110 коня или 131-150 к.с.,но това в много краен вариант. Сега търся съвети за 1.8 турбото.

Последна промяна от Vio на Нед 17 май 2009 17:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Re: Впечатление от 1.8 турбо мотора на Golf IV?

Мнениеот GTspecial » Нед 17 май 2009 14:14

Влез в Audi club .Там има доста изписано за тези мотори.
http://vw.testdrive.bg/modification/448 ... 150Hp.html

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 17 май 2009 15:10

Потребителски аватар
Vio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vio » Нед 17 май 2009 15:57

Колеги :banghead: , изрично написах "Неможах да намерия тема за него и затова пускам тая тема." Просто търсачката не отчита търсене на - gti, гти , 1.8т (трябва да има повече от 4 символа), а като напиша по-дълга фраза в резултатите почти нямаше такъв които да се отнася за gti s 1.8 tubro. МОЛЯ ИЗВИНЕТЕ МЕ :oops:

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Re: Впечатление от 1.8 турбо Golf IV? Коментари на собственици.

Мнениеот alex_zazy » Пон 18 май 2009 7:25

Пробвай през Google.bg пишеш каквото ти трябва няма ограничение в символите и интервал site:vwclub.bg/forum и си намираш каквото ти трябва! Успех!

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пон 18 май 2009 9:41

Вземи си, да двигателя е екстра и си върви. Ако искаш може да я караш леко и да ти харчи сносно :)

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 18 май 2009 15:04

1.8Т - харчи много, иска скъпо масло, скъп бензин, ниска е, често опира, трудно се паркира на нормален тротоар, а пък как друса със 17ки, гадна работа, не ти трябва :lol:

вземи си TDI, чувам че харчи 4-5 градско, върви много, минава отвсякаъде, яката работа било това дизела, мани ги тия турбо бензини :mrgreen:

Потребителски аватар
eli99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eli99 » Пон 18 май 2009 17:43

MK4 написа:1.8Т - харчи много, иска скъпо масло, скъп бензин, ниска е, често опира, трудно се паркира на нормален тротоар, а пък как друса със 17ки, гадна работа, не ти трябва :lol:

вземи си TDI, чувам че харчи 4-5 градско, върви много, минава отвсякаъде, яката работа било това дизела, мани ги тия турбо бензини :mrgreen:
Да.Всичко това е вярно,но пък е голям кеф!За да караш кола с такъв мотор трябва да си малко мазохист! mhihi mhihi

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 18 май 2009 18:15

Т'ва некои хора верно имат комплекси в този форум :063: . ...та толкова са комплексирани на тема ТДИ, че направо започват да се заяждат без дори един дизелджия да е изказал мнението си, което ще въде доста неуместно в случая. което е още по-лошото, прави ми впечатление, че е тенденция, на определени потребители и то в няколко теми.

Я кажете момчета, май наистина живеете с мисълта, че сте се прецакали яко? Сигурно след като някое пушещо ТДИ е минало покрай вас :Mr Green Fun

Айде живи и здрави и не се впрягайте толкова :Mr Green Fun

Човечеца като се е решил да се метка на бензиново турбо, няма смисъл да правим "дискусии" TDI vs GTI.

Потребителски аватар
eli99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eli99 » Пон 18 май 2009 19:08

А ти,наистина си опериран от чувство за хумор! :applause: .Хаиде не се впрягаи толкова.Никои не казва лошо за печките.

Потребителски аватар
Vio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vio » Вто 19 май 2009 22:57

MK4 написа:1.8Т - харчи много, иска скъпо масло, скъп бензин, ниска е, често опира, трудно се паркира на нормален тротоар, а пък как друса със 17ки, гадна работа, не ти трябва :lol:

Абе мене точно това ме притеснява. Колко е ниско,картера какъв е (желязо или алуминий),има ли предпазна планка и колко бензин харчи (нормално) !

*До сега карах фиат-купето постоянно на страх че ще влезна/мина през някоя неравност и ще издумкам картера...отново (на една кутия с цигари от земята е),иначе ако се доближава до 10-12 градско СФ и извънградско около 7.6 - няма проблем.

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Вто 19 май 2009 23:03

Vio написа:

Абе мене точно това ме притеснява. Колко е ниско,картера какъв е (желязо или алуминий),има ли предпазна планка и колко бензин харчи (нормално) !

*До сега карах фиат-купето постоянно на страх че ще влезна/мина през някоя неравност и ще издумкам картера...отново (на една кутия с цигари от земята е),иначе ако се доближава до 10-12 градско СФ и извънградско около 7.6 - няма проблем.

Картера е алуминиев и е много ниско, имай го предвид.

Потребителски аватар
GTI 1411
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTI 1411 » Сря 20 май 2009 0:06

Колега аз карам гти 1.8т значи с оригиналното окачване не е по нисак от останалите модели на голф 4,а относно здравината на мотора читав ли е няма да имаш проблеми трябва му само хубаво масло 5w40 и стъпка.За вървенето няма да ти казвам кефа е голям а горенето е долу-горе в тези граници където си ги написал,при нормално каране изван грацко до към 130 гори околу 7-7.5/100 грацко 10/100,поне моят гори толкова.Това е дано съм бил полезен. :да:

Последна промяна от GTI 1411 на Сря 20 май 2009 0:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Scotty
Автомобил: Volkswagen Golf 4 GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Scotty » Сря 20 май 2009 0:16

И аз карам 1.8т и съм си много доволен, но наистина като цяло си пада малко нисичка но все пак е бърза кола :wink:

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Сря 20 май 2009 19:33

Аз съм с TDI с нормалното за модела окачване и адски много се дразня че пак колата отпред е много ниска и опира на най-малката бабунка или бордюр.А да не говори че вече два пъти потроших кората под двигателя :twisted: :twisted:
Карам и 1.8Т но в А3-ка която е със стандартното за модела окачване,(което е доста по-твърдо и стаболно де)но кората отдолу вече я няма и не опира на местата където TDI-то дере кората отдолу :roll:
Извода за мен е: бензин или дизел има ли кора отдолу си опира яко,това си е недомислица на производителя на тези модели коли.Все пак е трябвало да придвидят колите си и за по-изостанали страни като България не само за големите аутобани в немско и Италия и др. страни
Зимата и коловозите от сняг са голямо изпитание за кората на TDI-то mhihi mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”