Здравейте колеги,
От два дена светна индикацията на таблото, ня която има нарисуван акумулатор. Понякога като вдигна обороти изгасва, друг път не светва изобщо, но пък има случаи, в които си свети постоянно въпреки оборотите. Тази индикация за какво ме предупреждава и какви мерки да взема?
Индикация акумулатор
- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Индикация акумулатор
тази индикация те предупреждава че не зарежда автомобила.Може да са ти износени четките на динамото(алтернатора) 

- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Ровя из раздела, но не намирам как се сменят тези четки. Човек без опит може ли да го направи или да си ходя на сервиз?
- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
най добре си отиди на майстор ще го прегледа основно и ще му направи профилактика.Поне ще знаеш че скоро няма да ти създава ядове 

- nurv
А можеш ли да ми кажеш ориентировъчна цена?
- gepy_m
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BXE 2007 1 9 TDI
Има една малка букса която влиза в динамото(алтернатора) може да е излязла и да не зарежда акумулатора.При мене излизаше буксата и ми свтваше веднага лампата.Капнах и една капчица канаколит и я залепих и нямам ядове
А може и динамото да ти е здало багажа,но погледни първо за тази букса 
А може и динамото да ти е здало багажа,но погледни първо за тази букса - kazalza
- Автомобил:
- Двигател:
колега от диналото е , и аз имах същият проблем, износени медни пръстени и четки, виж не е хубаво така да караш, какъв ти е алтернатора бош или валео каква кола караш, кубици мотор, и ще ти кажа дали можеш само да си го опрашищ най ефтино можеш да минеш с 4лв. за две четки ако можеш да запояваш , а ина4е готов 4исто нов блок е около 15лв. той е на болтове слагаш и забравяш, ако колекторните пръстени са зацапани , запали колата и с шкурка можеш да ги шлаифаш в движение като струг! ако не разбираш въобще от ток непипай!!! ще ти вземат 25лв. поне няма да си развалиш акпмулатора!!
- nurv
Оправено е вече. Мишо от Герман помогна със смяна на четки! Благодаря на всички споделили мнение 
А за колата:
Golf III GT (ABS) 1.8 90hp
Valeo е алтернатора
А за колата:
Golf III GT (ABS) 1.8 90hp
Valeo е алтернатора
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Алтернаторът ти не зарежда. Не карай колата в такова състояние, защото след определен брой километри ще те остави на пътя (акумулаторът ти няма безкраен капацитет). Свали динамото и го занеси на майстор. Аз мойто го носих на сточна гара.. там през 10 метра има майстори за алтернатори..
Няма смисъл да сменяш сам четките на сляпо, може да не е от тях
Няма смисъл да сменяш сам четките на сляпо, може да не е от тях
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”