Лети джанти и втулките за центриране на Пасат Б4 - РЕШЕНО!

Техническа и сервизна информация за Passat
ivanveltchev
Автомобил: VW Cross Touran
Двигател: BMY 2009

Лети джанти и втулките за центриране на Пасат Б4 - РЕШЕНО!

Мнениеот ivanveltchev » Сря 20 май 2009 10:33

Здравейте колеги, имам следното питане, установихме с един приятел че на летите джанти на колата ми /Пасата Б4/ централния отвор е 58мм, а доколкото знам на пасата този отвор трябва да е 57.1мм, възможно ли е от това да се получава тресене на купето на колата. Защото при мене се получава такова тресене над 120-130км/ч но колкото повече вдигам скороста толкова се увеличава тресенето, не спира просто. Възможно ли е от това да се получава или просто трябва да се занесат джантите да се видят да не са криви нещо?

Последна промяна от ivanveltchev на Пет 22 май 2009 20:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за лети джанти и втулките за центриране на Пасат Б4

Мнениеот xalerrelax » Сря 20 май 2009 10:34

разбира се че без втулки тресе

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Сря 20 май 2009 11:09

Грешиш. Давам ти за пример летите ми джанти. Централен отвор шейсет и нещо, а втулките ги е хванала липсата.
По-вероятно на колегата, да са му криви джанти, балони по гумите, нужда от баланс и т.н.

Потребителски аватар
maksimorizz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maksimorizz » Сря 20 май 2009 20:17

Мисля,че колегата xalerrelaxе прав.При мен се получи нещо подобно,но са ми износени главините отпред и не ляга плътно фтулката.Колата е В4 мотор-AGG.Проверени са и гуми и джанти-идеално прави са,но след 110-120км/ч почва да тресе.Гумаджията си игра половин час да ги напасва.Планирам в скоро време смяна на предни дискове!!!Мисля,че е напълно възможно да тресе по тази причина.Поздрави!!

ickoblicko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ickoblicko » Сря 20 май 2009 20:27

колега имам същия проблем купих си джaнти но без фтулки и сега като вдигна 120 130 и ми тресе колата ходих на гумаджия сваля ми джaнтите балнсира ги каза че са прави и пак тресе питах го защо и какъв може да е проблема и ми каза че трябва да си взема фтулки :) ако някой знае от къде в софия мога да си купя ще му благодаря :)

Потребителски аватар
maksimorizz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maksimorizz » Сря 20 май 2009 20:31

Би трябвало във всеки сериозен магазин за прозажба на лети джанти да продават.Успех!!!

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Чет 21 май 2009 9:36

maksimorizz написа:Мисля,че колегата xalerrelaxе прав.При мен се получи нещо подобно,но са ми износени главините отпред и не ляга плътно фтулката.Колата е В4 мотор-AGG.Проверени са и гуми и джанти-идеално прави са,но след 110-120км/ч почва да тресе.Гумаджията си игра половин час да ги напасва.Планирам в скоро време смяна на предни дискове!!!Мисля,че е напълно възможно да тресе по тази причина.Поздрави!!

При мен тресеше, но като натиснех спирачката започваше да тресе повече, отидох на реглаж на гумите, никакви грижи (гумите са 185/65/14 на оригинални стоманени джанти), смених дисковете и тресенето изчезна.

Така че или първо втулки и ако и те не оправят нещата, после търси дискове.

Късмет!

ivanveltchev
Автомобил: VW Cross Touran
Двигател: BMY 2009

Re: Лети джанти и втулките за центриране на Пасат Б4 - РЕШЕНО!

Мнениеот ivanveltchev » Пет 22 май 2009 20:36

Проблема с тресенето го реших, след като отидох и си закупих алуминиеви оригинални OZ дистанционни втулки от Ауто Груп5 за центриране на джантата с правилния отвор от 57.1мм и днес си ги монтирах пред гаража на джантите и колата направо заспа на пътя. Вече няма и следа от тресене като вдигна над 120км. А старите втулки бяха с централен отвор от 58.1мм аз си мислех че 1мм няма такова значение, но се оказва че има огромно значение за баланса на джантата.

Върни се в “Passat”