Polo 1.0 AER - 1998 Смяна на задно гърне

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
_HighVoltage_
Автомобил:
Двигател:

Polo 1.0 AER - 1998 Смяна на задно гърне

Мнениеот _HighVoltage_ » Сря 20 май 2009 6:09

Колеги, предстои ми скоро да сменя задното гърне; все още не гърми, но визуално е много зле - корозия, години... Ако някой е минал по този път, да даде съвет къде, с какво (ново, оригинално, ремонт и т.н).
Благодаря! Обещавам да приложа снимки и да споделя опита.

Потребителски аватар
e187
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 1.0 AER - 1998 Смяна на задно гърне

Мнениеот e187 » Сря 20 май 2009 9:52

Ново!
Не са толкува скъпи онзи ден правих средно гърне, а след месец два ще ми се наложи и задното да сменям.
На околовръстното на кръстовището на Пушкин и Околомръсното ми го направиха много съм доволен със скоби без заварки и т.н. Цецо си знае работата...

аа да забравих цената 50 лева ми струва + още 30 за работата..

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Сря 20 май 2009 12:25

Карай докато не почне да трещи и не се вталясвай за външшния му вид :wink: Иначе преди 2 години сложих Аспо и все още не е мръднало(карам на газ).Цената му беше 80 лв. с монтажа-гаранция 2 години(ако колата има газ 1 година).

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 20 май 2009 16:28

Трудно ще загърми като москвич ,ако си с катализатор! Имай в предвид ,че гърнетата започват да гният от вътре на вън и се сещай какво е станало с тръбите дето са вътре в гърнето. Аз правя така...като започна да чувам двигателя в багажника-сменям гърнето. Купувай ново за твоят модел ,а не универсално дето ще има нужда от рязане и заварки по тръбите ти.
Това за 30 лв...... Тука в Хасково смяната си е безплатна(навсякъде където продават гърнета)..плащаш само скоба и то ако е нужно да се смени ,5 лв струва!
Средно гърне ми излезна 50 лв +5 лв за една скоба.

Потребителски аватар
winstrol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winstrol » Чет 21 май 2009 20:46

_HighVoltage_ написа:Колеги, предстои ми скоро да сменя задното гърне; все още не гърми, но визуално е много зле - корозия, години... Ако някой е минал по този път, да даде съвет къде, с какво (ново, оригинално, ремонт и т.н).
Благодаря! Обещавам да приложа снимки и да споделя опита.

Карай със старото докато се скапе , за гърменето не се притеснявай - няма да усетиш кой знае ква разлика в шума дори и да ти изгние нацяло,особено ако си и с катализатор, аз съм със същото поло и в момента го карам с права тръба на мястото на катализатора - средно гърне (оригиналното) и крайно ( спортно ) и въобще нямам проблеми със звука освен ако не натискам яко педала в високите обороти

Потребителски аватар
e187
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот e187 » Чет 21 май 2009 22:56

Катализатора го изхвърлих със все гърнето... :!: Незнам дали е от това или от нещо друго но колата като чели стана още по-икономична...

Потребителски аватар
_HighVoltage_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _HighVoltage_ » Съб 23 май 2009 13:49

Няма никакъв финес в подмяната на гърнето - прозаична работа; въпросът е да ви излъжат по-малко.
Първо ми оферираха "оригинално гърне" за 100 лв. - пълна лъжа. До колкото успях да разгледам, средното и задното гърне са едно цяло - няма никъде връзка между тях. Възможно е цялата изпускателна система да се монтира преди задния мост - но това го е направил германеца, при нас не става без ъглошлайф и заварки.
Направи ми впечатление, че тръбите са много добри, дебелостенни и може би са от неръждавейка. Така че взех решение да ми подменят само задното гърне - изрязаха старото и завариха новото към оригиналните тръби. Цялата процедура ми излезе 70 лв.Благодаря на всички за споделените мнения и съвети.

Потребителски аватар
Nikurlq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikurlq » Сря 17 авг 2011 9:57

Я малко да възкресим тая тема а? Колеги, актуална информация за читав сервиз в София дали бихте ми дали? За задното гърне си остава въпросът.

Потребителски аватар
e187
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот e187 » Чет 18 авг 2011 7:09

ЕМ-Комплект на Оклоловръстностното/Цар Борис?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”