Е няма такова каръшко...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Е няма такова каръшко...

Мнениеот Sanq_Belov » Сря 20 май 2009 18:37

Незнам дали му е тук мястото, но искам да ви разкажа какво преживях днес на пребиране от София:
Качвам си аз багажа в колата, проверявам вода масло и всичко както си му е реда. Никаде няма липсващи течности сичко си е наред, паля и тръгвам. Спираме на МакДоналдс Пазарджик хапваме там каквото правим и веяе ще тръгваме... Да ама не! Гледам от колата тече антифриз :banghead: Отварям капака и какво да видя-от фланеца отстрани на блока хвърчи ама хвърчи антифриз :horror: Звъня аз на момчето в нашия магазин, обяснявам му ситуацията и той ми казва- "Пълниш вода в нещо и тръгваш. Фланеца е тука ама ти не си. Тръгвай и само гледаи да не прегрее"... Какво да правя-тръгвам. Карам си аз(по-голямата част от пътя е по магистралата та там няма проблем-не се и мъчи да загрява) гледам си стрелката и така. Само че идва момента в който трябва да слезна от магистралата и там вече ми е притеснително. Карам си пак гледам стрелката и забелязвам, че всичко е наред-вдига малко над 90 градуса тругва перката и се оправя и така през целия път. Спираме на Клокотница за фас пауза(пушач съм но не давам да се пуши в колата ми, все пак си я обичам :mrgreen: ) и решавам да видя дали имам антифриз. Отварям капака и :horror: Антифриз има и вече не тече(даже и сега не тече а минаха около 2-3 час). Качвам се спокоен карам си нормално и се радвам, че ще се прибера безпроблемно-да ама не. Тъкмо влизам в Свиленград и усещам, че нещо смърди. Оставям аз момчето дето пътуваше с мен и осъзнавам, че смърди от моята кола :horror: Това което видях след като отворих капака ме потресе тотално-акумулатора пуши и тече(акумулатора е Bosh Gigawat и е на 6 месеца) :banghead: :banghead: :banghead: Отивам в магазина, сваляме клемите и почвам да проверявам бушоните. Нищо им няма. Чакаме да изстине и да спре да пуши тоя пуст акумулатор и умуваме... След като спря да пуши пак го закачихме ама нъцки-няма никой вкъщи! Тъй като е в гаранция грабвам един нов и отивам да проверя какъв е проблема при един маистор. Спирам аз, отварям капака и той слага уреда да мери. Паля колата и още докато запалих вика "Гаси"... Гася аз и го питам какво и има... Погледна погледна и вика- "Кажи им да ти донесат едно ново реле за динамото, че старото е заминало"... Носят новото, сменяме го и хоп-колата се оправи... :banghead: Значи толкова не се бях ядосвал от много време. В един момент почнах да се замислям дали да не сменя цялата ел. инсталация(кабели, бушони, релета, и т.н.), до такава степен бях откачил! :banghead: Незнам какво и стана от веднъж на тая кола обаче ме изкара извън релси(май ми се разсърди, че днес си говорехме с един приятел, че мисля да я сменям :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun )

П.П. Ако сметнете темата за неумесна-изтриите я. Само изках да споделя какви главоболия преживях!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Е няма такова каръшко...

Мнениеот emo-gar » Сря 20 май 2009 18:55

Има дни ...в които "не върви" :? Аз си мисля,че акумулатора е "пробил",натоварва зверски алтернатора,оттам -прегряване(може да не е фрапиращо),следва повишение на налягане в системата и изпърдява стария верен фланец.Аз тия фланци,така профилактично като човъркам и си ги сменям,само един(най-лесния) ми е по-стар от 6 месеца...стареят си пластмасите.Тоя на термостата-заедно с елемента,тройника-заедно с датчика,отстрани има при мен още един,ще го гътна преди жегите

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 20 май 2009 21:48

Е има и такива дни колега,какво да се прави и аз имах проблеми с колата,и на пътя ме е оставяла,но след това свикнах да не се газирам.Така няма да си помогна с нерви,ама няма какво да се прави.Важното е ,че сте с еприбрали невредими,сега ще я оправиш лека полека :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 20 май 2009 22:23

Какво да ти кажа...
По-миналия четвъртък, без да видя, че го има, скочих с едната гума в един канал (полвината П-в тийм ми е свидетел! :Mr Green Fun )
Куриозното е, че близо полвин година бях търсил из цял Пловдив свободен канал, дето поне масло да мога да сменя! :lol:
На другия ден, веднага след разговора с едно майсторче да качим колата на повдигач да оглледам за поражения тръгвам назад да излизам и.. в един гаден бетонен блок откачих предната броня!
После колегата Masterbench ми пръсна предната маска, че беше в окаяно състояние, а на следващата сутрин един Ланд Ровер спря 10мм след нея, в посока моята предница :screwy ...
...искал да паркира...
Някой път верно не върви!

Оправи фланчето, че щом е тенало- пак ще направи мизерията и се моли каръка да е свършил.

Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanq_Belov » Чет 21 май 2009 0:00

Утре още ставам и го изхвърлям старото фланче и слагам ново. Днес вреше и кипеше цялата кола и не можеше да се пипне по нея(търсех си специални ръкавици да мога да сваля стария акумулатор :screwy ). Евала на майстора-човека се изгори та да може да смени това реле(между другото и той е фен на VW-кара едно Голфче 3-ка за всекидневна иначе има и една еденичка която всеки път ми пълни очите като я видя). И така колеги-на всеки може да се случи, но дай боже на никой да не се.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Чет 21 май 2009 1:49

Каръка като те подпука няма лабаво... В петък ми гръмна турбото и лових пътни помощи до бат Никси, през уикенда изгорях на слънце като рак и не можех да се пипна, в понеделник се прибирам вкъщи и са ми се дояли свински ушички на скара, вкарвам щепсела на скарата в контакта и БУМ!!! За малко да се запалим вкъщи - то не бяха контакти заварени, то не бяха бушони гръмнали. След като я отворих, пустата скара от толкова поправяне, което съм и прилагал, премерих я и от 3 kW сметнах, че е станала към 5.5 kW дето съм усуквал реотаните.
На 21 години съм, по принцип не вярвам в такива неща, но при първа възможност ще ида да пална една свещичка ей така за здраве, че явно има нещо горе дето гледа и не съм му угоден нещо последно време...

Поздрави, Митака 8)

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Чет 21 май 2009 2:00

Бе майната му на колите, те се оправят, кофти е когато те предадът на път :? . Важното, че не се е запалила и тогава да видиш панаир.

написано от @morfei1

Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanq_Belov » Чет 21 май 2009 9:18

Luciano написа:Бе майната му на колите, те се оправят, кофти е когато те предадът на път :? . Важното, че не се е запалила и тогава да видиш панаир.

написано от @morfei1

Прав си колега-оправят се, а за акумулатора-и ние обсъждахме това, но хората от Бош са си го измислили: върху капачките за зареждане на акумулатора има капак с дупки в двата края. Вчера така пушеше от там, че както казах :horror: После остановихме, че те за това са сложени там. :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”