дайте съвет да слагам ли газ инж. на поло1.0 AER

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: дайте съвет да слагам ли газ инж. на поло1.0 AER

Мнениеот groznika » Пон 18 май 2009 23:47

Vizor написа:П.П. на Г40-ската газ няма да сложа защото не ми пука колко харчи :) Като нямам пари за бензин просто не я карам :) Ако искам да върви и да не харчи ще си купя печка ;)

Не бе защо? Сложи си. Найш кФо е якУ. Половината "бегачки" във форума са на газ. Можеш да утрепаш вожда и да залепиш дори едно метанче :Mr Green Fun mhihi mhihi mhihi

ПП
Това с метановите и газови "бегачки" ми звучи точно като: "Голема ми е дръжката на корема, ама е малко безопасна игла" :kissy:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 19 май 2009 7:20

nako82 написа:дайте съвет да слагам ли газ инж. на поло1.0 AER ЩО то газта е 0.75лв а бенз.1.90лв

Въпроса е много обикновен-отговора също: Ако караш толкова много километри ,че да го избиеш слагай! Ако ще го избиваш 4-5 години по-добре недей. Все пак имайте в предвид ,че през зимата цените са по-други и някои хора си карат на бензин тогава защотото им е по-евтино (особено тези с обикновените газови уредби. С добре монтиран газов инжекцион и хубава газ,колата ти ще е по-пъргава до 3500 оборота при разход не по-голям от 1 литър на 100км спрямо разхода ти на бензин

Потребителски аватар
McLarena1976
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот McLarena1976 » Вто 19 май 2009 10:06

Аз съм с такъв мотор само че моноинжекция АЕР 999 45 магренца.
Мноо е зле работата от към вървене а пък от към бензин не е никак малко около 7,8л./100 градско. Мноо смотан мотор ама ко да са прай с такъв съм като не съм питал първо.
За газ и не мисля защото съм с малко дете в колата и не мисля да рискувам с бомба в багажника,не че на предната кола не бях , но нямах дете тогава.
Иначе извънгадско пада доста някъде на 5,2/100 със 100км. на моменти 120км. на изпреварване на камиони :lol:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 19 май 2009 16:21

groznika написа:
Vizor написа:П.П. на Г40-ската газ няма да сложа защото не ми пука колко харчи :) Като нямам пари за бензин просто не я карам :) Ако искам да върви и да не харчи ще си купя печка ;)

Не бе защо? Сложи си. Найш кФо е якУ. Половината "бегачки" във форума са на газ. Можеш да утрепаш вожда и да залепиш дори едно метанче :Mr Green Fun mhihi mhihi mhihi

ПП
Това с метановите и газови "бегачки" ми звучи точно като: "Голема ми е дръжката на корема, ама е малко безопасна игла" :kissy:

Да има бегачки във форума на газ, които тунинговането им струва по-малко от смяната ти на ангренажния ти ремък и вървят поне 4 пъти повече от ГТИ-то ти освен това минават 2-пъти повече километри от теб с 50лв примерно :) Въпрос на гледна точка!
Ако колата ми нямаше електроника, която да управлява принудително пълнене опредлено щях да съм на газ :twisted:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 19 май 2009 18:03

Ивчо, мисля да те убия с мълчание ;) :kissy:

Потребителски аватар
vezbata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vezbata » Сря 20 май 2009 20:39

maslinkov написа:
Rad3v написа:Това, че е малък мотор не значи, че гори 4-5 мойта в града не пада под 7...

7,7 по книжка, като смениш термодатчика ще падне на 6,5-6,8, а газовата ти стува 1400 лв, щото колекторите ти са пластмасови. Или ще "изгориш" 900л и ще минеш 15000км, без да броим парите за газта за същото време, докато почне да ти се изплаща. А дотогава никой не може да ти гарантира че ще е здрава колата, или че цената на газта ще е същата, или няма да въведат данък в/у газовите уредби, както беше едно време, което ги обезсмисля. Да слага този който му гори като ламя и върти много. :lol:

Кой температурен датчик имаш предвид:този които отваря и затваря циркулацията на антифриза(дето е вътре в маркуча) или този дето следи за температурата на антифриза и подава сигнали към компа???

Потребителски аватар
TheBoss
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 9A

Мнениеот TheBoss » Сря 20 май 2009 22:42

Аз немога да разбера защо някои хора са така писимистично настроени към АГУтата. Дали ще караш на бензин , нафта ,газ или каквото и да било друго мисла че няма значение. Има значение че колата си върви и те вози за колкото се може по малко пари. Аз може да съм си сложил газ на Г40ката и какъв е проблема :roll: Някои хора могат да кажат че съм сасипал колата,еми не мисля така колата си бега и то много както на бензин така и на газ. Отивам и се връщам до София за няма и 30лв докато на бензин ми е 50лв. И се пак моя съвет към колегата е ако върти мн км и ако мисли че ще си кара колата още време да си сложи газ но ако не е така няма да има смисъл. :wink:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 20 май 2009 23:04

vezbata написа:
maslinkov написа:
Rad3v написа:Това, че е малък мотор не значи, че гори 4-5 мойта в града не пада под 7...

7,7 по книжка, като смениш термодатчика ще падне на 6,5-6,8, а газовата ти стува 1400 лв, щото колекторите ти са пластмасови. Или ще "изгориш" 900л и ще минеш 15000км, без да броим парите за газта за същото време, докато почне да ти се изплаща. А дотогава никой не може да ти гарантира че ще е здрава колата, или че цената на газта ще е същата, или няма да въведат данък в/у газовите уредби, както беше едно време, което ги обезсмисля. Да слага този който му гори като ламя и върти много. :lol:

Кой температурен датчик имаш предвид:този които отваря и затваря циркулацията на антифриза(дето е вътре в маркуча) или този дето следи за температурата на антифриза и подава сигнали към компа???

Твоя датчик дето отваря и затваря, малкия и големия кръг, ората му викат термостат

Иначе, щом хората са го смятали този ахтонобил да връй с бензин , не мисля че е правилно да се изпробва дали може и на газ, това че работи , не значи че е добре от инженерна гледна точка, газта има съвсем други свойства като гориво , не си мислете че автомобилът ви е готов да понесе всичко. Още повече че новите технологии се движат все повече по ръба на бръснача, с цел да изстискат повече от моторя и да намалят теглото му, а за пробега едва ли се стремят да е много лонг лайф , щото и новите автомобили е хубаво да се продават...

Daido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Daido » Чет 21 май 2009 10:06

Здравейте. Колега ще ти кажа каква е истината а ти си прецени. Газовия инжекцион се избива за 20000 км, а разхода ти е с 1л повече от на бензин. Освен това ГИ от време на време създават проблеми. А относно това как варви колата е много относително. Много зависи от газта на бензиностанцията. Всеки път е ралична дори и да зареждаш от една и съща колонка!
Това е от мен ако искаш да знаеш нещо за ГИ пиши. :)

jokeer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jokeer » Сря 03 юни 2009 20:36

имам същото поло с 1 двигател,сложих уредба за 1 200 лв
сега цигарите са ми 2 пъти по-скъпи от горивото
дори на газ е по-пъргаво и ускорява супер

Последна промяна от dobrin на Пет 05 юни 2009 18:40, променено общо 1 път.
Причина: Няма нужда от рекламки!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”