Тежък волан на Пасат B3 90г 1.8mi

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
barkod
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Тежък волан на Пасат B3 90г 1.8mi

Мнениеот barkod » Сря 20 май 2009 20:15

Не бях забелязал, че волана ми е "тежък" допреди да покарам колата на един приятел. Той я има тази кола от около 8 години и е сменял на два пъти хидравличната течност, но не от нужда. Та въпроса не е за неговата кола, а за моят проблем. Скоро сменях ремъка, хидравличната течност не. Моля за идеи...

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Re: Тежък волан на Пасат B3 90г 1.8mi

Мнениеот pronobis » Сря 20 май 2009 21:25

Виж какво съм писал в тази тема, може да е от полза, ако не - все е някакво начало.
viewtopic.php?f=6&t=145119
Като цяло обаче, имай предвид, че сервото на колите ни от тези години не е да го въртиш с кутрето на лявата ръка...
А виж и търсачката какво ще каже, че тая тема е бая експлоатирана. Успех.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 21 май 2009 7:55

Ако не си правил реглаж на предницата (се това ми се случва да съветвам напоследък :Mr Green Fun ), вземи направи и виж дали няма да има промяна - може да останеш изненадан. Също доста влияние оказват и гумите какви са.

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Чет 21 май 2009 8:40

dj_tuhla написа:Ако не си правил реглаж на предницата (се това ми се случва да съветвам напоследък :Mr Green Fun ), вземи направи и виж дали няма да има промяна - може да останеш изненадан. Също доста влияние оказват и гумите какви са.

Хаха, а и аз все присъствам в темите, където съветваш това. :Mr Green Fun
За гумите си всъщност много прав - колега barkod, аз бях с гуми размер непрепоръчан от производителя и не можех да си позная волана. След смяната им с един от препоръчаните размери, нещата заспаха. :wink:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 21 май 2009 10:27

Аз карам с нископрофилни гуми, но малко по-напомпени и пак се върти много леко :D

Потребителски аватар
barkod
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот barkod » Чет 21 май 2009 13:42

Скоро реглаж не съм правил. Но сутринта като се оглеждах видях поразръфан маншон, мисля, че е на рейката (поне така мисля, че се нарича :) ) Отдолу ако се погледне няма как да се види, понеже и отгоре малко си личи. Както и да е, така и така след като се смени маншона трябва да се ходи на реглаж. Ще пиша за резултат.
Днес си смених двата маншона на рейката. Правиха ми и реглаж, ефект няма. Майстора каза, че на няколко пъти му се е случвало да сменя рейка и след ден два хора са идвали да го питат дали е нормално волана им да е като перо, че и по леко. Казава, че и при мен може да стане. Единственният проблем е при висока скорост, сещате се за какво става дума. Не вярвам заводски тази хидравлика да олекотена до такава степен, опасно става да караш с 120 km/h и нагоре с такъв волан.
Остава да сменя и хидравличната течност, ако се оправи добре, ако не се оправи... ами живи здрави :) :beer

Върни се в “Passat”