Здравейте колеги,
Забелязвам ( по скоро - усешам ), че в последно време волана ми стана много лек за въртене.
Колята е B4 94г. 1,8. Няма звуци, течност има. Лошото е, че се усеща едно люлеене по време на движение.
Не дава да го пипна. Завъртането в която и да е посока е плавно до един момент и после става рязко. Не знам дали го обясних правелно.... Ако може да ме ориентирате къде да търся проблема ( не че нещо ми пречи в момента ). Въпроса е да не стане някоя беля при влизане в завой...
Поздрави!

" Олекна " ми волана
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- пламен пасков
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: " Олекна " ми волана
някой да не ти е вдигнал волана на горно положение,при мен пасата в горно положение е много лек волана,а в долно се втвърдява.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
пламен пасков написа:някой да не ти е вдигнал волана на горно положение,при мен пасата в горно положение е много лек волана,а в долно се втвърдява.

webdude написа:пламен пасков написа:някой да не ти е вдигнал волана на горно положение,при мен пасата в горно положение е много лек волана,а в долно се втвърдява.
Според мен е възможно, може да има проблем с каренцата на кормилния прът. Но ако отидеш в сервиза в Техн. Университет те ще ги проверят преди да ти свалят рейката, защото е вероятно да е тя.
Като за начало аз бих си сменил течността на хидравликата ако не е сменяна скоро, дори и да не е от нея ще изгориш само с 10 лв. 1литър течност ти стига, моя Б4 тди побра около 800 грама.
Успех!
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
А при мен, когато вдигна волана в крайно горно положение и се усеща как опира някъде долу в педалите, усеща се едно търкане,стържене, когато съм натиснал спирачка или съединител и въртя волана.