Годишна екотакса върху автомобилите
- steli
- Автомобил: Голф2
- Двигател: ЕZ 1989
Re: Годишна екотакса върху автомобилите
Въпроса е за тъпия екоданък!!!То е ясно,че огромният процент от населението не може даси позволи нов автомобил 

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
не ме разбирайте погрешно и аз не съм съгласен, щото нова кола не мога да си купя, но фактите са такива и така ще става разликата със запада е такава че там със парите събрани се дават за инхраструктури и така натък, а тука тия пари потъват
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
а как да стане покупката на нов автомобил със средна заплата 400лв. на глава от населението, като лизинга е 500лв., само едната кола ли ще караш, пък и секи ден за вечеря ще си режеш я гума, я калник
. Ми няма да стане, ша си сипвам тунджа и ша си карам 20г. кола и те тава е. Ако пък го приемат, няма да мога да си карам колата и ще улетим с ръчна в парламента!
Как ще платиш данък 1000лв. с заплата 400лв., с какво ще живееш. До колкото си спомням автомобила е измислиен за удобство на хората, за помагането им за предвижване от точка А до точка Б.
Повечето от нас са си купили 20г. кола на кредит. Ми кво става, догодина ша изтеглиш нов за да си купиш Нова Кола, и ще си плщаш и новата и ще продължиш да си плащаш стара.
Знам няма нищо по-хубаво от новата кола и новата жена ама не и у България, или поне не с тия управници!
Пак ще пълним гушите на политиците, докато те си карат новите коли, ние ще се влачим пеша. Поне да оправят Градския Транспорт, че да може да се придвижваме нормално или от догодина секи пеша на работа

Как ще платиш данък 1000лв. с заплата 400лв., с какво ще живееш. До колкото си спомням автомобила е измислиен за удобство на хората, за помагането им за предвижване от точка А до точка Б.
Повечето от нас са си купили 20г. кола на кредит. Ми кво става, догодина ша изтеглиш нов за да си купиш Нова Кола, и ще си плщаш и новата и ще продължиш да си плащаш стара.

Знам няма нищо по-хубаво от новата кола и новата жена ама не и у България, или поне не с тия управници!
Пак ще пълним гушите на политиците, докато те си карат новите коли, ние ще се влачим пеша. Поне да оправят Градския Транспорт, че да може да се придвижваме нормално или от догодина секи пеша на работа

Последна промяна от Bobi_S13 на Пет 22 май 2009 10:01, променено общо 3 пъти.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Именно,на запад с тея пари се прави нещо,а тук отиват в джоба на някое 200 килограмово прасе.За това няма да плащам такава такса.
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Хммм, интересно, много хора се вайкат как ще се плаща тази такса, и изброяват различни "варианти" ама никъде не видях вариант - ами няма да карам кола..... За мен това би бил изхода, ако нямам финансовата възможност, просто няма да карам кола. Познавам доста хора в германия които нямат коли, ама са си нормални хора да ви кажа.
За всеки е ясно че нито забраната или повишаващите цени на цигарите ще спрат тЮтЮнопушенето в БГ,нито тая екотакса за автомобилите ще се отрази на трафика.Който няма пари за кола,да си купи скутер или колело.
Когато бензина беше 2.50 а газта 1.25 я сметнете колко пари давахте отгоре на месец,спрямо сега???Аааа,но тогава имаш пари-караш,нямаш пари-не караш,никой не те кара насила да ходиш до бензиностанцията.А сега тая таксичка ще си длъжен да я плащаш,еми така е по широкия свят.Ненапразно на всеки запитал в тоя форум ´´Имам 10К лева,каква кола да си купя за 15К?´´,му се отговаря че разходите по един автомобил започват след покупката му,а не свършват дотук.Абе тук масово потребители се стискат да дадат 400 лева за едни прилични гуми,вие ми говорите за държавни такси.
И не говоря за тези промени--ще приемат и това със сигурност,говоря за това че всички тук,независимо каква марка кола караме или предпочитаме,сме обединени под общите думи водач на МПС и данъкоплатец.Ако трябва погледнете в тълковния речник какво значение имат.
Колегата Едно ви го каза--идват избори,увирайте си кратуните.Всеки може да хленчи по форуми,ама малко останаха с гражданска съвест и да си търсят правата.
P.S.Пичове,държавата ви взима още 250 лева,вие ревете,ОК.А защо никой не реве за единиците индивиди,за които всеки ден чуваме че тоя присвоил 150 милиона,оная източила 300 милиона,заради ония двамата ЕвросъЮза ни спрял 150М евро..............Тия пари пряко или косвено пак са взети от всеки тук.
Идват избори за N-ти път,ама матриала си е вечно слаб.
Когато бензина беше 2.50 а газта 1.25 я сметнете колко пари давахте отгоре на месец,спрямо сега???Аааа,но тогава имаш пари-караш,нямаш пари-не караш,никой не те кара насила да ходиш до бензиностанцията.А сега тая таксичка ще си длъжен да я плащаш,еми така е по широкия свят.Ненапразно на всеки запитал в тоя форум ´´Имам 10К лева,каква кола да си купя за 15К?´´,му се отговаря че разходите по един автомобил започват след покупката му,а не свършват дотук.Абе тук масово потребители се стискат да дадат 400 лева за едни прилични гуми,вие ми говорите за държавни такси.
И не говоря за тези промени--ще приемат и това със сигурност,говоря за това че всички тук,независимо каква марка кола караме или предпочитаме,сме обединени под общите думи водач на МПС и данъкоплатец.Ако трябва погледнете в тълковния речник какво значение имат.
Колегата Едно ви го каза--идват избори,увирайте си кратуните.Всеки може да хленчи по форуми,ама малко останаха с гражданска съвест и да си търсят правата.
P.S.Пичове,държавата ви взима още 250 лева,вие ревете,ОК.А защо никой не реве за единиците индивиди,за които всеки ден чуваме че тоя присвоил 150 милиона,оная източила 300 милиона,заради ония двамата ЕвросъЮза ни спрял 150М евро..............Тия пари пряко или косвено пак са взети от всеки тук.
Идват избори за N-ти път,ама матриала си е вечно слаб.
- Bobi_S13
- Der Polizist
съгласен съм с колгата отгоре. Идват избори, но за избор са се изроди. Не съм прпускал избори. Но принципа на всеки нов управляваще 3г. и 9месеца ще лапкам да се оправя аз, а като остналите 3месеца ще мисля за народа и страната. А тези 3месеца 2-ва и половина са им ваканциите, 1седмица са национални празници, 1ден избори, 2-ва дена Събота и Неделя, ми то к'во остна 4дена мисъл за народа, и мисълта: "хайде да вдигнем данъците, че да може наще наследници да си оправят и те живота". И те така!
Догодина кола няма да карам, ако го приемат и нямам пари да си платя данъците. Видяло се е правя я Експонат и ще чака по-добри времена
, а същевременно ще плащам вноските по кредита и ей тъй шото требва да се плати тая кола.
Догодина кола няма да карам, ако го приемат и нямам пари да си платя данъците. Видяло се е правя я Експонат и ще чака по-добри времена

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Стига с тая политика.
Няма смисъл и темата се изражда.
Нещата са ясни - ще става все по-скъпо и това е.
Може и аз да остана без кола, но ще се радвам ако намалеят опасните трошляци, задръстванията, мръсотията и т.н.
А и не мога да се оплача, когато давам по 100+лв на месец за цигари и т.н.
Казвате, че на запад хората спокойно си имат нови коли.
Да, обаче не ходят всеки ден по няколко пъти на кръчми и кафенета, процента пушачи е в пъти по-малко и хората работят през това време

Няма смисъл и темата се изражда.
Нещата са ясни - ще става все по-скъпо и това е.
Може и аз да остана без кола, но ще се радвам ако намалеят опасните трошляци, задръстванията, мръсотията и т.н.
А и не мога да се оплача, когато давам по 100+лв на месец за цигари и т.н.
Казвате, че на запад хората спокойно си имат нови коли.
Да, обаче не ходят всеки ден по няколко пъти на кръчми и кафенета, процента пушачи е в пъти по-малко и хората работят през това време

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
хората нямат пари
а заведенията са пълни
предпочитам да падне акциза и да плащам 250лв еко такса за по нова кола
по тънко се връзва

а заведенията са пълни

предпочитам да падне акциза и да плащам 250лв еко такса за по нова кола

по тънко се връзва

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Аз пък ще си карам, ако ще и табелите да ми свалят. Обмислям да спра да плащам и данъци и винетки и каквото въобще мога.
Не съм дойна кравичка!
Нямам нищо против данъците. Такива трябва да има. Трябва обаче да са съобразени със стандарта на живот, а не да ни стъпват вечно на гушата.
Когато средната заплата стане 800-1000 евро, когато оправят осигуряването, здравните и пенсионни фондове, когато оправят улиците, градинките, пешеходните алеи и тн. и когато България заприлича на европейска държава, когато всеки един знае къде отиват парите му - тогава ще плащам!
От както сме в евросъюза само ни измислят нови преебавки и ни сочат EU за пример. Ма там така било, ма там такива били цените, ма там така се плащало...
Не може да вземаш като европейска държава от гражданите си пък да им даваш като арабска от третия свят!
Не съм дойна кравичка!
Нямам нищо против данъците. Такива трябва да има. Трябва обаче да са съобразени със стандарта на живот, а не да ни стъпват вечно на гушата.
Когато средната заплата стане 800-1000 евро, когато оправят осигуряването, здравните и пенсионни фондове, когато оправят улиците, градинките, пешеходните алеи и тн. и когато България заприлича на европейска държава, когато всеки един знае къде отиват парите му - тогава ще плащам!
От както сме в евросъюза само ни измислят нови преебавки и ни сочат EU за пример. Ма там така било, ма там такива били цените, ма там така се плащало...
Не може да вземаш като европейска държава от гражданите си пък да им даваш като арабска от третия свят!
Проблема е че в БГ всеки си израства с мисълта че трябва да има кола.
На колата се гледа като социален символ,мерило за качеството на живот на индивида.Някои се чустват повече мъже като пробият гърнето и сложат спортния филтър.
Вярно е че има семейства с по 2-3 коли,сумарната цена на които стига за закупуването на една далеч по-нова.
Всъщност вярно е и това че кафенетата са винаги препълнени,всеки е излязъл с новите си дрешки да седне,да покаже колко е добре,че кризата не го лови,но това е за пред хората.Вкъщи,седнал зад монитора,гарантиращ му анонимността,тоя същи гъзар от кафенето,намерил днес 10 лева да зареди бензин и да отида да пие една газирана вода,започва да се оплаква.Еми пич,на мен лично като ми тежи нещо го игнорирам,като нямам пари за данъци и поддръжка на автомобил--ползвам таксита или скутер.
Не може всеки се качил на какво да е на 4 гуми и претендира че кара автомобил.
А и да ви питам аз тия с по 350 лева заплата---е как въобще си се навил да купиш кола с тая заплата бе човек?????Колко често сменяш гуми,накладки,можеш да си позволиш неочакван ремонт,как въобще я поддържаш да е в норми тая кола,като тея пари не стигат дори за семки и бонбонки???????????
На колата се гледа като социален символ,мерило за качеството на живот на индивида.Някои се чустват повече мъже като пробият гърнето и сложат спортния филтър.
Вярно е че има семейства с по 2-3 коли,сумарната цена на които стига за закупуването на една далеч по-нова.
Всъщност вярно е и това че кафенетата са винаги препълнени,всеки е излязъл с новите си дрешки да седне,да покаже колко е добре,че кризата не го лови,но това е за пред хората.Вкъщи,седнал зад монитора,гарантиращ му анонимността,тоя същи гъзар от кафенето,намерил днес 10 лева да зареди бензин и да отида да пие една газирана вода,започва да се оплаква.Еми пич,на мен лично като ми тежи нещо го игнорирам,като нямам пари за данъци и поддръжка на автомобил--ползвам таксита или скутер.
А и да ви питам аз тия с по 350 лева заплата---е как въобще си се навил да купиш кола с тая заплата бе човек?????Колко често сменяш гуми,накладки,можеш да си позволиш неочакван ремонт,как въобще я поддържаш да е в норми тая кола,като тея пари не стигат дори за семки и бонбонки???????????
- Bobi_S13
- Der Polizist
jordanpar написа:Проблема е че в БГ всеки си израства с мисълта че трябва да има кола.
колата я изпозлвам за да се придвижвам с нея и да ходя от точка А до точка Б и най вече да ходя на работа с нея, по голямо удобство е.
jordanpar написа:Всъщност вярно е и това че кафенетата са винаги препълнени,всеки е излязъл с новите си дрешки да седне,да покаже колко е добре,че кризата не го лови,но това е за пред хората.
ходя за да се видя с приятели и да разпусна след работния ден, кво искаш да кажеш нон стоп бачкане и никва почивка. Всеки човек който работи отива по-кафетата за да отмори, киселите гъзари са тези които получават всичко от мама и тате и не са виждали работа през живота си. По мои наблюдения в този форум няма такива кисели гъзари!
jordanpar написа:Еми пич,на мен лично като ми тежи нещо го игнорирам,като нямам пари за данъци и поддръжка на автомобил--ползвам таксита или скутер.
ми евала щом имаш пари да ходиш с такси еваля ти правя дай боже всеки му, таксито е по-скъпо от колата!
jordanpar написа:Не може всеки се качил на какво да е на 4 гуми и претендира че кара автомобил.
ми те така навих се, и ми изкочи и перфектния ремонт на мотора, а пари от поредната кредитна карта, живота в България е на кредит, или поне така са 80% от населението.
Без лоши чувства!
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
jordanpar написа:Проблема е че в БГ всеки си израства с мисълта че трябва да има кола.
Чакай бе вуйчо...
Нали уж идеята е да живеем по-добре? Нали за това скачахме пред парламента? Нали за това сваляхме правителства, търпяхме преходи, оправяха ни за 800 дни, влизахме в евросъюза и тн.?
Не ни ли обещават все едно и също на всички избори? По-висок стандарт, по-добро управление, перспективи, работни места и тн. и тн.
Аз виждам вместо прогрес - регрес! Нещата се закучват все повече. Вместо да се оправяме май само ни оправят...
Тва с еко таксата е бел кахър в сравнение на това което ни чака съвсем скоро с въвеждане на еврото.
Айде кажи ми тогава за какво да стоя в тая дупка България? Кажи защо вече емигриралите да се връщат? Кажи ми как да си направя дете след като знам в каква свинщина ще расте и живее?
Бачкам като вол! По заведения не ходя защото нямам нито време нито желание след 12-14 часов работен ден. Каквото изкарам веднага заминава за сметки, храна, издръжка на двама пенсионера с по 100 лв пенсия и каквото остане по заеми и кредити. Карам кола защото без нея трябва да си сменя работата и приходът ми да падне двойно.
За капак разни крадливи лайна които си изучиха децата в чужбина и окрадаха народа продължават да ме друсат с ново 20 щото било криза и не им достигали дребни за нов мерседес или вила в алпите...
Нито съм търтей, нито съм пубер, нито татко ми е купил каквото имам. Боря се със зъби и нокти за да поддържам някакъв относителен стандарт на живот за себе си и семейството си. Винаги съм бил изряден към държавата. Винаги съм си плащал дължимото и никога не съм шмекерувал. И за какво? За да ми го зачукват още и още и още?!?
Ми тоя моя гъз железен да беше пак щеше да си изтърка!
Баста!
Честито акциза падна!Айде сега батките дето нямат 500 лв. за гуми и карат стара малолитражка рИзачка на газ да тичат да си накупят ВР6,Р32 ,М3,РС4 и т.н бегачки , които единствено акциза им пречеше да притежават
Май угода няма и какво се получава оооопс изненада ,вместо всеки ,който иска да кара над 163 к.с. да си плаща цената за собствения гяволък нарецена акциз,сега всички ние ще плащаме за чужд кеф,щото държавата си търси нейното.Дали ще се събират пари под форма на екотакса или пък чрез по-голям данък все трябваше да дойде момента на плащането и да се види ,кой си е правил сметка без кръчмаря.Дори и не е чак толкова страшна все още тази такса,ако е само до 250 лв.Както сме тръгнали към Европа ,ако се прибавят и по-високи данъци за старите коли и истински технически прегледи минаването на които наистина гарантира техническа изрядност на автомобила,застраховки свързани с индивидуална оценка на риска за всеки водач, предполагам на всички ще стане ясно защо в Германия като вземат средно по 2500 евро не си купуват Ес класа на лизинг по 1000 евро на месец,или М3 93 г.за 3000 евро,а си карат хората Форд Фиеста или Поло да речем или пък нищо не карат ,а ходят на работа с обществения транспорт.В крайна сметка трябва всеки да проумее,че притежаването на автомобил е свързано с разходи,които далеч не се изчерпват с 5 хил.за покупка,300 лв. за газово и оттам нататък по 5 лв. газ на ден и само газззз и ряз.Също така и както и други колеги казаха,притежаването на автомобил и придвижването с него не е задължително.На който наистина му е необходим автомобила за да си върши работата ще си намери лесното и никакви такси няма да го спрат,а за останалите дето си джъткат за кеф или само събота и неделя-който може да си позволи ще кара,който не ще ползва обществения транспорт или алтернативни методи на придвижване .
П.С. Аз също карам стара кола,но съм за нормализирането на обществените отношения свързени с притежаването и ползването на автомобил и съм готов да си платя цената за това -ако мога
.

П.С. Аз също карам стара кола,но съм за нормализирането на обществените отношения свързени с притежаването и ползването на автомобил и съм готов да си платя цената за това -ако мога

Каква е ползата колата да има Евро 4 или 5 при положение, че катализатора отдавна си е изживал километрите ? Така, че това с механичното разделяне на колите над 5 г или под 5 г си е пълна заблуда.
Ръгат анализатора у дупето и мерят цапа ли атмосферата или е в екологични норми.Е да ама тогава всички ще шарят кой с кафява банкнота кой със зелена и пак няма управия.И за това държавата решава казуса по най-лесният начин - всички на пангара.
Колкото повече превозни средства толкова повече приходи.Като не могат да си ги вземат от оня с яхтата ще ги вземат от бай Мунчо.Може да са по-малко, но пък "ще са от сърце".
Ръгат анализатора у дупето и мерят цапа ли атмосферата или е в екологични норми.Е да ама тогава всички ще шарят кой с кафява банкнота кой със зелена и пак няма управия.И за това държавата решава казуса по най-лесният начин - всички на пангара.
Колкото повече превозни средства толкова повече приходи.Като не могат да си ги вземат от оня с яхтата ще ги вземат от бай Мунчо.Може да са по-малко, но пък "ще са от сърце".
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”