Проблем Б3- плаващи обороти- РЕШЕН!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Проблем Б3- плаващи обороти- РЕШЕН!

Мнениеот Sanq_Belov » Пет 22 май 2009 14:56

Да започна с малко предистория:
Колата вървеше що-годе добре на газ, но на бензин беше мъка-"хълца", тресе се, едва държи обороти на празен ход и т.н. Разгледаха се много вариянти, мислеха се разни схеми, но нищо не помага. Почистваха се дюзи и почти цялата горивна система но нищо... Вчера обаче се наложи да сменя един доста "забутан" маркуч по охладителната система и без да искам бутнах едно друго маркучле. И нещеш ли почна да "издиша от там...Отначало си помислих, че е газ, но нямаше нищо общо с газовата уредба. Разгледахме го хубаво и се консултирахме с монтьор. Човека направо си заяви, че това е маркуч за вакума. Каза ми какъв маркуч да си взема и веднага си го намерих. Свалих скобите сложих новия(отначало си мислех, че точно това няма да промени много нещата,но не мога да трая да има нещо развалено по колата), завих скобите и запалих колата... И ооо чудо :Mr Green Fun -оборотите се оправиха, двигателя утихна и даже ми се струва, че върви малко повечко :screwy Та така-нещо малко, но оправи бая проблеми... Утре ще кача и снимки тояно кой маркуч е за да може ако няой има сходен проблем да знае каде да погледне.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Проблем Б3- плаващи обороти- РЕШЕН!

Мнениеот pas1.8mi » Пет 22 май 2009 16:49

Дали пък не е този за вакуума на сервоусилвателя за спирачките :idea: :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Sanq_Belov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sanq_Belov » Пет 22 май 2009 19:50

:wink: Не е колега. Маркуча влизаше в колектора. Ще го снимам утре.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 22 май 2009 20:02

Sanq_Belov написа::wink: Не е колега. Маркуча влизаше в колектора. Ще го снимам утре.

Точно той трябва да е :idea: Вакуума сервото го взима от колекторите :wink:

ADO1982
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот ADO1982 » Вто 26 май 2009 7:55

айде колега снимай го и го качи за да видим

Потребителски аватар
    Sanq_Belov
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот Sanq_Belov » Вто 26 май 2009 11:14

Извинявам се за лошите снимки най-напред и за късния отговор ама тия дни и колата и други работи ми образуват проблеми и не мога да си завъртя главата даже както се казва. Та на втората снимка е задраскана една букса от преден пост която качвах и сега ползвам същите снимки, че на тях се вижда. И маркучлето е това от жълтата "джаджа" надолу към колектора...

П.П. Колегата със сервото май е прав... Смисал на това ми прилича. Важното е, че колата сега мърка като коте... :Mr Green Fun

mravka_s_passat
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот mravka_s_passat » Пон 29 ное 2010 23:52

Здравейте и от мен. Темата е стара но в момента имам същият проблем. КОлата е пасат, 90г, 1.8ми 90коня, RP, комби, газ/бензин. След смяна на гарнитура на главата и маслото се случи да забива муцуна на първа с повечко газ. Ходих на газаджия и ми смени филтъра за газта и ме изпрати по живо по здраво дет се вика. Но проблема не се реши. Тази сутрин върти но не пали. Запалих от незнам си кой път с натиснта газ. Цяло лято не съм я карал на бензин викам дай да обърна на бензин да видя ще ли запали - не. Обърнах на газ и тръгнах куцо ляво за работа. Тръгнах обаче гасне на свободна. На място пробвах на газ трудно пали, нестабиолни обороти - 200-800, след изфорсиране падат и гасне. На бензин не пали без помоща на газ педала и пука долу, предполагам аспуха.... :) Предположих тампона на моното, но е здрав. Сменях го миналата зима... помагайте моля.

ПП смених и гумичките.

Не искам да кажа лошо за труда на майстора, обаче ако е сгрешил с ангренажният ремък как ще се държи колата?

Тази сутрин откачих кабела към датчика за антифриза към компа и оборотите застанаха на 1100. След като изфорсирам двигателя оборотите падат плавно до 1100 Като закача кабела на местото му оборотите падат аха да загасне колата и ги вдига до между 700-900, т.е. движат се. Като изфорсирам оборотите падат мн бързо и едва едва удържа да не загасне и пак ги вдига до между 700-900 оборота. Всичко това на загрял двигател 90°-95°

mravka_s_passat
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот mravka_s_passat » Вто 30 ное 2010 11:58

pas1.8mi написа:Дали пък не е този за вакуума на сервоусилвателя за спирачките :idea: :Mr Green Fun

Това ме хвърли в размисли. Има ли връзка този маркуч за вакум с оборотите на колата (газ, бензин)?

Върни се в “Passat”