Питане отноисно оборотите. Г-3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mito_nikov
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане отноисно оборотите. Г-3

Мнениеот mito_nikov » Сря 13 май 2009 15:50

Колеги, къде са пинове 33 и 35? На моя компютър няма номерация на клемореда,отваря ли се компютъра и как да открия тези пинове? На клемореда са два реда кабели , как се броят? Предварително благодаря.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Сря 13 май 2009 17:29

mito_nikov написа:Колеги, къде са пинове 33 и 35? На моя компютър няма номерация на клемореда,отваря ли се компютъра и как да открия тези пинове? На клемореда са два реда кабели , как се броят? Предварително благодаря.

Сваляш пластмасовата капачка и под нея са пиновете. Ето тази снимка може би ще ти помогне да се ориентираш в номерацията на пиновете:
untitled.JPG

dikito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dikito » Вто 19 май 2009 18:55

Здравейте колеги. И аз съм същия голф и проблем, имам и клима и газов инжекцион (lovato).Прди 3 месеца след много нерви и изследвания се оказа заминал стъпков мотор.Както предполагам знаете на този модел той е капсолован с дросела. Цената е от 470 - 600 ново :banghead:.Та аз със 300 зора си намерих от една морга за 250 на 100000 км.Сложихме + още 10 неща нови като кабели свещи и т.н.И така бях щаслив около 3 - месеца, и пак същото играят оборотите на горе на доло и гасне,обаче това в движение само, ако спра и запаля колата на ново на едно място може вобще да не мръднат.Интересното е че това ми го прави само на газ за момента. Ходих на диагностика, нищо нямало.Моя газаджия слага на компа всичко на ред било.И аз изпаднах в шах.Ходих при един майстор дето се води като най - добрия в окрага по електрониките, той ми твърди че проблема е отново най - вероятно в стъпоковия :shock. Защо при положение, че не на бензин е абсолютно стабилна ?!?
Ако някой може да даде някъква идея ще съм много благодарен. А и още нещо ако ви се наложи да сменяте стъпков на такава 3 - ка като нащите НЕ КОПУВАЙТЕ ВТОРА РАКА !!!

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Сря 20 май 2009 8:16

Щом на бензин оборотите са стабилни и не се влияят от пускането на големи консуматори, проблема не е в дросела, а в настройката на газовата. При мен също на 650 об. на газ и натоварване на мотора (навиване на волан, пускане на клима) колата угасва, но преди да угасне оборотите са стабилни без игра. Затова ми направиха ПХ на газ 900об. по начина описан по-горе.

dikito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dikito » Сря 20 май 2009 9:05

Нещо не мога да разбера за тези пинове ама и не ми се бутат сякаш(не че знам как).В петък съм отпуска и ще взема да отида пак при моя газаджия и да не го оставям на мира докато не намери от къде е тоя гадния проблем. А само да попитам какво имаш в предвид че ги ти вдигнаха оборотите на ПХ на газ. Това не означава ли че и на бенз ще се вдигнат, или те се легорират от компа на газта. И от колко време караш така ?
Уф незнам дано се разгадае скоро тая история и не се окаже пак стъпковия щото ще полудея. Ще пиша ако има някаква яснота по моя въпрос.

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Сря 20 май 2009 10:17

Оборотите на празен ход са 900 само когато съм на газ. На бензин са 650. Както писах по-горе от кабелите на ГИ е пуснато плюсче към 33 и 35 пин. Така когато премина на газ компа на колата получава инфо за ужким пуснат голям консуматор (все едно съм си пуснал климатика) и вдига оборотите на ПХ. Карам така от година време.

Golf3_97
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3_97 » Сря 20 май 2009 17:50

Според мен не е стъпковия мотор.Един приател на AUDI 100 му махнаха стъпковият мотор,че е прецакан и са му казали,че той работи докато колата е студена,сега си държи газта докато загрее и след това няма проблем. А за газовия инжекцион газаджиите ми казаха,че взимат сигнал от дюзите на бензина,на датчика на ваздуха и още нещо.Нямало как да вдигнат оборотите защото коп. на газта копира от комп. на колата и препредава на дюзите на газта,трябвало на бензин да се оправят.Те можели да обогатят сместа малко.Това с пиновете ми се вижда доста хитро,но мен малко ме е бъзе да не объркам нещо и да пусна някое плюсче на друго място и то да е фатално.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 20 май 2009 22:15

това с вдигането на оборотите се нарича "ускорен празен ход" и той е програмиран в управлението на двигателите с климатици , хидравлики и по мощни генератори за да се компенсира загубата на мощност при включването им в режим на работа. по дабре правилно регулирайте двиг. на бензин и тогава регулирайте на газ!

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Пет 22 май 2009 22:30

rudoni написа:...той е програмиран в управлението на двигателите с климатици , хидравлики и по мощни генератори за да се компенсира загубата на мощност при включването им в режим на работа...

Това не го разбрах? Производителя не може да знае на кой двигател в последствие ще се монтира клима допълнително. По-скоро е програмиран във всички мотори с възможност за монтаж на клима. Хидравликата не мисля, че има общо с ускорения ПХ. Когато си пусна климата оборотите ми се вдигат от 650 на 900, но когато навия волана или пусна дълги оборотите от 650 падат малко, но веднага се компенсират пак до 650. Това обаче няма нищо общо с ускорения ПХ. Що се отнася до генератора то този с който е колата в момента е оригиналния (70А). Хитрите жабари от Diavia явно не са сметнали за необходими когато садят климатик да сменят алтернатора. Значи ли, че сега ако сложа по-мощен генератор няма да усещам толкова осезаемо включването на климата и втората степен на перката :?: Защото сега при включването на втора степен на перката оборотите падат доста.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 23 май 2009 13:09

щом климата е "присадена" компенсирай с по-мощен генератор и акумулатор. не че няма да се усеща ,но ще е по малко и меко.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”