Ролка свири
-
- Автомобил: passat B5
- Двигател: AFN
Ролка свири
Здравейте отново колеги.Тъйкато сам нов незнам каде точно да си задам въпроса.Имам проблем с ролката до алтернатора,има странен шум,а инезнам каква се води тя.Мисля,че има някаква пружина зад нея.Благодаря предварително,двигателя е АФН
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ролка свири
Да не е обтегача на ремъка?
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може да е от ролката на алтернатора. Напрви следното свали пистовия ремък на ръка завърти ролката на алтернатора и после се опитай да го спреш.
- KuPoNjIqTa
- Автомобил: Audi А6 allroad VW Caddy
- Двигател: АSB Cayc
Колега ролката за която говориш най вероятно е оптяжната!Ако след проверката която ти е писал колегата по горе видиш,че свири или издава някакви шумове я смени но не забравай да провериш пружината за която спомена самия ти дали не е блокирала и дали е здрава защото това е слабо място на всички!Ролката не е скъпа има я от 10 до 50 лв според това къде и как ще я намериш!Успех!
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си купих ролката с пружината за 215лв. била оригинална.
- ch2mod
- Автомобил:
- Двигател:
KuPoNjIqTa написа:Колега ролката за която говориш най вероятно е оптяжната!Ако след проверката която ти е писал колегата по горе видиш,че свири или издава някакви шумове я смени но не забравай да провериш пружината за която спомена самия ти дали не е блокирала и дали е здрава защото това е слабо място на всички!Ролката не е скъпа има я от 10 до 50 лв според това къде и как ще я намериш!Успех!
plkochev написа:Аз си купих ролката с пружината за 215лв. била оригинална.
искаш да кажеш че пружината струва 160 лв

или нещо не съм разбрал???
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Правилно си разбрал. При мен се беше скапал самия механизъм с пружината и ролката се беша изкривила леко напред иначе не свиреше ролката.ch2mod написа:искаш да кажеш че пружината струва 160 лв или нещо не съм разбрал???
- KuPoNjIqTa
plkochev написа:Правилно си разбрал. При мен се беше скапал самия механизъм с пружината и ролката се беша изкривила леко напред иначе не свиреше ролката.ch2mod написа:искаш да кажеш че пружината струва 160 лв или нещо не съм разбрал???
Колега аз също си смених механизма но го взех за 50 лв заедно с геобразното рамо,пружината,и стоиюйката но беше втора употреба!Иначе ново беше 90 лв дори на едно място намерих пружината и за 60!Не знам от къде пазарувате ама май ви дерът много яко!А колкото до оригиналното такова не съществува според мен,всичкото е измислица на продавачите!Аз ролката я взех на Meyle за 10 лв чисто нова колкото изкара толкова

- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам дали говорим за същата защото имало маи два вида едната 120-30 а другата над 210-50лв.Тая е без рамена на ролката а само пружината стърчи назад.И като търсих в целия Плевен нямаше на склад а само по поръчка понеже била много скъпа и цените навсякъде бяха такива.
- KuPoNjIqTa
plkochev написа:Незнам дали говорим за същата защото имало маи два вида едната 120-30 а другата над 210-50лв.Тая е без рамена на ролката а само пружината стърчи назад.И като търсих в целия Плевен нямаше на склад а само по поръчка понеже била много скъпа и цените навсякъде бяха такива.
Ами колега незнам!Аз доколкото съм виждал такива дизелачета всички бяха с тази ролка която е хваната с един болт за едно метално рамо а на другия краи на рамото има пружина която е капсолована

Върни се в “Дизелови агрегати”