и затова оставам с впечатление , че накладките ми са се разтракали, защото забелязах че като минавам през дупки с натисната спирачка не се чува тракането. Та можете ли да ми кажете какво може да трака отпред и ако са накладките всичко ли по предните спирачки трябва да сменям, защото дисковете и накладките ми са мн. добри? Мерси предварително!запитване за тракане, идващо от предните накладки на венто
-
garvanski
- Автомобил: Vw Passat B6
- Двигател: 1.9 TDI- BLS- 2008
запитване за тракане, идващо от предните накладки на венто
Здравейте. Става въпрос за Венто- 94г. Ядец- като минавам през неравности се чува супер досадно странно тракане отпред. Отначало си мислех да не съм разбил тампоните на носачите, но не, защото ходих на диагностика на ходовата част и пичовете казаха, че по здраво венто тая седмица не е влизало в сервиза
и затова оставам с впечатление , че накладките ми са се разтракали, защото забелязах че като минавам през дупки с натисната спирачка не се чува тракането. Та можете ли да ми кажете какво може да трака отпред и ако са накладките всичко ли по предните спирачки трябва да сменям, защото дисковете и накладките ми са мн. добри? Мерси предварително!
и затова оставам с впечатление , че накладките ми са се разтракали, защото забелязах че като минавам през дупки с натисната спирачка не се чува тракането. Та можете ли да ми кажете какво може да трака отпред и ако са накладките всичко ли по предните спирачки трябва да сменям, защото дисковете и накладките ми са мн. добри? Мерси предварително!-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: запитване за тракане, идващо от предните накладки на венто
Ами има едни спец.пластини,задържат накладките да не се мандахерцат,не само на Вентото ги има,изобщо.Питай в квалитетен магазин или ходи на морга и си обрули един неръждив комплект.По принцип трябва да са комплект с нови накладки(взимал съм за друга кола и тия неща си ги имаше),ма тука работата е ..На всяка страна са 2 броя,но пак огледай за това дали са на място.Проблема след смяна на накладки ли се получи?Може да е калпав монтаж,лагерите как са(дигаш на крик,въртиш и се ослушваш).Изобщо опитай да конкретизираш източника преди да търсиш каквото и да е
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Скобите на накладките са ти се раздрънкали. Питай за KIT 03 в магазин на Евро 07 примерно. 1-2 лева са 

-
garvanski
това "кит 03" пластинките ли са или какво?
А по въпроса на колегата emo-gar:Проблема след смяна на накладки ли се получи?Може да е калпав монтаж,лагерите как са(дигаш на крик,въртиш и се ослушваш).Изобщо опитай да конкретизираш източника преди да търсиш каквото и да е
Не е след монтаж на нови накладки, с тези си дойде от австрия. Явно са тези пластинки , за който казваш, защото като минавам през дупки и пипна спирачките веднага спират да тракат, а и като хвана апаратите на предните спирачки и ги разклатя имат луфт,а лагерите ги гледаха на диагностиката и са ОК, така че ще ходя по моргите да търся целите апарати.Мн. мерси за помоща момчета
А по въпроса на колегата emo-gar:Проблема след смяна на накладки ли се получи?Може да е калпав монтаж,лагерите как са(дигаш на крик,въртиш и се ослушваш).Изобщо опитай да конкретизираш източника преди да търсиш каквото и да е
Не е след монтаж на нови накладки, с тези си дойде от австрия. Явно са тези пластинки , за който казваш, защото като минавам през дупки и пипна спирачките веднага спират да тракат, а и като хвана апаратите на предните спирачки и ги разклатя имат луфт,а лагерите ги гледаха на диагностиката и са ОК, така че ще ходя по моргите да търся целите апарати.Мн. мерси за помоща момчета

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
KIT 03 са скобичките, абе май те обърках, няма значение където и да питаш за тия скоби за накладки ще знаят. А за апаратите... кое има луфт? накладките в апарата или самия апарат спирачния? Ако е второто пробвай с вдин шестограм да притегнеш апарата, болтовете са откъм коша. Ако е първото си смени скобите 
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Ооо..,май едни втулчици,водачи на апаратите май се казват,дето са под гумените маншончета-там може да е поразбито и да хлопа апарата.Щом е австрийка(като моята) гледката отдолу не е идеална(меко казано),а пластинките може изобщо да са изгнили
-
garvanski
Абе интересното е че единият апарат има луфт, а пък другия не мърда, но ми се чува и от двете страни. Направо ще си сменя апаратите с чистак нови да не ги мисля вече че ми писна на ... , но ще е малко по нататък че тия дни ще карам Вентури на сервиз за смяна на тампоните на задния мост и ще скърша доста пароляк там.
Благодаря все пак!
Благодаря все пак!

-
garvanski
Значи единия апарат си има луфт, но другия не мърда, а пък ми се чува. че трака и от двете страни. Абе направо си купувам чистак нови и забравям че ми писна на ... , но ще бъде малко по- нататък, защото вдругиден ще карам Вентури на сервиз за смяна на тампоните на задния мост и там ще се поизръся.
P.S. Знам че не е мястото на този въпрос тук, но ако някой знае сервиз или човечец от Враца за смяна на тампоните ми на по- тънки пари нека обади ред. Благодаря!
P.S. Знам че не е мястото на този въпрос тук, но ако някой знае сервиз или човечец от Враца за смяна на тампоните ми на по- тънки пари нека обади ред. Благодаря!
- peleto861022
- Автомобил:
- Двигател:
колега да знаеш тракането ти е само от тези пластини просто с времето са се изкривили за 1-2 лв са . ако искаш можеш и да ги поизпревиш малко ама тва е само временен вариант .така че не се замисляй а сменяи .и аз имам венто и на мен така ми става някво гадно тракане и като натиснеш спирачката спира .аиде тва е от мен дано сам бил полезен .
- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
ето тук виж решение на проблема: viewtopic.php?f=11&t=142197
аз имах същия проблем и го реших така
аз имах същия проблем и го реших така
-
garvanski
След работа днес ще оставя Вентомобила в "тех- ко" за смяна на тампоните на дирника да се видя във возия най- накрая че ми се разкърти задника и направо ще им кажа да сменят и тия проклети пружини ли са скобички ли са е...а ли ги какви гадове са.
А идеята с тия притискащи всичко пружини е мн. хитра
. Благодаря колеги! 
А идеята с тия притискащи всичко пружини е мн. хитра
. Благодаря колеги! 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”