niks76 написа:Също не може да се въртят и гуми много, много и така е по-сигурно за шофьора и околните.
Я питай колегата @niks76 неговия автомат - пасатор дали не може да върти гуми.... по скоро неможе да спре да върти гуми

niks76 написа:Също не може да се въртят и гуми много, много и така е по-сигурно за шофьора и околните.
DMX написа: И още нещо как да разбера дали автоматика е DSG ???
morfei1 написа:niks76 написа:Също не може да се въртят и гуми много, много и така е по-сигурно за шофьора и околните.
Я питай колегата @niks76 неговия автомат - пасатор дали не може да върти гуми.... по скоро неможе да спре да върти гуми
cempak написа:Ръчната:
+ По-нисък разход на гориво
+ По-евтина подръжка
+ По-лесно се въртят гуми
+ Превключваш скоростите когато ти прецениш
+ По-дълъг живот на двигателя
- По-трудно се свиква от начинаещите шофьори
Автоматична:
+ Лесна за експлоатация-5 годишно дете или жена може да подкара колата без да угасне
+ Сменя скоростите дори водача да забрави
+ Автомобила потегля мигновенно
- По-скъпа подръжка
- Съкращава се живота на двигателя-поради факта че скоростите се превключват винаги на мнго високи обороти
- Покачва разхода на гориво поради същата причина от горното тире
- По-трудно се въртят гуми с автоматична с.к.
Та това е неЕкспертнто ми мнение по въпроса,аз лично не бих си взел кола с автоматична с.к.ако не е на далавера де.
rosen79 написа:niks76 написа:странно е 4е по4ти всеки които е карал автоматик после не иска и да 4уе и за ръ4ка.защо ли?
Aз съм карал автоматик,и честно да си кажа не ме кефи.При изпреварване е доста ризковано,защото сменя предавките точно когато не трябва.За зимата няма да казвам какво е да караш с автоматична кутия.
aora_bass написа:rosen79 написа:niks76 написа:странно е 4е по4ти всеки които е карал автоматик после не иска и да 4уе и за ръ4ка.защо ли?
Aз съм карал автоматик,и честно да си кажа не ме кефи.При изпреварване е доста ризковано,защото сменя предавките точно когато не трябва.За зимата няма да казвам какво е да караш с автоматична кутия.
Амии аз мога да ти кажа, зимата никви проблеми катери дълбоките снегове към пистите без никакви проблеми. За изпреварваниата, незнам какъв е проблема винаги имаш kick down или при по-високите киломтри където нямаш, винаги можеш ръчнода върнеш предавка надолу и да я източиш колкото искаш.
rosen79 написа:Абе не знам аз дали съм карал само на картинки или там кви дъвки бяха,но я ми кажи като си толкова голям спецялист.Зимата как спираш?Можеш ли да използваш двигателя като спирачка,както може когато си с ръчна кутия?Да ти кажа ли НЕ.Искаш или не натискаш спирачката.Не знам новите как са, аз говоря за по-старите.Тъста ми има бмв Е-30 автомат,и е 1,8 105кс,харчи като три литров двигтел,а върви като 1,3.Налагало ми се е да изпреварвам с него,натискам педала на газта до край,и не го връщам,само че като стигне 4000об сменя следващата предавка.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: PzKpfW и 99 госта