за к'во да плащам?
за това, че нямам пари и мога да си позволя по-стара кола?
затова ли да плащам?
и на кого?
бахти и логиката!
прочетох какви ли не тъпотии в тази тема.
от "баровците" от панелките с новите коли на лизинг не мога да си паркирам старата кола и пред нас и пред работното ми място.
гледаха ме с насмешка, редовно са ме "хранили" /заради модела и регистрацията/
сега виждам друго...
новите коли са с ръждясали дискове и по вратите на апартаментите има най-различни лепенки с един и същи текст: дължите вноска.
'айде колеги моля Ви да не пропагандирайте теза в, която и Вие не сте сигурни.
нови коли, лизинги, кредити и пр.
въпреки, че нуждата от показност при българина е пословична, замислете се малко преди да пишете нещо съчинено ей така.
стари коли се карат в цял свят и ще продължават да се карат.
Годишна екотакса върху автомобилите
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Re: Годишна екотакса върху автомобилите
golfer написа:...стари коли се карат в цял свят и ще продължават да се карат.
Боби, а знаеш ли как се карат?
В смисъл, през какви инспекции и ремонти минават?!
Някои направиха милиони, защото продават шишенце с масло, което сипваш към малкото, а на него пише "Гарантирано минаване на технически преглед".
Да ама с малки букви пише - "Ако колата е изрядна"

golfer написа:за к'во да плащам?
за това, че нямам пари и мога да си позволя по-стара кола?
Е сам си даде отговора

Нима, защото ние сме свикнали на нещо, то е правилно?
И стига вече с това "Ми ако имам пари и държавата ни е наред ще си купя нова кола", защото когато един келеш с ротвайлер ми каза "Ми всички си разхождат кучетат без каишки", след като нападна моето кутре и бременната ми жена се стресна до полуда, щях да му избия зъбките*!
Има си норми - морални, законови, еко и т.н.
Ако нещо друго куца - то не е извинение за да не се спазват!
* Все пак не го направих. Обадих се в полицията и реших въпросът по културния начин (колкото и да не ми се искаше)!
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Галине,
излез от матрицата! Няма норми тук! Законите важат само за обикновените хора!
Подкрепям Боби и отново повтарям:
СПИРАМ да плащам каквото и да било! Ще съм отново изряден когато знам за какво отиват парите ми (както е по цивилизования БЯЛ свят)!
Писна ми да съм негър на ануса на европата...
излез от матрицата! Няма норми тук! Законите важат само за обикновените хора!
Подкрепям Боби и отново повтарям:
СПИРАМ да плащам каквото и да било! Ще съм отново изряден когато знам за какво отиват парите ми (както е по цивилизования БЯЛ свят)!
Писна ми да съм негър на ануса на европата...

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
groznika написа:...
Има една велика фраза (за съжаление не знам на кой):
"Свободата е да избираш, но и да можеш да не го правиш" (цитатът е по спомен)
И в този ред на мисли: Ако ти спреш да плащаш, аз и другите ще платим твоя дълг. Онзи дебел чичко с мерцедеса няма и да разбере ...
Та ти си решаваш

п.с. Винаги съм уважавал 'революционерството', но когато е насочено правилно!
едит: Не бих си позволил такива мнения, ако под аватара ми не пишеше каква кола карам

- groznika
group® написа:groznika написа:...
Има една велика фраза (за съжаление не знам на кой):
"Свободата е да избираш, но и да можеш да не го правиш" (цитатът е по спомен)
И в този ред на мисли: Ако ти спреш да плащаш, аз и другите ще платим твоя дълг. Онзи дебел чичко с мерцедеса няма и да разбере ...
Та ти си решаваш![]()
п.с. Винаги съм уважавал 'революционерството', но когато е насочено правилно!
И сега плащаш чужди дългове. Разликата е, че на мен просто ми писна

И все пак и в тая тема щем не щем стигнахме до българския манталитет,първите 6 години,политика и управляващи...............Дори и в автофорум в БГ нещата винаги опират до там.
Та,от разкопчаване на ризата и бой в гърдите че няма да плащаш винетки,данъци и такси полза няма--айде стига,след втората глоба ентусиазмът ще се е изчерпал.А и другите балами ли са че да си плащат или ти ще се почустваш по-голям мъж--едва ли.
Та,от разкопчаване на ризата и бой в гърдите че няма да плащаш винетки,данъци и такси полза няма--айде стига,след втората глоба ентусиазмът ще се е изчерпал.А и другите балами ли са че да си плащат или ти ще се почустваш по-голям мъж--едва ли.
- groznika
jordanpar написа:И все пак и в тая тема щем не щем стигнахме до българския манталитет,първите 6 години,политика и управляващи...............Дори и в автофорум в БГ нещата винаги опират до там.
За мен не се притеснявай. От глоби не ме е страх. Относно мъжеството... Ми щом ти плащайки си като поп за щяло и нещяло се чувстваш с по-големи каламбаци - чудесно. Нека моите не са толкова големи и мъжествени

Има една тема на колегата Stoi в която е описал някои вратички и механизми как да минеш тънката лайсна. Можеш да си сигурен, че тези "вратички" не са единствените

´´Как да живея по тънката лайстна´´ е идеалът за живот на всеки българин.Като колкото повече се изкачва в йерархията,толкова повече лайстната става по-тънка,а вратлето по-дебело.
Ей точно за това говорех--манталитет.В БГ когато си услужлив,учтив,спираш на червено,даваш път на тея които не са с предимство и си плащаш всичко на време си шматка и глупак за всички останали.Когато правиш нещата на пук и наобратно---си големия пич и мъжкар,тогава и репродуктивния ти орган е голям.
Темата си отива към своя край,от къде почна накъде се отклони...........
Едно е ясно--слаб ни е матриала,ама много.
Мненията в темата са поредното доказателство,че социалното положение в обществото определя и каква марка автомобил се притежава.За всеки е ясно че акциза никога не е пречил на тези които имат желание и възможности да си вземат мощен автомобил.В този форум броят на хората закупили мощни автомобили няма да се увеличи кой знае колко и след 01.01.10.Но броят на мрънкачите винаги ще се увеличава.
Ей точно за това говорех--манталитет.В БГ когато си услужлив,учтив,спираш на червено,даваш път на тея които не са с предимство и си плащаш всичко на време си шматка и глупак за всички останали.Когато правиш нещата на пук и наобратно---си големия пич и мъжкар,тогава и репродуктивния ти орган е голям.
Мненията в темата са поредното доказателство,че социалното положение в обществото определя и каква марка автомобил се притежава.За всеки е ясно че акциза никога не е пречил на тези които имат желание и възможности да си вземат мощен автомобил.В този форум броят на хората закупили мощни автомобили няма да се увеличи кой знае колко и след 01.01.10.Но броят на мрънкачите винаги ще се увеличава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е баш така. Щото и аз ако получавах средно 1500 евро на месец, бих си плащал. Ама като за без доходи и работа в момента ще платя нанай си. Пък колата ми трябва, за да преживявам и повярвай не за да ми стане врата дебел като на мизерниците дето ги събират тия такси. 
Много телевизия май си гледал за слаби матрияли и разни такива промивки.
Може би ако имаше нормален градски транспорт, таксита които не отказват да возят за 1-2 км. нямаше да карам никога кола, да хабя нерви и здраве по наще "прекрасно" поддържани пътища с тия всичките такси дето са ми събрали досега.
Даже вече си мисля дали не трябва държавата да ми плаща екотакса задето се тровя по тия чудесни пътища. 

Много телевизия май си гледал за слаби матрияли и разни такива промивки.

Може би ако имаше нормален градски транспорт, таксита които не отказват да возят за 1-2 км. нямаше да карам никога кола, да хабя нерви и здраве по наще "прекрасно" поддържани пътища с тия всичките такси дето са ми събрали досега.

И да разискваме една седмица,полза няма.
Едно куче като се научи да яде крайния продукт на обработената си храна--няма оправия.
И стига с тея 1500 евро,на думи всичко е лесно.
Едно куче като се научи да яде крайния продукт на обработената си храна--няма оправия.
И стига с тея 1500 евро,на думи всичко е лесно.
- groznika
jordanpar написа:´´Как да живея по тънката лайстна´´ е идеалът за живот на всеки българин.Като колкото повече се изкачва в йерархията,толкова повече лайстната става по-тънка,а вратлето по-дебело.
Прочети ми внимателно постовете от началото на темата и вероятно ще ме разбереш.
Писна ми да хратутя сульо и пульо в парламента и за капак да се опитват да ми дърпат и хляба от устата. Докато има обаче хора които съвсем по овчи се примиряват за да им е тихичко и спокойничко нещата няма да се оправят! В тази ситуация не съм в състояние глобално да реша проблема. Следователно ще гледам да си го реша персонално за себе си и да се спасявам по еденично.
1/3 от живота си съм живял по широкия свят и ти гарантирам, че такъв панаир като тук просто няма! Навсякъде се краде, навсякъде има корупция, навсякъде се правят далавери на едро но не и по този начин както в България. На запад хората знаят защо плащат на държавата. Плащат за да им е чистичко, подреденичко, пътищата им да са ок, да имат градинки за децата си и тн. Всяка държава носи ангажимент спрямо гражданите си. Разликата е, че в европа този ангажимент се спазва. А аз за какво плащам? За да живея на улица в центъра на столицата която прилича на Бейрут? За да ми строят безумно скъпо метро което ако не се срути ще е готово след век? За чудни концесии като магистрала Тракия? За това, че като изляза с кучето нямам един тротоар и трябва да джапам по калища и локви? За това, че си чупя колата редовно по наскоро ремонтирани булеварди зейнали като лунен пейзаж? За това, че дишам прашоляци? За това, че кофите ми за боклук приличат на хималаите? За това, че като ида на лекар всеки ме гледа в джоба? За това, че като ме спрат полицаи ме тормозят докато не склоня да им бутна някоя пара за почерпка?
Да не искам това да продължава не е като да живееш по тънката лайсна!
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Напълно подкрепям чичи.Хората на запад плащат,но знаят за какво.Там ако зейне дупка на пътя и не бъде оправена,доста глави падат от властта мигновено.Майка ми е била свидетел в Австрия,как заради една счупена плочка,хпрата я оградили и седят двама полицаи до нея.Когато попитала защо подяволите заради една нищо и никаква счупена плочка е цялото това нещо,хората които били с нея и казали,че ако някой се спъне,и се нарани,ще съди местната власт,и всички дето работят там и отговарят за това ще бъдат солидно глобени,и уволнени.Да не говорим за дупки по пътя.А тука кво става?Всеки си копа и така зарязва.Правят се улици,и след един месец е лунен пейзаш.Когато стане като на запад тогава ще плащам.Когато заплатата ми стане като в нормална държава тогава ще плащам.Преди две седмици ми се наложи да мина през магистрала тракия,и останах потресен.За последно бях минавал от там когато бях тираджия преди три години.Магистралата си е същата както и тогава,една лопата асвалт не е хвърлена,същите дунавски вълни си седят.Няма какво повече да се каже.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
jordanpar написа:´´Как да живея по тънката лайстна´´ е идеалът за живот на всеки българин.Като колкото повече се изкачва в йерархията,толкова повече лайстната става по-тънка,а вратлето по-дебело.
Ей точно за това говорех--манталитет....
Това е основния проблем. Колкото повече ти стават парите, толкова повече ги къткаш и искаш да "излъжеш" държавата. Чичи, напълно прав си. И на мен ми писна да да хрантутя сульо и пульо. От 1996 г работя по трудови договори и до ден днешен нямам нито един изкаран лев, на който да не съм платил до стотинка всички дължими осигуровки и данъци.
Като взех Аудито се оказа, че продавачът, който със сигурност има десетки пъти по-висок доход от мен на месец, се е поциганил да си плати онези 250+ лв данък МПС. Та с Добри правихме разни номера за пред нотариуса. Защо аз на следващия ден след прехвърлянето отидох и си платих данъка!? Ами за мен така е редно. Не може да караш кола за 20 бона на старо и да нямаш 200 лв за данък. А и в този случай, ако не бях платил, лъжа не системата - лъжа себе си. Защо ще каже някой. Ами просто е. Като не идват приходи в хазната (не коментирам милионите, които за съжаление се крадат толкова лесно) аз, ти всеки един от нас след време ще го усети. Било под формата на това, че майка му и баща му ги държат за поредна година с пенсия, която стига точно за 3~4 дни, било с това, че на улицата, на която живее вече втори месец няма никакво улично осветление и все мисли децата и жената как ще се приберат, било с това, че няма пари в здравната каса за живото спасяващи лекарста. Примери може да се пишат от тук до края на света.
Явно такъв е нашия манталитет. Един народ, който Алеко много добре е описал. Един народ, който се опитва да излъже системата, а лъже себе си. Замислете се колко много ваши (мои в тово число) познати обикалят като луди, за да купят нещо "по-тънко", но почти 100% никога не правят крайната сметка колко им е излязло това "евтиното". Защото са загубили време, загубили са пари за бензин докато обиколят навсякъде, загуби ли са нерви да се блъскат пред щандовете с така наречените промоции. Но гордостта от това после да се хпохвалим пред всички - Ти да знаеш колко евтино го намерих това! е над всичко.
Да много ще ми е неприятно ако се въведе нещо непосилно за плащане за старите ни коли.
Затова, както каза One - Гласувайте! За да може после с чиста съвест пак да отидем на жълтите павета ако се наложи.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз гледам да не плащам особенно много неща вече що се отнася до МПС-то
някой го сметна и го изкара по 20 лв на месец този Еко данък.
ама забрави да сметне всички останали данъци по притежанието на мпс,горива,разходи по ремонт и др. и др.
друг е въпроса че все повече стават семействата които се снабдяват с 2ри автомобил поради простата причина че само с 1 не става .
да ясно...на който не му изнася да се качва на градския транспорт.
точно сега ако някой ми каже че може да се справи без кола то ще му отвърна само с
не е въпроса в това че може да ходиш пеша или с колело до работа.
все някога ще ти се наложи да отидеш до другия край на града от вас за да купиш табуретка примерно...на главата си ли ще я вържеш като си с колелото
ии ще се качиш в градския транспорт с чувал с въглища
моля.
принципно е прието че човек плаща за да получи нещо...
какво получаваш за това което плащаш в БГ е друг въпрос....
и не ми излизайте с номера че току виж в белите страни извън N-тия свят данъците им били по-високи...
същото е и с заплащането за труда им, цени се много по-високо.
а относно пътища и глупости се зачетох в един странен форум: http://www.travelblog.org/Forum/Threads/14988-1.html
определено не сме оставили добро впечатление
някой го сметна и го изкара по 20 лв на месец този Еко данък.
ама забрави да сметне всички останали данъци по притежанието на мпс,горива,разходи по ремонт и др. и др.
друг е въпроса че все повече стават семействата които се снабдяват с 2ри автомобил поради простата причина че само с 1 не става .
да ясно...на който не му изнася да се качва на градския транспорт.
точно сега ако някой ми каже че може да се справи без кола то ще му отвърна само с

не е въпроса в това че може да ходиш пеша или с колело до работа.
все някога ще ти се наложи да отидеш до другия край на града от вас за да купиш табуретка примерно...на главата си ли ще я вържеш като си с колелото

принципно е прието че човек плаща за да получи нещо...
какво получаваш за това което плащаш в БГ е друг въпрос....
и не ми излизайте с номера че току виж в белите страни извън N-тия свят данъците им били по-високи...
същото е и с заплащането за труда им, цени се много по-високо.
а относно пътища и глупости се зачетох в един странен форум: http://www.travelblog.org/Forum/Threads/14988-1.html
определено не сме оставили добро впечатление
- btkmobail
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де, нали при първа регистрация в кат на колата си плащаш еко такса ( 200лв коа не се лъжа)!
В тая държава за всичко си има данък, скоро и данък дишане ще ни сложат!
В тая държава за всичко си има данък, скоро и данък дишане ще ни сложат!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”