Проблем със задната скорост !

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Pencp
Автомобил:
Двигател:

Проблем със задната скорост !

Мнениеот Pencp » Вто 21 апр 2009 14:02

Здравейте колеги!Колата е POLO-1.6 AEA,96г.На градско каране,като влезе в нормален температурен режим на двигатела не иска да включва задна предавка!?Скоростите "хъркат"!Сменил съм до тук три комплекта нови съединители /Valeo,SACKS,LUK/.Със Luk -а изкара най-много,цели 1,5 год. но проблема си остава!Сега сложих оригинален Valeo,и пак същия проблем-загрее ли не иска да включва задна скорост.Гася колата,вкл. на задна,паля и тогава давам на зад!Смених също и две автоматични жила по 80лв.,също Valeo -оригинални,но и със двете го прави!?Ако някой е имал подобен проблем,моля нека сподели,че вече незнам какво да правя!

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем със задната скорост !

Мнениеот doc_j » Вто 21 апр 2009 14:03

Масло на скоростите сменял ли си? Ако не си - замисли се.

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Вто 21 апр 2009 14:31

Не е проблема в маслото.Като е студена колата няма проблем.Маслото съм го сменял лично - Mobil VS 200 75W90 от сервиз на VW-36 лв/литъра.Проблема се получава само когато загрее на градско каране с висене по светофарите!

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Сря 22 апр 2009 23:23

колега моето поло е същото като твоето и проблема ми беше абсолютно същия. След като смених съединителя комплект на LUK /старият беше същия/ проблема изчезна. Вече карам повече от година без никакви опаквания. Ти сигурен ли си че ти сменят целия комплект или само ти вземат паричките?

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Чет 23 апр 2009 20:49

колеги с моето Поло 16в имам съшия проблем със задна. Никак лесно не се включва, а днес успях да я включа от 4-тия път. Маслото от скоростната кутия ми изтича откакто си я взех колата но съм оставил проблема нерешен защото сега нямам излишни пари (тъй като не си ги изкарвам сам) И си карам :) С другите скорости нямам проблем. АКо някои може да ми отговори само: Ако я карам без маслко какво може да стане :banghead:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 23 апр 2009 21:00

Blizzarder-VW написа:колеги с моето Поло 16в имам съшия проблем със задна. Никак лесно не се включва, а днес успях да я включа от 4-тия път. Маслото от скоростната кутия ми изтича откакто си я взех колата но съм оставил проблема нерешен защото сега нямам излишни пари (тъй като не си ги изкарвам сам) И си карам :) С другите скорости нямам проблем. АКо някои може да ми отговори само: Ако я карам без маслко какво може да стане :banghead:

След такива мнения се чудя това автофорум ли е или забавачка за бавноразвиващи се :banghead: :screwy

Потребителски аватар
    alex_zazy
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Чет 23 апр 2009 21:08

Ми ако си караш без масло постепенно не само задна ми и 1 и 2 и 3 и 4 и 5 ще се изгубят и ще можеш да си бръмчиш само на място :banghead: !

Потребителски аватар
    Anbuch
    Полохолик
    Автомобил: VW POLO 6R
    Двигател: CGGB 2010г
    Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 23 апр 2009 23:32

Първо 5-та ще изчезне!
    Обикновенно проблемите със задната скорост са зарадисъеденителя....ама знам ли? Иначе единствената скорост която няма синхронизатор е задната и затова често се случват проблемите със съеденителя да започват със задна скорост

Потребителски аватар
    Vizor
    Изгубена душа
    Автомобил: Subaru Forester XT
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 24 апр 2009 10:18

Тя е правозъба ;)
    Преди да включите задна натиснете за малко по-дълго съединителя и задръж..
    интересното е, че като загасиш колата скоростта си влиза нормално така ли ?
    Пробвай на място на пълен покой с малко по-дълго време натиснат съединител.. драсни после резултата..

mirro_21
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Нед 24 май 2009 14:33

колега и аз имам същия проблем и ми казаха,че съм за саединитъл,а опитвал ли си да вкаращ първо 1 скорост и след това задна без да пускаш съединитала през това време?опитаи,при мен така влиза мн по леко без да хурка

Потребителски аватар
    Koksan
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 24 май 2009 14:42

Blizzarder-VW написа:колеги с моето Поло 16в имам съшия проблем със задна. Никак лесно не се включва, а днес успях да я включа от 4-тия път. Маслото от скоростната кутия ми изтича откакто си я взех колата но съм оставил проблема нерешен защото сега нямам излишни пари (тъй като не си ги изкарвам сам) И си карам :) С другите скорости нямам проблем. АКо някои може да ми отговори само: Ако я карам без маслко какво може да стане :banghead:

Пич .. какво ще рече нямам излишни пари??? Вместо да заредиш за 5лв ... и да си развяваш задника налявао надясно ... дай 5лв и смени семеринга на скоростите .... който струва 2,50-3,00лв ... ако си толкова вързан в ръцете ... дори на майстор да идеш ... няма да ти вземе повече от 5лв за смяна .. именно защотото процедурата е елементарна.... Т.Е ... за 10лв ... ще си спасиш скопростаната кутия и ще си развяваш задника ... 50км по-малко .... незнам дали за теб това е приемливо, но за мен е повече от РАЗУМНО!!! КАто си купувате коли мамау стара ... се научете и да ги поддържате ... не съсипвайте автомобилчетата от тъп инат ... защото съм сигурен,че само едно кафе да идеш да изпиеш с някоя "МИРИЗМА" ще дадеш повече от 10лв ... а нямаш 10лв да си спасиш скоростаната кутия!!!

ihtiman
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот ihtiman » Пон 08 юни 2009 12:08

Полото ми е 1.4 aex 97

Ако сменям маслото на скоростната кутия колко масло ще ми трябва и какво?
    Защото ми капе съвсем леко маслото от скоростната кутия.

Освен това и аз имам малък проблем със задната скорост, но й свикнах просто трябва плъто към теб да дръпнеш лоста като превключаш или първо вкарваш първа и после задна. Вчера ми се случи на един сфетофар да немога да превключа на никоя скорост сякаш блокира скоростната кутия, но след някъде 10 секунди се оправи. От какво може да е това? Дали може да е от маслото в нея или да не би да е малко?

Потребителски аватар
    teodo
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот teodo » Пон 08 юни 2009 22:25

От как я купих колата , при ме задна не влиза, но при определено положение и то не винаги. От давна търсих въпрос на подобна тема и се раадвам, че най сетне някой я подема. Ако дръпна напред тогава влиза. Приличами на синхронизатор, но е възможно да е и съединител, защото ми оделя горе. Абе кво да ви кажа...

Потребителски аватар
    Koksan
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 09 юни 2009 17:12

ihtiman написа:Полото ми е 1.4 aex 97

Ако сменям маслото на скоростната кутия колко масло ще ми трябва и какво?
    Защото ми капе съвсем леко маслото от скоростната кутия.

Освен това и аз имам малък проблем със задната скорост, но й свикнах просто трябва плъто към теб да дръпнеш лоста като превключаш или първо вкарваш първа и после задна. Вчера ми се случи на един сфетофар да немога да превключа на никоя скорост сякаш блокира скоростната кутия, но след някъде 10 секунди се оправи. От какво може да е това? Дали може да е от маслото в нея или да не би да е малко?

Много вероятно е Проблема да е от липса на масло ... но може и синхронизатор да излезе!
    Започни с маслото ... :)

Потребителски аватар
    Koksan
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 09 юни 2009 17:13

teodo написа:От как я купих колата , при ме задна не влиза, но при определено положение и то не винаги. От давна търсих въпрос на подобна тема и се раадвам, че най сетне някой я подема. Ако дръпна напред тогава влиза. Приличами на синхронизатор, но е възможно да е и съединител, защото ми оделя горе. Абе кво да ви кажа...

Пробвай с натягане на жилото за да се регулира ... но по тези признаци според мен си е Съединител ... въпреки че незнам от колко време караш така! :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”