Кое е по добро-ръчна или автоматик?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DMX
Автомобил:
Двигател:

Re: Кое е по добро-ръчна или автоматик?

Мнениеот DMX » Пон 25 май 2009 17:30

Кое е по икономично автоматик бензин или дизел??

Потребителски аватар
Luchouuuu
Автомобил: Mk4 Variant 4motion
Двигател:

Мнениеот Luchouuuu » Пон 25 май 2009 18:23

зависи от какъв и какъв мотор бензин и дизел сравняваш...
Но определено за по горният ти въпрос 1,9 Дизел (131) си гори арабията...мен ми прилоша като тоя моя приятел ми показа колко минава средно...
Но въпреки задръстванията бих предпочел ръчка.... (само 1 вметка за 1 дизел дето ръчка си е малко мъка да се кара в града Ауди А6 3,0 ТДИ куатро (с ръчна кутия)). Иначе ако можеш да го храниш си е оферта на моменти.... абе знам ли....

Тва са само мнения...ама ти си пробвай колите колега... пък квото те привлече повече... скачай му...
И да се похвалиш...

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 26 май 2009 17:33

DMX написа:Е това DSG мисля че го има при по скъпите аудита..тези до 2001,2002 година дали има с DSG ?оф незнам ако ми гори 13,14 май зор ще дойде работата..а ръчката 3,4 горяла.. :? :? Много ми се иска автоматик все пак знаете как е в София..

DSG има от 2003г. На теб ти препоръчвам ако си взимаш DSG да е след 2006..по ред причини...

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 27 май 2009 18:26

Автоматика не е лош, карал съм малко, но не бих си взел такава кола. Малко е женско, според мен и мързелива работа, както каза един колега. На мен нито ми се е скапала ръката от смяна на скорости, нито познавам някой такъв, но в крайна сметка всичко е въпрос на вкус. :)

manqka87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот manqka87 » Чет 28 май 2009 21:50

Колега и аз съм карал автоматик много пъти но не съм кои знае колко очарован. Нито можеш да си изпревариш като хората нито нищто (освен ако не си с някоя мощна колица де 8) ) но за мене ръчката си е ръчка.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 28 май 2009 22:22

аз карам и двете, и честно казано ми е почти все тая, но все пак автоматика в града е по-удобен, че дори и на дълъг път, абе по-удобен си е :mrgreen: . Автоматика е малко по-муден само при тръгване, но който иска ръчка има типтроник режим. В движение, ако знаеш как да го настъпваш няма никакви проблеми при ускорение, както и да го караш в ниски обороти за икономичност.

Моят съвет е автоматик(типтроник) с голям дизелов мотор (поне 1.9 с голям въртящ момент в широк диапазон на обороти). За бензинов мотор, като че ли предпочитам ръчната кутия.

DSG малко съм карал, ама там кутията се самонасртойваше според стила на каране и за малкото време нещо не се разбрахме.

Потребителски аватар
IIvanov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IIvanov » Пет 29 май 2009 0:31

Аз също съм за АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ,а не за РЪЧНА!Предимства много...........а това за подръжката,че се чупели много и че била скъпа...дрън дрън че пляс.......трябва бая зор да види тая кола,за да и замине скоростната кутия, и ако на някой му се е случвало,това е заради лоша поддръжка или лош предишен собственик(тогава ще има много главоболия).И не мога да се съглася,че кола с ръчна скоростна кутия пази повече двигателя от кола с автоматична....самия факт че умната кола си сменя скоростите на около 2000 оборота при нормален режим на работа и никога не изцежда до прекъсвач при спортно каране е примера за това....А с типтроник нека да сваля скорорстите бавно и да мисли като караш по завоите хахаха..........като ръчката е-дори и по-добре...........ето едно линкче с малко смях http://vbox7.com/play:c2495edf tiptronic rullzzz

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 29 май 2009 13:19

skotis написа:Малко е женско, според мен и мързелива работа

По тая логика сигурно е мъжко да караш кола без екстри, защото иначе ще те хване мързел. Всяко автоматично нещо е улеснение и удобство, разбира се на съответната цена.

kixkz
Автомобил: Passat B8
Двигател:

Мнениеот kixkz » Вто 02 юни 2009 14:09

Просто не мога да не драсна някой ред като гледам какви глупости се пишат от хора, които са карали автоматик за няколко минути или само са гледали как се кара. "По-бързо се износвал двигателя" - просто уникално изказване, напротив двигателя се износва много по малко. Аз лично карам автоматик-типтроник(преди това и доста коли с обикновен автоматик), та ако усещаш мотора и кутия не е никакъв проблем на колкото оборота искаш на толкова да си сменя предавките, и без проблем си прави 6к оборота на автоматичен режим, в зависимост колко си натиснал педала на толкова ще ти смени предавка. За изпреварването за мен няма по голямо удоволствие да натисна педала до долу и да се изтрелям без да мисля колко предавки ще свали за да ми осигури най-голяма мощност, типтроника почти не го използвам. Нямам нищо против ръчните скорости, другата ми кола е с ръчни, но хора които си нямат понятие от автоматик по добре да си мълчат, отколкото да си чешат езиците. Има и други коментари, които не ми се коментират, а специално за DSG ускорява по-бързо от ръчна кутия.

П.С. Не съм имал за цел да се заяждам или да обидя някой, кой каквото му е на душата това да кара.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 02 юни 2009 14:56

Всеки да кара каквото иска, ясно че всеки ще хвали своето ;)

Просто истинските коли не са автоматици!

Някой тук във форума се беше пошегувал, че Вин Дизел карал автоматик в реалния живот, защото не можел да се научи да използва съединителя...

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Вто 02 юни 2009 15:10

Не е ли да хванеш лоста mhihi , това автоматика не е работа както казаха колегите сменя когато той си реши а в някой моменти това не е много подходящо :)

Потребителски аватар
shveb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shveb » Вто 02 юни 2009 15:45

Смятам да купувам Bora 1.9 TDI 110 к.с. автоматична скоростна кутия.Ако някой има такава моля да сподели разхода на гориво в София.Може ли по нещо да се познае ако има проблем в скоростите?

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 02 юни 2009 18:28

kixkz написа:Просто не мога да не драсна някой ред като гледам какви глупости се пишат от хора, които са карали автоматик за няколко минути или само са гледали как се кара. "По-бързо се износвал двигателя" - просто уникално изказване, напротив двигателя се износва много по малко. Аз лично карам автоматик-типтроник(преди това и доста коли с обикновен автоматик), та ако усещаш мотора и кутия не е никакъв проблем на колкото оборота искаш на толкова да си сменя предавките, и без проблем си прави 6к оборота на автоматичен режим, в зависимост колко си натиснал педала на толкова ще ти смени предавка. За изпреварването за мен няма по голямо удоволствие да натисна педала до долу и да се изтрелям без да мисля колко предавки ще свали за да ми осигури най-голяма мощност, типтроника почти не го използвам. Нямам нищо против ръчните скорости, другата ми кола е с ръчни, но хора които си нямат понятие от автоматик по добре да си мълчат, отколкото да си чешат езиците. Има и други коментари, които не ми се коментират, а специално за DSG ускорява по-бързо от ръчна кутия.

П.С. Не съм имал за цел да се заяждам или да обидя някой, кой каквото му е на душата това да кара.

100% подкрепям
Карах две години личен автомобил автоматик и:
- пълна глупост е че износва повече двигателя щото превклювал на по-високи обороти
Напротив - превключва точно навреме, както го е сметнал конструктора. Ръчна кутия с любител шофьор не може да постигна това.
- повишения разход в града е само в сравнение с каране на ръчна кутия от супер професионалист. А именно превключване точно когато трябва. Тук отново ръчна кутия с любител (или просто нервен шофьор) не може да постигне оптимален разход.
- някои, които са виждали само отдалече автомат разправят че било трудно изпреварването....
Дори и най-старите кутии на VW имат кикдаун и спортен режим
покарайте малко НАИСТИНА и тогава ще се въздържате от безсмислени и неверни коментари

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 02 юни 2009 18:31

shveb написа:Смятам да купувам Bora 1.9 TDI 110 к.с. автоматична скоростна кутия.Ако някой има такава моля да сподели разхода на гориво в София.Може ли по нещо да се познае ако има проблем в скоростите?

Да превключва плавно, без удари
Да няма забавяне при превклюване на задна от място (и удар)
Да не потегля назад на наклон
Абе най-добре да намериш някой с опит при теста.

Потребителски аватар
shveb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shveb » Сря 03 юни 2009 11:48

Благодарности!! :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”