шум от динамото

Техническа и сервизна информация за Passat
единак
Автомобил:
Двигател:

шум от динамото

Мнениеот единак » Пон 25 май 2009 18:04

Изчетох всичко, за всички шумове от алтернаторите, но такъв няма. Прилича на почукване, все едно, че е влязно камъче някъде и като се върти почуква неравномерно. Получава се само да студен мотор и то, когато ми се включи климатика.
Примерно, паля сутрин, за няколко секунди не се чува нищо необичайно, после сработва релето на климатика, вигателя за секунда се натоварва и шума се появява. Определено идва от там някъде, но дали е точно динамото не знам. Помпата на дизела е до него и е възможно и там да е някъде. Като пусна ВАГ-КОМ-а динамото зарежда добре 13.98В и няма нищо, което да не е в нормите.
За да я закарам на майстор ще загрее и шума ще изчезне. А и веднъж вече се оплаквах във форума колко некадърни са тукашните майстори.
Помагайте, че не искам да остана на пътя.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: шум от динамото

Мнениеот Гергин » Пон 25 май 2009 19:30

Не съм специалист, но първото което ми мина през акъла е някоя ролка. А като загрее спира, ремък натегнат можеби в комбинация с ролка?? Налучквам.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 25 май 2009 20:06

някое лагерче ..... , ако имаш малко инструменти /нерви/ и сам можеш да го прегледаш .

ПП на каква кола е това че не разбрах ?

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Пон 25 май 2009 20:14

Вярно, забравих, ама понеже често питам и си мисля, че вече е ясно. АФН, Б5.
Ако беше лагерче нямаше ли да свири, вие и т.н. постоянно, преди да дойде момента с почукването? Пък и щеше да си почуква постоянно.
Ремъка просвирва за около 5-10 сек и после нищо, дори и не винаги.

Върни се в “Passat”