Смяна на масло / скорости ?
- sastezatelya
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на масло / скорости ?
Здравейте колеги
Реших да сменя маслото на скоростите и да Ви питам какво по-точно трябва да е то
Като марка,визкозитет и въобще всякаква полезна информация.Благодаря Ви предварително 
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да бе, колко литра беше тва масло, поне на 3 коли трябва да сменям, вискозитета не знам на цифри и букви как е, но ползвам българските масла са скоростни кутии за тая работа, обаче е бавно като развиваш всички пробки и чакаш да прелее от правилната, наливането ставаше трудно с маркуч и фуния, като си мисля, че трябва да се ползва шише с маркуч на него но да е вътре поне 10мм. за да върви маслото и да е монтиран на меко шише, така, че като стиснеш шишето да теква
... 
- sastezatelya
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на масло / скорости ?
Колега , а с някакъв шприц няма ли да стане.И от коя пробка точно трябва,че ми се виждат бая отдолу

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нямам спомен, как беше системата - дали имаше горна, дали не се наливаше по-лесно от тая, която е сложена да прелее, гледаш и мислиш - тя ше си кае
... С шприц ще стане, що да не... 
... С шприц ще стане, що да не... 
80W90 е вискозитета и побира около 2.5л. А защо го сменяш, ако не е тайна! 

- KokoBoxer
- Автомобил:
- Двигател:
слагаш дълъг маркуч в отвора на страничната пробка и го държиш и следиш за момента на преливане... отвън, на другия край на маркуча, на ниво по високо от твоето - фуния и един чирак налива маслото и се ослушва докато се развикаш че е преляло ..
- sastezatelya
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за мненията колеги
А относно смяната искам да го сменя,понеже не знам в какво състояние ще е маслото,а и колата е стояла доста време без да се движи
.Също така и 4-та започна да влиза малко по-трудно,което може и да не е от маслото,а от съединителя де,защото и той е на път..

А относно смяната искам да го сменя,понеже не знам в какво състояние ще е маслото,а и колата е стояла доста време без да се движи Re: Смяна на масло / скорости ?
Колега по принцип маслото се налива с малко шишенце от машинно масло с мего най-добре става .
По пронцип ако сменяш на голф 3 маслото пробката се намира зад предната лява гума , като напалниш системата протича от тази пробка така разбираш кога е пълна . успех със смяната
По пронцип ако сменяш на голф 3 маслото пробката се намира зад предната лява гума , като напалниш системата протича от тази пробка така разбираш кога е пълна . успех със смяната

- sastezatelya
- Автомобил:
- Двигател:
Смених масълцето и сега са по-добре нещата.Като отвих пробката изтече може би не повече от литър и 300-400 гр.Побра около 2 литра и половина,а новото масло е на Приста 80W90.Благодаря за съветите

Върни се в “Air Cooled & Boxer”