Пране и пастиране - Софавто или Ситикар бихте препоръчали ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
houzeboy
Автомобил:
Двигател:

Re: Пране и пастиране - Софавто или Ситикар бихте препоръчали ?

Мнениеот houzeboy » Пет 22 май 2009 16:16

stoqn_g60

Еми ако е бил новак да не го пускат на такава операция, нали ?
Относно забележките, мнооого рядко нещо да кажа...
Просто ме губят като клиент.А пък парите на тия с колите за по 80-200к и мойте са едни и същи !
Ама някой там явно не го знае =)

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Нед 24 май 2009 17:07

Само пране на кори, под, таван, седалки е 70 лв. И аз отидох само за това, но ми каза за пакета и реших като е гарга да е рошава. :lol:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 25 май 2009 11:37

Наи добрата автомивка поне за мен е Енигма намира се в Овча купел не е евтина но ако нещо не ти хареса което е абсурд я почват на ново без въпроси.Аз съм супер киселяк но не мога да им намера косур.Недостатьк само със записване

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 26 май 2009 15:01

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... sc&start=0
Ей това е човека за пастирането :bowdown
При първа възможност ще съм в Габрово

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 26 май 2009 15:55

rosy написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=86861&postdays=0&postorder=asc&start=0
Ей това е човека за пастирането :bowdown
При първа възможност ще съм в Габрово

Това, което прочетох от и за човека и отзивите за работата му наистина дълбоко ме впечатлиха
евала на такива Хора ! :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 28 май 2009 7:16

Във вторник съм при него,после ще кача снимки и впечатления!!!
Вчера се запознах с Десо наистина е голям пич и май ще се окаже вярно това което говорят хората за него :)

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пон 16 ное 2009 14:07

Audi_RS* написа:Само пране на кори, под, таван, седалки е 70 лв. И аз отидох само за това, но ми каза за пакета и реших като е гарга да е рошава. :lol:

Абе какви са тия цени 200-300... в тая скапана София цените на всичко са от двойни нагоре! И всеки се хвали колко разбирал пастирането, колко години лъскал коли на американци не знам си какво... Ама не е луд тоя който иска, а тоя който му дава ;) За 70лв. колата ми стана като нова (буквално)- отвън и отвътре, чак аз самият останах изненадан! Пълна програма - пране на целия салон, миене и пастиране на кола и джанти... И то от наистина МАЙСТОР! (а аз съм доста критичен)... Ама то си е и до манталитет- друго си е да кажеш, че ти я е пастирал някой си майстор в Шопия, който 10 години лъскал коли в чужбина и си дал минимум 200лв...

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 16 ное 2009 19:17

DimoNN написа:...

Всеки си има мнение, но имай предвид, че само материалите и консумативите за качествено пастиране са горе долу толкова, колкото са ти взели за цялата процедура ;)
Все пак важното е, че си доволен ;)

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пон 16 ное 2009 22:00

страшно съм доволен и знаех, че ще остана доволен, защото майсторът е изпитан със стотици коли, включително и семейни. А аз съм страшно придирчив и критичен и не бих я оставил където и да е). А съм 100% сигурен, че където и да бях я оставил, колкото и стотици левове да бях дал, резултата щеше да е същия (а може би и по-лош). Майстора си разбира от работата, работи качествено и месеци съм чакал да се вредя. Ама в провинцията манталитета е друг, хората ценят парите и здраво работят. А "шопа" гледа да стои цяла седмица без работа и после да си хване будала и да му одере кожата. Или от много лакомия се случват 2 варианта - или да му провърви и да се "ояде" за годинка примерно (да дръпне здраво) или да фалира.... дълга тема, но имам база за сравнение (не само за конкретния случай) и тези фрапиращи разлики в цените не са никак нормални! :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 16 ное 2009 22:16

DimoNN написа:страшно съм доволен и знаех, че ще остана доволен, защото майсторът е изпитан със стотици коли, включително и семейни. А аз съм страшно придирчив и критичен и не бих я оставил където и да е). А съм 100% сигурен, че където и да бях я оставил, колкото и стотици левове да бях дал, резултата щеше да е същия (а може би и по-лош). Майстора си разбира от работата, работи качествено и месеци съм чакал да се вредя. Ама в провинцията манталитета е друг, хората ценят парите и здраво работят. А "шопа" гледа да стои цяла седмица без работа и после да си хване будала и да му одере кожата. Или от много лакомия се случват 2 варианта - или да му провърви и да се "ояде" за годинка примерно (да дръпне здраво) или да фалира.... дълга тема, но имам база за сравнение (не само за конкретния случай) и тези фрапиращи разлики в цените не са никак нормални! :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Айде въздържай се малко от мнения за шопа и за селянина!
Гореспоменатите операции, без салона, отнемат един цял ден или поне толкова време влага това момче от Габрово. А резултат от неговата работа съм виждал на живо и е наистина уникален. Та за 70лв приход на ден да вложи всички въпросни качествени материали, всякакви фиксирани разходи като наем, допълнителни разходи като вода, електричество, отопление, амортизация на машините и т.н. После да си плати и данъците за дейността. Опа, той за 20лв на ден ли да работи? В малък град/село може и да го устройват. В София...

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пон 16 ное 2009 22:59

къде съм писал за шопа и селянина? ... както и да е, прав си за страничните разходи, напълно съм съгласен, но не може разликите в цените да са толкова фрапиращи! Цена до 100-тина лв. е приемлива, но да се разнасят митове и легенди от типа WS-teleshop с цел оправдаване на космически цени :beat_butt2 :beat_butt2 а между другото, колко пъти са ти издали касова бележка на автомивката (било в София или където и да е)? не ми се влиза в спорове, изказвам мнение и не държа да се съгласиш с него! всеки сам си преценява как и къде да си пръска парите! хайде със здраве :drunk

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 08 мар 2010 18:12

малко ъп на темата... къде да закарам една кола на "пране" ? ако може и актуална информация... и цени евентуално... за мивката РИЦ на прелеза на мелницата имам много добро мнение, но не съм си прал кола там... някой да сподели инфо ?

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 15 мар 2010 14:49

Май тая година още никой не го е правил :(
Нищо де, нека и аз да up-на темата, ако някой колега скоро е ходил до Софавто моля да сподели цени или ако имат някаква информация в нета(аз поне не успях да намеря нищо конкретно :oops: ) за пакетите и цените. Също така ме интересува дали сушат тапицерията след пране и по колко време държат колите :?:

Благодаря предварително :wink:

gumzata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gumzata » Пет 18 юни 2010 15:48

Момчета не съм фен на VW но съм луд по чистота и глезене на автомобила. Работих в Софавто при Зимния Дворец известно време и ако позволите ще ви запозная с наблюденията ми там. В Софавто има винаги и неотклонно контрол върху работата на момчетата, които мият. Работи се с най-добрите и най-известни пасти за политура на авто боя именно тези на 3М. Впрочем всички препарати, които се ползват там са най-доброто. При миенето се бърка във всевъзможни и невъобразими дупки на автомобила като при почистването се ползват фини инструменти като четки за зъби и дори още по фини четчици за рисуване! Не я знам тази мивка Ситикар но това три дни да ти седи колата на мивка го няма, може би заради достатъчния брой работници и материалната база, която позволява едновременното почистване на поне 15 автомобила.
Защо въпреки всички тези мерки има хора, които не са доволни и автомобила им се оказва както казвахме ние "претупан"? Редът в мивката е такъв: постъпваш на работа, 10 обучение, след тези дни почващ на процент от всяка измита кола. Обаче има и хора, които работят там над 10 години. Това са истинските майстори, при които няма компромиси в качеството. При младите момчета работещи в мивката се случва да има недоволен клиент. Друг е въпроса че себестойността на услугите, които извършват в Софавто авангард е далеч по-ниска но фирмата е от доста години на пазара и мога да кажа че доволните клиенти са далеч повече от недоволните. Болшинството от автомобилите, които посещават мивката надвишават 20 000 лв. Да не кажа, че всички тузарски джипове и лимозини минават там. Да не говорим за камиони, тирове и дори сомолети. Зотава едни 300 лв. за пълна козметика на автомобил не бива да изненадват никого.
Последен съвет: Софавто е вашето място но като си оставите колата, претендирайте да ви я обслужи - Начко или Тошко /за студентски град/.

Потребителски аватар
cyberjack
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cyberjack » Вто 28 юни 2011 16:23

gumzata написа:Момчета не съм фен на VW но съм луд по чистота и глезене на автомобила. Работих в Софавто при Зимния Дворец известно време и ако позволите ще ви запозная с наблюденията ми там. В Софавто има винаги и неотклонно контрол върху работата на момчетата, които мият. Работи се с най-добрите и най-известни пасти за политура на авто боя именно тези на 3М. Впрочем всички препарати, които се ползват там са най-доброто. При миенето се бърка във всевъзможни и невъобразими дупки на автомобила като при почистването се ползват фини инструменти като четки за зъби и дори още по фини четчици за рисуване! Не я знам тази мивка Ситикар но това три дни да ти седи колата на мивка го няма, може би заради достатъчния брой работници и материалната база, която позволява едновременното почистване на поне 15 автомобила.
Защо въпреки всички тези мерки има хора, които не са доволни и автомобила им се оказва както казвахме ние "претупан"? Редът в мивката е такъв: постъпваш на работа, 10 обучение, след тези дни почващ на процент от всяка измита кола. Обаче има и хора, които работят там над 10 години. Това са истинските майстори, при които няма компромиси в качеството. При младите момчета работещи в мивката се случва да има недоволен клиент. Друг е въпроса че себестойността на услугите, които извършват в Софавто авангард е далеч по-ниска но фирмата е от доста години на пазара и мога да кажа че доволните клиенти са далеч повече от недоволните. Болшинството от автомобилите, които посещават мивката надвишават 20 000 лв. Да не кажа, че всички тузарски джипове и лимозини минават там. Да не говорим за камиони, тирове и дори сомолети. Зотава едни 300 лв. за пълна козметика на автомобил не бива да изненадват никого.
Последен съвет: Софавто е вашето място но като си оставите колата, претендирайте да ви я обслужи - Начко или Тошко /за студентски град/.

евалата на колегата за мнението! аз в момента бачкам там и също мога да подкрепя тошко но да кажа че другите момчета не са за подценяване, защото сме правили "невъзможното"! началника постоянно обикаля и оглежда колите а да не говорим когато има кола за "козметика". също така искам да кажа че ако почнеш да обясняваш на един клиент къде си му бръкнал в колата за да я изчистиш сигурно няма да повярва! Много от колите които идват само за ръчно полиране (разбира се тези които са зле) се минават на машина с финната паста разбира се! мога да кажа че такава автомивка и особено козметика никъде другъде не съм правил! Препарати бол, пасти бол, четки бол .... въобще няма да му мине през ума на човек колко много операции му минават през колата за това само ще кажа на сегашните и бъдещи клиенти на софавто да не се сърдят когато сме ги забавили (малко) нали в рамките на разумното....защото всички се стремим към перфекционизъм. ако някой има запитване относно услуга-цена на услугата и начин на извършване да пита! поздрави на всички!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”