vw Golf4 tdi -110k бута масло
vw Golf4 tdi -110k бута масло
може ли някой да ми каже колко масло е нормално да гори за 1000км Аз за 300-400км доливам около 300гр масло за основен ремонт ли сьм или мога да се размина само сьс сегменти и маслоубирачи
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Re: vw Golf4 tdi -110k бута масло
bobo_2002 написа:може ли някой да ми каже колко масло е нормално да гори за 1000км Аз за 300-400км доливам около 300гр масло за основен ремонт ли сьм или мога да се размина само сьс сегменти и маслоубирачи
Може и за турбина да си, или кофти масло си и налял. Иначе започни нещата едно по едно:
1. Проверка на турбина.
2. Компресия
3. Смени марката масло
И друго не се сещам нека колегите да помагат.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97

Много благодаря за съветите но само да кажа че течови няма 100% и мисля че не пуши нито сутрин нито като я карам единственно като дам яка газ което много рядко го правя маслото е I.G.A.T Diesel 10w40HC Synthese-Basis мислех че е добро щте го сменя но е на около 2000км масленния ф-ри него ли трябва да сменя
- fox_vt
ами колега ко да ти кажа убеден съм че накъде от тези 100% убеждения някъде нещо не е наред.Щото 300 грама на 300 км е литър на 1000км или 10 литра на 10000 км както би трябвало да сменяш по простото масло а твоято май не е нито минерално нито М10Д
.Та думата ми е че кат не натискаш педала често като не тече и не го гори -
е извинявай каде отива замислял ли си се тва са 10 литра масло за 10000 км??? Ако ти е рядко маслото пък то не е толкос тряя или да тече или да го гори тва е положението ти си решавай!!

Приятелю разбирам че си добронамерен към мен и моят проблем аз към теб гледам с уважение и аз незнам какво става с тва масло но че се губи е факт кокво мислиш за маслоубирачите тук в Русе имаме фирмен сервис на vw но чак ме е страх да утида там
- fox_vt
колега днес ми дойде друго нещо на ума което покрива почти всички твои наблюдения.Погледни гарнитурата на капака на клапаните и по специално задната страна към входящи-изходящи колектори.Моята като я зех от там хвърляше по литър на 10к км но в рамките на една година гарнитурата "еволюира" и този литър го наливах за 3к км.Фатката е че маслото което се хвърля от там се стича по колекторите и се изгаря като стигне изпускателните-ефекта е няма масло по земята няма видим пушек от аспуха ,единственото нещо което е че мирише в купето аз нямам филтур за купе и се усеща яко.След като я смених спря да губи масло сега ми остава само гумичките на глапаните да сменя че като запаля сутрин припушва синкаво.
По въпроса за маслоубирачите аз лично съм на мнение че ще пуши синкаво от ауспуха ако не са наред ,друго не ми идва наум прегледай турбото качи на канал и от долу щателна проверка ,ако тряя накараи някой да седне и да дава гас а ти гледай дали ще пуши щото пак казвам тва е бая масло се ще има нещо видимо.
По въпроса за маслоубирачите аз лично съм на мнение че ще пуши синкаво от ауспуха ако не са наред ,друго не ми идва наум прегледай турбото качи на канал и от долу щателна проверка ,ако тряя накараи някой да седне и да дава гас а ти гледай дали ще пуши щото пак казвам тва е бая масло се ще има нещо видимо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега много хубаво че в русе имате фирмен сервиз на vwbobo_2002 написа:Приятелю разбирам че си добронамерен към мен и моят проблем аз към теб гледам с уважение и аз незнам какво става с тва масло но че се губи е факт кокво мислиш за маслоубирачите тук в Русе имаме фирмен сервис на vw но чак ме е страх да утида там

bobo_2002 написа:може ли някой да ми каже колко масло е нормално да гори за 1000км Аз за 300-400км доливам около 300гр масло за основен ремонт ли сьм или мога да се размина само сьс сегменти и маслоубирачи
Незнам кое наричаш масло(У)бирачи,но предболагам,че говориш за гумичките на клапаните,които дори и да ги няма такъв разход на масло не можеш да имаш. според мен е турбината провери първо нея. пп.това,че не пуши не значи,че не гори масло.
Да точно за тези гумички говоря и питах един майстор според него те са причината ти си мислиш че може да е от турбото ама иначе тя си върви добре колата набира си без проблем ако е прецакано нешто няма ли да има некви признаци А на другия колега да кажа за гарнитурата поне 10 мин гледах не капе
bobo_2002 написа:Да точно за тези гумички говоря и питах един майстор според него те са причината ти си мислиш че може да е от турбото ама иначе тя си върви добре колата набира си без проблем ако е прецакано нешто няма ли да има некви признаци А на другия колега да кажа за гарнитурата поне 10 мин гледах не капе
Ти не разчитай на това че колата си набира а си провери турбината щото вървенето не е критерий. пп. а за гумичките забрави.
Аз за 15000км доливам 200 ~ 300 грама. На всеки 5000км слагам по 100грама.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
morfei1 написа:Аз за 15000км доливам 200 ~ 300 грама. На всеки 5000км слагам по 100грама.
Мoже да те радва това. Мотора ти е в идеално здраве и турбото де.
Ама ако аз ти я покарам ще увеличим доливането.

morfei1 написа:Аз за 15000км доливам 200 ~ 300 грама. На всеки 5000км слагам по 100грама.
уточнявайте маслото. с 5/40 ми гореше около литър на 5 К км, долях 10/40 и не го пипа.
след много ходене по мъките разбрах че проблема ми е от масленните сегменти като ги сменя ще ви пиша за разлика
Върни се в “Дизелови агрегати”