Къде да намеря истински тампони за двигателя на В3 в Пловдив
Re: Къде да намеря истински тампони за двигателя на В3 в Пловдив
Извинявам се, че отново ви връщам на тази тема, но аз имам в момента, може да се каже, сериозен проблем с тампона на скоростите на Пасат 3В от 99-та. Колата ми постоянно се люшка (дори създадох такава тема за тресенето) и вече съм сигурен, че е от тампона на скоростите. Ако има друго мисля да сменя първо този тампон после да видя дали ще прави отново проблеми.
И аз искам да питам за марка. Във Хаас ми предлагат тампон със смяна за около 120 лв. На Херцог струват 28 лв., на пък аз видях какво представляват - не си и помисляйте за тях. Аз съм в Пловдив и срещу Чайките ми предлагат Феби, но за тях пък видях, че се произвеждат в Сингапур. А не си спомням колко струваха, майче бяха около 30 и няколко лева. Познати ми казват, че това е само един тампон и е по-добре да гледам да дам по-малко пари. Но пък ще съм сигурен, че от Хаас ще е много по-здрав, а и ми дават 2 год. гаранция (като документ имам предвид).
Накаква друга фирма или Феби би ли издържала като оригинален на Фолксваген? Какво ще ми препоръчате?
И аз искам да питам за марка. Във Хаас ми предлагат тампон със смяна за около 120 лв. На Херцог струват 28 лв., на пък аз видях какво представляват - не си и помисляйте за тях. Аз съм в Пловдив и срещу Чайките ми предлагат Феби, но за тях пък видях, че се произвеждат в Сингапур. А не си спомням колко струваха, майче бяха около 30 и няколко лева. Познати ми казват, че това е само един тампон и е по-добре да гледам да дам по-малко пари. Но пък ще съм сигурен, че от Хаас ще е много по-здрав, а и ми дават 2 год. гаранция (като документ имам предвид).
Накаква друга фирма или Феби би ли издържала като оригинален на Фолксваген? Какво ще ми препоръчате?
Хаас = 4 феби ако смяташ че хааса е толко качествен и ще издържи поне две години за да избегнеш разправиите по гаранциите ..
Аз бих взел фебито, за 2 години невярвам да го сменявам два пъти. И ма и един друг момент, аз не съм, но някои е ако си е купувал хааса да каже преки впечатлениа и дали си заслужава.
Аз бих взел фебито, за 2 години невярвам да го сменявам два пъти. И ма и един друг момент, аз не съм, но някои е ако си е купувал хааса да каже преки впечатлениа и дали си заслужава.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
ala86 написа:Познати ми казват, че това е само един тампон и е по-добре да гледам да дам по-малко пари.
Заради подобен 'само един тампон' ми се разказа играта на нервичките и на джоба преди около година...
Става въпрос за задния тампон на мотора. При 2Е, както и при KR и 9А той е малко по-различен.
Купих един на Топран... маслен... (наистина беше маслен- проверих го това - с пирон!) Такива вибрации... на третия ден се откърти огледалото за обратно виждане и едвам дочаках съботата, за да го смъкна гадния гад! (тогава го проверих- разтече се!

Купих Феби.
Хубавичък, мекичък... приказка!
Но приказките свършват бързо, та се оказа, че този тампон е прекалено мек и така се беше сплескал за 1 седмица, че все едно го нямаше!
До тук бях със 180 лв. назад, без да смятам газурченето, което си е сериозно!
Оригинален тампон в ПоршеБГ излизаше около 280 или 320 лв (не помня вече).
ЕДИТ:
То си пишело, бре!

radotom написа:заден тампон на двигателя (KR, 9A, 2E)- 374.50 без ДДС...
Не можех да си го позволя в момента, но и колата не можеше да се кара!
И въпреки, че по принцип съм пртив монтирането на тампони втора ръка- взех си за последна проба от морга един тампон за 40 лв и... играта заспа!

Така, чеее... тампоните определено не са 'просто тампон'!
Ако имаш възможност- вземи си оригинален.
Лелееее
, затова хората казват питаи патило
За Адз и Абс мотора подобна ли е схемата с тези тампони ?

За Адз и Абс мотора подобна ли е схемата с тези тампони ?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не, за АБС и другите мотори от поколението Г2/Г3 (съответно В3/В4) са съвсем друг вид тампони. Освен на ААА, където пък са трети вид.
АБС-ките се намират лесно и като им гледам конструкцията- може и да не са толкова ужасяващо капризни.
АБС-ките се намират лесно и като им гледам конструкцията- може и да не са толкова ужасяващо капризни.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Да припомня само, че тресенето може и да не е от тампоните, а от ненаместена генерация например. Мен заради 3/4 оборот недозавита гайка мека връзка<->катализатор ме сърбеше гъ3а направо от вибрации, а са съм като японка - на място гледам оборотомера дали не е угаснала
.

Моят въпрос беше за тампона на скоростите, който наистина се оказа безважен. И просто си хвърлих парите - 96 лв за оригинален тампон като проблема ми не е въобще от тампони. Моето тресена по време на ускорение се оказа от лявото вътрешно каре.
Да ви кажа за Феби - германска марка, която се произвежда в Сингапур. И дори се смята вече за сингапурска.
Да ви кажа за Феби - германска марка, която се произвежда в Сингапур. И дори се смята вече за сингапурска.