Къде да намеря истински тампони за двигателя на В3 в Пловдив

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vankoni
Автомобил: VW passat B3 B5.5
Двигател: PF1991 ALT2003
Контакти:

Мнениеот vankoni » Чет 16 окт 2008 17:23

Аз сложих ТОПРАН незнам какви са, маистор ми ги препоръча като добри откъм цена-качество.

POPAY55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POPAY55 » Чет 16 окт 2008 17:52

Днес взех двата задни тампона феби от магазина който ми препоръча petur petrov.Като ги сменя ще пиша за резултата,но няма да е тази седмица.Благодаря на всички за отзивите.

Потребителски аватар
ala86
Автомобил:
Двигател:

Re: Къде да намеря истински тампони за двигателя на В3 в Пловдив

Мнениеот ala86 » Сря 20 май 2009 9:29

Извинявам се, че отново ви връщам на тази тема, но аз имам в момента, може да се каже, сериозен проблем с тампона на скоростите на Пасат 3В от 99-та. Колата ми постоянно се люшка (дори създадох такава тема за тресенето) и вече съм сигурен, че е от тампона на скоростите. Ако има друго мисля да сменя първо този тампон после да видя дали ще прави отново проблеми.
И аз искам да питам за марка. Във Хаас ми предлагат тампон със смяна за около 120 лв. На Херцог струват 28 лв., на пък аз видях какво представляват - не си и помисляйте за тях. Аз съм в Пловдив и срещу Чайките ми предлагат Феби, но за тях пък видях, че се произвеждат в Сингапур. А не си спомням колко струваха, майче бяха около 30 и няколко лева. Познати ми казват, че това е само един тампон и е по-добре да гледам да дам по-малко пари. Но пък ще съм сигурен, че от Хаас ще е много по-здрав, а и ми дават 2 год. гаранция (като документ имам предвид).
Накаква друга фирма или Феби би ли издържала като оригинален на Фолксваген? Какво ще ми препоръчате?

Потребителски аватар
fed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fed » Сря 20 май 2009 12:22

Хаас = 4 феби ако смяташ че хааса е толко качествен и ще издържи поне две години за да избегнеш разправиите по гаранциите ..

Аз бих взел фебито, за 2 години невярвам да го сменявам два пъти. И ма и един друг момент, аз не съм, но някои е ако си е купувал хааса да каже преки впечатлениа и дали си заслужава.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 20 май 2009 14:01

ala86 написа:Познати ми казват, че това е само един тампон и е по-добре да гледам да дам по-малко пари.

Заради подобен 'само един тампон' ми се разказа играта на нервичките и на джоба преди около година...
Става въпрос за задния тампон на мотора. При 2Е, както и при KR и 9А той е малко по-различен.
Купих един на Топран... маслен... (наистина беше маслен- проверих го това - с пирон!) Такива вибрации... на третия ден се откърти огледалото за обратно виждане и едвам дочаках съботата, за да го смъкна гадния гад! (тогава го проверих- разтече се! :twisted: )
Купих Феби.
Хубавичък, мекичък... приказка!
Но приказките свършват бързо, та се оказа, че този тампон е прекалено мек и така се беше сплескал за 1 седмица, че все едно го нямаше!
До тук бях със 180 лв. назад, без да смятам газурченето, което си е сериозно!
Оригинален тампон в ПоршеБГ излизаше около 280 или 320 лв (не помня вече).
ЕДИТ:
То си пишело, бре! :Mr Green Fun
radotom написа:заден тампон на двигателя (KR, 9A, 2E)- 374.50 без ДДС...

Не можех да си го позволя в момента, но и колата не можеше да се кара!
И въпреки, че по принцип съм пртив монтирането на тампони втора ръка- взех си за последна проба от морга един тампон за 40 лв и... играта заспа! :ihaaaaa
Така, чеее... тампоните определено не са 'просто тампон'!
Ако имаш възможност- вземи си оригинален.

Потребителски аватар
fed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fed » Сря 20 май 2009 16:00

Лелееее :o , затова хората казват питаи патило :roll:

За Адз и Абс мотора подобна ли е схемата с тези тампони ?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 20 май 2009 16:05

Не, за АБС и другите мотори от поколението Г2/Г3 (съответно В3/В4) са съвсем друг вид тампони. Освен на ААА, където пък са трети вид.
АБС-ките се намират лесно и като им гледам конструкцията- може и да не са толкова ужасяващо капризни.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 21 май 2009 8:03

Да припомня само, че тресенето може и да не е от тампоните, а от ненаместена генерация например. Мен заради 3/4 оборот недозавита гайка мека връзка<->катализатор ме сърбеше гъ3а направо от вибрации, а са съм като японка - на място гледам оборотомера дали не е угаснала :Mr Green Fun .

Потребителски аватар
ala86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ala86 » Вто 26 май 2009 22:19

Моят въпрос беше за тампона на скоростите, който наистина се оказа безважен. И просто си хвърлих парите - 96 лв за оригинален тампон като проблема ми не е въобще от тампони. Моето тресена по време на ускорение се оказа от лявото вътрешно каре.
Да ви кажа за Феби - германска марка, която се произвежда в Сингапур. И дори се смята вече за сингапурска.

Върни се в “Passat”