турбото не надува.след рестарт се оправя-решено

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

турбото не надува.след рестарт се оправя-решено

Мнениеот bu4komobil » Съб 23 май 2009 16:18

турбото ми не надува.след като загася мотора и веднага пак го запаля няма проблем до незвестно време и после пак същото.мотора е афн с чип.усетих го на път за софия и нямам време да ходя по сервизи и да я тествам.А е гадно когато тръгнеш да изпреварваш и да ти откаже да ти надуе турбината,равносилно е на самоубийство понеже съм свикнал тя да си надува и знам какво може колата а сега :banghead: ако някой може да ми даде някакъв съвет ще му бъда благодарен и се извинявам ако повтарям някоя тема

Последна промяна от bu4komobil на Вто 15 сеп 2009 7:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: турбото не надува.след рестарт се оправя

Мнениеот morfei1 » Съб 23 май 2009 16:38

Влиза в сервизен режим, потърси с тарсачката има писано по въпроса за твоя проблем и мотор и от къде евентуално идват проблемите :wink:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Съб 23 май 2009 17:05

най добре е да питаш човека слагал чипа защо така става :mrgreen: много е вероятно да е от него . провери и маркучите на турбото да няма някой спукан или да се е извадил от интеркулера. Също така има едно малко маркуче от тръбата на въздуха между кулера и мотора което отива към ЕКУто. виж го да не се е извадило и то да ти дава ядове. без диагностика обаче едва ли ше минеш

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Съб 23 май 2009 18:02

чипът е слаган в италия така я купих колата.1 година я карам с него вече и не съм имал такъв проблем досега.ако говориш за маркучето на мапа на място си е

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Съб 23 май 2009 21:35

да за същото маркуче говоря. ще трябва да постнеш няколко лог файла на ваг ком иначе неможе да гадаем

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Съб 23 май 2009 21:40

с удоволствие бих постнал но сега съм в софия и няма къде да я тествам,когато се прибера в русе

Потребителски аватар
didi7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didi7777 » Съб 23 май 2009 22:35

ако нещо мога да ти помогна в Русе се обади колега :D не съм маистор, но мога да те насоча и да не се ядосваш за какво си ходил :да: просто от гратски чуства

Последна промяна от didi7777 на Съб 23 май 2009 22:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Съб 23 май 2009 22:37

благодаря

Потребителски аватар
edit0r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот edit0r » Нед 24 май 2009 11:41

на един мой човек така стана с турбото колата му е без чип влизаше в сервизен режим и накрая се оказа разбита турбина и износени лопатки равносметакта беше турбина от моргата....незнам при теб дали ще се окаже сущото...

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Вто 26 май 2009 14:25

днес на път от София към Търново бях закрепил колата на 140 не помня с колко оборота беше и така както си карам изведнъж колата заби муцуна педала на газта сякаш не работеше-ясно колата влезе в сервизен режим и си върви до 3хил. оборота.рестартирах двигателя и пак същия тест-резултата е същия. :banghead:

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Вто 26 май 2009 17:31

Не че искам да те плаша ама на мен след няколко такива влизания в сервизен режим турбината нацяло сдаде багажа. И заради нея после правих основен ремонт на двигателя :bishop. Така и не разбрах какво точно е причинило проблема и какви грешки е показала диагностиката (това е друга тема). Тъй като чета из форума имам чувство че над 50% от хората с дизели карат с рециклирани турбини и при това ги карат до разпадане след което сменят. Сигурно съм най-големия карък че мойта разбичка и мотора. Та имай си едно на ум какво може да се случи ако е в турбината проблема. Чип при мен няма.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Вто 26 май 2009 17:56

аз пък 6-7месеца карах така--турбото забиваше постоянно.на ваг ком показваше че прави налягане 2560 което е 1.55бара.лошото е че може и 2 и над 2 бара да е правило но ваг-кома хваща само до 1.55.сега вече всичко е наред но мисълта ми беше че половин година съм я изнасилвал тая турбина а тя горката още ме слуша :lol: слушай сега внимателно колега бучкомобил:най вероятно ти е затлачена турбината--почни от там----хващаш лостчето което движи лопатките и почваш да го движиш нагоре-надолу--тя ако е спекла геометрията ще усетиш едно заядане-скърцане и съпротивление :D ноооо....продължавай да го местиш като луд нагоре-надолу--ще те заболи пръстчето ама не ибавай и продължавай да го шляпаш като игла на шевна машина.после излизаш извънграда и посрещаш баирите с газ до ламарината на 5-та.ако не забива евентуално проблема е бил в турбината ако пак забива....н75 или....незнам.но тия турбини са голям ташак.мойта за 4 месеца беше спекла и то якоооо--но я раздвижих както ти обясних по-горе.после мръсна газ.засега е ок.но явно от градското каране се затлачват.а ако искаш ми се обади като си в русе.не бързай да тръгваш по майстори че.....в русе май нямаме такива.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 26 май 2009 22:56

Ако си още в София, ми се обади, ще оправим нещата. Хем да пием по бира. 0888 23 77 51

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Сря 27 май 2009 8:16

колегите са прави :) променливите геометрии си искат пълната газ. на баир просто я изрязвай до дупка за 5-10км ако си спокоен шофьор. ако караш по-спортно, то тогава няма от какво да се притесняваш...турбината може да роди пред да се затлачи :mrgreen:

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Сря 27 май 2009 14:02

добри благодаря за желанието,но вече съм в русе и като начало ще я закача на вага да видим какво ще каже той и после вече незнам...?

Върни се в “Дизелови агрегати”