Колеги, светна ми лампата на AirBag-а и компютъра при Ваското показа, че е прекъснал лентовия кабел(серпентината)на волана. Понеже е доста скъпичък, се опитах да си го поправя сам. Почетох по форумите, разглобих волана и отворих макарката, включих зумера на мултицета,и захванах краищата. Колкото и да търсих някъде да е прекъснал не намерих. Няма никакви пречупвания или прегаряния, извивах го, гънах го...зумера си пищи и показва верига...
Моля кажете ми каква е стойността на съпротивлението на AirBag-а , за да се излъже системата, че е наред, та поне другия AirBag да сработи. И може ли да се сложи това съпротивление на буксичката, която е под волана и свързва серпентината с таблото. По този начин няма да си разглобявам за 3-ти път волана.
Благодаря за носоки!

Каква стойност е съпротивлението на AirBag на волана
Каква стойност е съпротивлението на AirBag на волана
Последна промяна от pdonev на Сря 27 май 2009 22:02, променено общо 3 пъти.
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Re: Каква стойност е съпротивлението на серпентината на AirBag-а
Колега, почти сигурно е че съпротивлението на серпентината е около 0-та (все пак това е свързващо звено).Мисля,че е добра идея да се обърнеш към специалист,освен ако не си квалифициран сапьор 

Re: Каква стойност е съпротивлението на серпентината на AirBag-а
ако искаш да излъжеш компа ,че имаш възглавница пробвай като откачиш възклавката и на нейно място постави 5-10 Ом .иска играчка и комп с ваг да се чистят грешките докато го улучиш ,защото и системите са различни.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Каква стойност е съпротивлението на AirBag на волана
Здравей колега,аз имам същия проблем,моя кабел е пречупен,поне така ми казаха всервиза,който е на мой съученик,оправиха го,но светна още на другия ден.Нов струва към 180 лв.с доставка от германия.Но в тази криза си карам вече 6 месеца така.Може да го намерищ някъде по евтино,успех.
Re: Каква стойност е съпротивлението на AirBag на волана
Проблема с AirBag-а, намери своето "нашенско" разрешение, именно, като беше заместен със съпротивление.
Ако се наложи и на други колеги да процедират така, квалифицираната насока на Vaskoto1, до когото се допитах беше:
"съпротивление със стойност от 3,2 ома - до 4 ома. Ватовете нямат значение.(Препоръча ми да не замервам съпротивлението на AirBag-a !)"
Не знам, дали стойностите важат за всички модели! Моят Passat e B4-94г.(мотор ADZ).
Аз сложих съпротивление 3,9 ома(1 ват). Преди това пробвахме с Vladko и 3,3 ома(2 вата), също стана...
Благодарности на колегата Vladko, при когото 3 пъти ходих да ми трие безплатно грешката, след безплодните опити да възстановя
повреденият лентов кабел!
Лампата вече не свети тревожно и се надявам, останалата част от системата да е в готовност(Да пази Господ!)
Успех на всички!
Ако се наложи и на други колеги да процедират така, квалифицираната насока на Vaskoto1, до когото се допитах беше:
"съпротивление със стойност от 3,2 ома - до 4 ома. Ватовете нямат значение.(Препоръча ми да не замервам съпротивлението на AirBag-a !)"
Не знам, дали стойностите важат за всички модели! Моят Passat e B4-94г.(мотор ADZ).
Аз сложих съпротивление 3,9 ома(1 ват). Преди това пробвахме с Vladko и 3,3 ома(2 вата), също стана...
Благодарности на колегата Vladko, при когото 3 пъти ходих да ми трие безплатно грешката, след безплодните опити да възстановя
повреденият лентов кабел!
Лампата вече не свети тревожно и се надявам, останалата част от системата да е в готовност(Да пази Господ!)
Успех на всички!