гумички на клапани VR6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
venkata2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

гумички на клапани VR6

Мнениеот venkata2 » Сря 27 май 2009 9:45

Здравейте колеги имам следния приблем и се надявам да можете да ми помогнете става въпрос за Golf III VR6 2.8 1995г. в последно време след като е загрял хубаво и го подкарвам повече почна да пуши след около месец дръпнах пръчката на маслото да видя как е и забелязах че от нормално положение сега отива към долната граница.Различни хора ми казваха различни начини за смяна на гумичките някои свалаш главата други казват ми то на голфа е като на "ЛАДА-та" през свещите се сменяли.Никога не съм сменял на никаква кола и си нямам идея.Но пък знам ,че ако отида в сервиз и видят че не съм в час ще ме пуснат по пързалката.Надявам се да споделите вашите мнения за смяната им по въпроса и има ли различни видове гумички ако да препоръчайте някои. :talk:

Поздрави В.Василев!

Потребителски аватар
gepy_m
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BXE 2007 1 9 TDI

Re: гумички на клапани VR6

Мнениеот gepy_m » Сря 27 май 2009 14:37

Здравей колега,има различни видове гумички.Аз моите ги сменях преди около 2 години в сервиз,но майстора беше точен и ме пита с какви да ги смени - хубави и скъпи или не толкова хубави и ефтини(14-18 лева комплекта).Аз му казах да взима по скъпите по 7 или 8 лева беше бройката.След това ме извика да ми ги покаже преди да започне да ги сменя.Гумичките бяха оригинални немски - на всяка гумичка пишеше със ситни буквички Made in Germany :!: Затова ти препоръчвам сам да отидеш да си ги купиш ако те съмняват маисторите и да отидеш в хубав сервиз и да ти ги сменят.Гледам,че си от София нека колегите от там да ти препоръчат добър сервиз.А забравих да спомена,че става въпрос за Голф 3-ка ГТИ,за ВР6 сигурно ще са по-скъпи!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”