Един бърз въпрос: От известно време в пощата си (abv.bg)получавам съобщения, че писмата, които съм пратил не са получени. А всъщност, аз не съм пращал нищо до адресите, които се изписват. Това за мен означава, че, по някакъв начин, се генерират някакви писма и се изпращат нанякъде без мое знание и желание. Вирус ли значи това и евентуално къде може да е той - в мойта поща или в сървера на abv.bg? Ако е в мойта поща, може ли да се изчисти през антивирусната и как?
Благодаря за съдействието!
Отново към компютърните спецове
Re: Отново към компютърните спецове
-
Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 8:59, променено общо 1 път.
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност като изпращач се изписва някакво непознато име, а в скоби моят e-mail адрес.
- Bratt
- Drivers wanted
- Автомобил: MKII
- Двигател: EZhko
Вирус или спам!
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Bratt написа:спам!
Маркирай като спам и тва е...
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
ISRalien написа:Bratt написа:спам!
чудесна идея - да маркираш собствения си акаунт като спам:-)
- Ivailo
- Контакти:
maxpayne написа:ISRalien написа:Bratt написа:спам!
чудесна идея - да маркираш собствения си акаунт като спам:-)
На mail.bg получавах подобни "известия", които не идват от твоя мейл, а от други подобни.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
ISRalien написа:На mail.bg получавах подобни "известия", които не идват от твоя мейл, а от други подобни.
според автора "Всъщност като изпращач се изписва някакво непознато име, а в скоби моят e-mail адрес.".
Обикновено в подобни случаи някой спамва с твоя си адрес. Тъй като проверката за идентификация става само на мейл сървъра ако въпросния сървър е твой можеш да пращаш писма от чието име искаш, стига да му кажеш "хей, аз съм пенчо, я прати това писмо от този адрес". Реално ти не ползваш самата кутия на "жертвата", а се "криеш" зад нея.
Преди време някой беше пратил писма от името на президента и веднага заговориха за пробив в сигурността

- Ivailo
- Контакти:
maxpayne написа:ISRalien написа:На mail.bg получавах подобни "известия", които не идват от твоя мейл, а от други подобни.
според автора "Всъщност като изпращач се изписва някакво непознато име, а в скоби моят e-mail адрес.".
Обикновено в подобни случаи някой спамва с твоя си адрес. Тъй като проверката за идентификация става само на мейл сървъра ако въпросния сървър е твой можеш да пращаш писма от чието име искаш, стига да му кажеш "хей, аз съм пенчо, я прати това писмо от този адрес". Реално ти не ползваш самата кутия на "жертвата", а се "криеш" зад нея.
Преди време някой беше пратил писма от името на президента и веднага заговориха за пробив в сигурността
Сериозно ли обясняваш това на програмист?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”