Здрайвейте колеги,
Колата е Голф 5 1.9 ТДИ, 105 к.с, 150к км
След като ми смениха маслото и филтрите, още на излизане от гаража усетих някаква вибрация около 1000-1100 оборота. Със сигурност мога да твърдя, че преди това я нямаше. Сега след 1500-2000 км. съм почти на 100% убеден, че колата ми е станала дори и по-шумна, както и че на същите тези обороти 1000-1100 усещам, че цялата кола се тресе. Усеща се във волана, върху седалките...
Предишното масло беше Castrol TXT 5W 40. Сменях го при приятел, но вече не съм сигурен дали да не го оградя в "". Изрично поисках да бъде същото, но той ме убеди, че ще ми налее някакво друго, немско, уж по-хубаво - купено от Юнитрейд, специално за VW и Audi. Дори беше и доста по-скъпо ~140 лв за туба 4л.
Първото, което ми идва наум е да отида и да си налея Castrol и повече да не стъпя на въпросното място, но все пак реших да се допитам и до вас.
Поздрави на всички
Шум и вибрации след смяна на маслото
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Шум и вибрации след смяна на маслото
според мен проблема наистина е в маслото.не се знае въобще какво масло ти е сипал твоя "приятел".
Re: Шум и вибрации след смяна на маслото
това че е от юнитрейд не е гаранция за качество, навсякъде боклуци, трябва да оцелиш по-добрия боклук 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”