,та за това питамKoлко е копресията на 1.6 ez, Резултати 1- 12.6....
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Koлко е копресията на 1.6 ez, Резултати 1- 12.6....
Утре ще карам количката да мернат компресията за това питам......,според мен си вьрви нормално за 1.6 но не е това което беше преди(за тази кола конкретно)-биеше 2.0
,та за това питам
,та за това питам
Последна промяна от Vidol Nikolov на Чет 28 май 2009 21:47, променено общо 1 път.
-
MiroslavStanchev
- Автомобил:
- Двигател: AHF 2000
Re: Koлко е копресията на 1.6 ez?
9 минимално - 12 максимално.
Най-вероятно ще ти даде на 4-те цилиндъра по 11 -11,5
Най-вероятно ще ти даде на 4-те цилиндъра по 11 -11,5
- Vidol Nikolov
Re: Koлко е копресията на 1.6 ez?
Колеги резултатите са следните
1-12,6
2-12.5
3-12,2
4-12,7
Както виждате резултатите са наистина мн добри,като на чисто нов,продьлжавам да тьрся причината за загубата на еластичност на колата и така на ряз както се казва,просто при подаване на газ бучи и не наема,вьрви ама...не като за нея си,все още твьрдя че колата правеше 30-100 за 7 сек,както виждате мотора е мн добьр,един приятел ми каза че може от катализатора да се е получило това но утре ще видим,просто когато колата вьрвеше при подаване на газ почваше да се чува едно завихряне на вьздух-мн силно се чуваше как диша,сега няма и спомен от такова нещо,незнам казвайте според вас ако някой е имал такьв проблем,При последният ми опит да направя 30-100 на 2-ра резултата беше минаване през 3-та -на 85 и 13 сек,което е ужасно,помагайте
1-12,6
2-12.5
3-12,2
4-12,7
Както виждате резултатите са наистина мн добри,като на чисто нов,продьлжавам да тьрся причината за загубата на еластичност на колата и така на ряз както се казва,просто при подаване на газ бучи и не наема,вьрви ама...не като за нея си,все още твьрдя че колата правеше 30-100 за 7 сек,както виждате мотора е мн добьр,един приятел ми каза че може от катализатора да се е получило това но утре ще видим,просто когато колата вьрвеше при подаване на газ почваше да се чува едно завихряне на вьздух-мн силно се чуваше как диша,сега няма и спомен от такова нещо,незнам казвайте според вас ако някой е имал такьв проблем,При последният ми опит да направя 30-100 на 2-ра резултата беше минаване през 3-та -на 85 и 13 сек,което е ужасно,помагайте
- caro
- Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
- Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994
Re: Koлко е копресията на 1.6 ez, Резултати 1- 12.6....
Проблема се казва PIERBURG \т.е. карбуратора\.
- Vidol Nikolov
Колега,незнам дали е от тоя пиербург,работи си колата нормално-тихи,средни,високи,но и него ще сваля ,ако утре след махането на катализатора колата не вьрви,просто нещо я спьва но незнам какво.Казаха ми да си сложа от лт 2.4 и е щяла да вьрви много,бих сложил ако знам че ще си вьрне старото вьрвене
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
След катализатора сложи един Кейхин
Аз също се замислям дали да не си сложа едно Кейхинче 
п.п ГОре долу какви пари са тез карбове
п.п ГОре долу какви пари са тез карбове

- Vidol Nikolov
незнам колко пари са, в 1ч отивам да махам катализатора, после ако колата не се оправи махам тоя пиербург,тоя мьж дето ми мери компресията е имал голф с карб от лт 2.4 и каза че е било нещо ненормално,а разхода е бил 1л отгоре само което е перфектно,ще видим и обещавам ако колата трьгне както преди да кача видео от 0-140,и да затворя устите на всички разбирачи които твьрдяха че нещо сьм се обьркал ако си мисля че колата ми била бьрза и едва ли не ускорявала 0-100 за 14 сек и е такива глупости,знам колко вьрвеше и затова няма да спра докато не намеря причината за сегашното положение,знам че 3-ка 115 я биех,пьк който квото ще да мисли
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
с таз компресия над 12 - да не би да имаш нагар по клапаните и буталата
на студен или загрял двигател я мерихте?
на студен или загрял двигател я мерихте?
- Vidol Nikolov
студен мотор,не пипа маслото ,и не вярвам да има нагар,преди при подаване рязко на газ откьм вьздушния филтьр се чуваше едно мн силно завихряне на вьздух ,като все едно си пуснал прахусмукачка от тия старите,сега при подаване на газ,колата бучи и се наема като кочина....има клип на колата вьв vbox7,не искам да сьм досаден и да почват излишни спорове,да вярно е че там предавката е само втора,но е вярно че от 40 до 80 км/ч времето е точно 4 секунди,не мисля че това се постига от всеки мотор 1.6 69кс,колкото е моя,и не искам да се измества темата,но мисля че клипа говори много за колата която беше преди няма и 7000км,а сега сега просто е кочина и тьрся проблема.
- Vidol Nikolov
Koлеги,оказва се че кат-а ми е махнат още в австрия,та значи вече и тоя вариант сьс запушен катализатор отпада,остава само 1 нещо-пиербурга,нещо мн се клати ,свалих кутията на филтара за да няма паразитни раклащания и бая мьрда,утре ще го свалим че днес от един екотек не остана време за моята,но както и да е,вьзможно ли е според вас,ако евентуално е скьсан тампона на карба оттам някаде да дарпа вьздух и все едно няма никакьв филтьр ,което да води и до бученето на колата,както казах и преди ,просто го няма ония за мен поне в началото странен звук на завихряне при подаване рязко на гас,сега има едно бууууууу...като крава,яд ме е да я карам направо
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Какво?
Бягал си 2000 кубика пълна инжекция 115кончета?
С 1.6 карбуратор!!!
Убеден съм, че този който е карал 3ката не се е бягал с теб, ако е било на светофар или шофера е скапан!!!
Брато това не е реално
Аз ще те изям с моя голф 1.6 моно!
Бягал си 2000 кубика пълна инжекция 115кончета?
С 1.6 карбуратор!!!
Убеден съм, че този който е карал 3ката не се е бягал с теб, ако е било на светофар или шофера е скапан!!!
Брато това не е реално
Аз ще те изям с моя голф 1.6 моно!
- Vidol Nikolov
слушай колега,дай ми някакьв сьвет какво може да ми спира колата, а не се изказвай неподготвен и толкова злобно и убедено,ако искаш вярвай ,твоя воля ,аз споделям факти,подкрепени както казах с клип, ти натисни твоята на 2ра и кажи за колко сек е вьпросното доускорение...както казах колата ми вьрвеше така преди,в момента е мн зле и аз тьрся защо,ако има колеги с 3 гти да кажат колко време им тр на 2 ра от 40 до 80 ,но не това е вьпросат който ме вьлнува
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Както и де е колега!
Виж си карбуратора /запушени жигльори, вакумен регулатор, прецакана игла итн/.
Преди да сменяш карбуратора, 1во си купи един комплект жигльори и игла и уплътнения, смениги и, ако няма разлика тогава мисли за друг!
Също виж бензинова помпа, свещи, кабели, дистрибутерна капачка, палец!
Виж си карбуратора /запушени жигльори, вакумен регулатор, прецакана игла итн/.
Преди да сменяш карбуратора, 1во си купи един комплект жигльори и игла и уплътнения, смениги и, ако няма разлика тогава мисли за друг!
Също виж бензинова помпа, свещи, кабели, дистрибутерна капачка, палец!
- Vidol Nikolov
Цялото делко го смених преди 1 месец-взех от ауди 80 б2-то е сьщото-заради вакума на моето-беше се прецакал,свещите са NGK-R ,произведени са в япония не са ментета 3полюсни са -с тях си я взех и работят перфектно.Сега ми идва на акала да запуша с рька карбуратора и ако не угасне значи тегли не от кьдето трябва,утре ще видим ..сега само мисля какво може да е
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”