29 май за ден на национален траур

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: 29 май за ден на национален траур

Мнениеот Dead man » Чет 28 май 2009 21:11

Мир на праха им ! :bishop

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 28 май 2009 21:14

R.I.P.

Не ми се пишеше в тази тема, но колкото повече го мисля, осъзнавам какъв голям проблем е и защо на година, през година става голям инцидент с голяма машина (автобус, камион) и много жертви.
На времето съм карал автобус в една по смислена държава и имам идея кое, как и защо става.
Не е до държава само!
До народ е!
До всички нас!
До самосъзнание и т.н.!
Там, в смислената държава, отиваш на работа и преди да се качиш в автобуса си правиш сам (предварително си обучен) инспекция на целия автобус. Проверяват се и спирачките с няколко теста. При най-малкия проблем или съмнение - връщаш автобуса, а те са длъжни да ти го сменят и нямат право да кажат гък! Ако по време на каране нещо те съмнява - същата процедура! Но имаш самосъзнание и знаеш, че носиш отговорност за хора!
Момента на техническия преглед - не е истина през какво минава автобуса/камиона/колата! Но проверяващия инспектор има самосъзнание и знае, че ако направи пропуск или си затвори очите неговото дете, роднина, приятел може да пострада!

Сега случая може да не е следствие от неизправност, а шофьорска грешка (дълго спускане на спирачки).
Може всичко да е!
Независимо, роднините и близките на жертвите е редно да спука г**за на фирмата (държавна или частна все тая) и да ги съдят до дупка за милиони, милиони ...
Дано!
Дано го направят за да може другия път да си помисли някой превозвач, колко скъпо може да му излезне един пропуск в поддръжката и/или обучението, а не само шофьора да отнася затвор и глоби.
Дано и самосъзнанието ни се промени и станем по-отговорни!
Дано...!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 28 май 2009 21:58

Тази тема не е ли продължение на това
viewtopic.php?f=61&t=146596
или на мен така ми се струва...

Последна промяна от group® на Чет 28 май 2009 22:07, променено общо 1 път.
Причина: Да сега я видях и другата, но тази е на мястото си.

Потребителски аватар
princo
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 1.8T Quattro 1997

Мнениеот princo » Пет 29 май 2009 0:40

R.I.P :bishop

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 29 май 2009 0:48

мисля че е нормално да има черна лента в форума за 3 дни , колкото е и траура в ямбол...
още не мога да го разбера как толкова хора са загинали и как шофьора не е направил нещо...

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 29 май 2009 1:46

Лека им пръст :(

olumfri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот olumfri » Пет 29 май 2009 1:51

Лека им пръст :(

Потребителски аватар
A U D I 80 AVANT
Автомобил: AUDI
Двигател: ADA

Мнениеот A U D I 80 AVANT » Пет 29 май 2009 1:59

Бог да прости загиналите!Бог да пази нас живите!Бог не е зад волана обаче..........,а ние!!!Моля ви да шофираме разумно и да се отнасяме отговорно към техническата изправност на МПС. :bowdown

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 29 май 2009 2:34

rosy написа:
jordanpar написа:
mIx3d написа:Важното е и ние да ги уважиме загиналите, но все пак ще се намери и професор като тебе... засрами се

Какъв си ти че да ме поучаваш?????
Знаеш ли дали нямам познати сред пострадалите,че да ми държиш сметка за думите,а!!!!!
От фалшиво състрадание и лицемерие никой няма полза.
Като напише всеки ´´мир на праха им´´,нито на някой ще му стане по-леко,нито ще се върне времето назад.
Айде ако имаш да казваш нещо ми пиши на лични вече,че ми е писнало от моралисти в тоя форум.

Г-н Джорданпар, уверявам ви че в огромната си степен състраданието тук е истинско, а вие имате огромни комплекси, като не искам да ви поучавам или да ви ги взимам. Задръжте си ги.

Ужасна трагедия, да почиват в мир :(

За съжаление, jordanpar е напълно прав.
А от всички вас, със "истинското" състрадание, ми става гадно. Хора се раждат и умират всеки ден. Тъпото е, че тези хора са умрели вероятно заради поредица от грешки и небрежност на други хора, които нито се чувстват виновни, нито ще поемат отговорност. И цялата тази показност и "О, колко е тъжно и трагично!" са глупави и ненужни. И единствените смислени мнения в цялата тема са на jordanpar и group®. И най-вече това:
jordanpar написа:...възпитавайте себе си и тези около вас на добро пътно поведение,учете се от грешките на другите,защото понякога имаш само един шанс.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 29 май 2009 18:02

мършав, всичко е до човек. Едни са по-чувствителни, други по-хладнокръвни. Не е редно да казваш на всички че трябва да реагират по твоя начин.

Жалко за хората. Жалко за шофьора, защото е опитал да се самоубие. Този човек преживява голям шок в момента...

Лека им пръст на загиналите.. Дано ранените се възстановят напълно!

Потребителски аватар
ivankov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivankov » Пет 29 май 2009 20:26

Мир на праха им. трагедия :bishop

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Съб 30 май 2009 16:34

R.I.P :bishop

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пон 01 юни 2009 18:02

mIx3d написа:
jordanpar написа:А ние във форума...

Важното е и ние да ги уважиме загиналите, но все пак ще се намери и професор като тебе... засрами се

Такааа...значи тоя род теми са абсолютно лицемерие, лъжеморализъм и отгоре на всичко всяват лошо настроение в понеделник.
Като ще уважавате загиналите да започнете да пускате тема и за останалите загинали по шосетата а те са повече от 1 000 годишно. Също така да не забравяте строителите паднали от скелетата, удавените по плажовете, жертвите на ухапвания от змия, да не забравяме и застреляните от половинките си в битови скандали, замръзнали в планината, катастрофирали с лунни модули...Те с какво са по-различни от горния случай ?! С нищо...Ето затова тези теми са лицемерие, защото много загинали са статистика, един загинал познат е трагедия, айде по-светци от папата няма да станете.
Аз лично си пих узото на Халкидики и отделих 4 милисекунди да съжалявам за случая, след това отидох до бармана за следващо питие...и изобщо не ме е срам. Даже и през ум не ми минава.

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Пон 01 юни 2009 18:10

Kaizer Soze написа:
mIx3d написа:
jordanpar написа:А ние във форума...

Важното е и ние да ги уважиме загиналите, но все пак ще се намери и професор като тебе... засрами се

Такааа...значи тоя род теми са абсолютно лицемерие, лъжеморализъм и отгоре на всичко всяват лошо настроение в понеделник.
Като ще уважавате загиналите да започнете да пускате тема и за останалите загинали по шосетата а те са повече от 1 000 годишно. Също така да не забравяте строителите паднали от скелетата, удавените по плажовете, жертвите на ухапвания от змия, да не забравяме и застреляните от половинките си в битови скандали, замръзнали в планината, катастрофирали с лунни модули...Те с какво са по-различни от горния случай ?! С нищо...Ето затова тези теми са лицемерие, защото много загинали са статистика, един загинал познат е трагедия, айде по-светци от папата няма да станете.
Аз лично си пих узото на Халкидики и отделих 4 милисекунди да съжалявам за случая, след това отидох до бармана за следващо питие...и изобщо не ме е срам. Даже и през ум не ми минава.

С две ръце подкрепям Каизер.Както казват старите хора ,,умрелия си е умрял,да му мисли живия''.Като искате да потачите мартвите колко от вас са били да запалят свещ за тях.(аз не сам и нема и да ида щото ако за всяка една трагедия ходя нема да ми стигне заплатата за свещи).Мисля че форума е даси помагаме кои с квото може и да споделяме ценно инфо за автомобилите които притежаваме.
п.с.
Днес разглеждах и форума на тунинг бг и на бмв.Да ви кажа честно нашия форум е светлиини години пред техния.
Теми като.
Прави ли ви сви..и жена ви,класация за тапанар вав форума и т.н. направо ме отвратиха.

OnlyBMW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OnlyBMW » Пон 01 юни 2009 21:47

ужасна история

Върни се в “ОФФ-Топик - други”