Минаване на жълто

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Минаване на жълто

Мнениеот ghuhi » Пет 29 май 2009 8:38

От скоро имам книжка и съм нов във форума. След като си взех книжката, започнах да карам почти веднага из София и сега съм много притеснен. Старая се да съм внимателен шофьор и да не правя никакви нарушения, но колкото и да се старая понякога ми се случва да направя нещо. Най-често ми се случва да ме хваща жълтото. Тоест аз съм почти на стоп линията и жълтото ме хваща и аз няма как да спра.
Та моля ви колеги, ако може да ме успокоите (или наплашите повече :cry: ), някой да каже при вас как е. Вие как постъпвате като сте максимум на 2-3 метра от светофара и ви хване жълтото? Някой да е получавал писмо от КАТ (заснет от камери)заради преминаване на жълто на някой светофар? Кажете ми как да предвиждам и избягвам такива ситуации моля ви :banghead:

Последна промяна от ghuhi на Пет 29 май 2009 11:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Re: Минаване на жълто

Мнениеот R@do » Пет 29 май 2009 8:46

Aко на камерата е запечатано че по време на червено си в зоната на кръстовището, въпреки, че прдишната снимка се вижда навлизането ти на жълто, пак се брои за нарушение.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 29 май 2009 9:05

Ами какво да ти кажа колега,по-принцип трафика в София е много натоварен и не на всички светофари има броячи които да те ориентират след колко секунди ще се смени светлината на светофара.Много шофьори като видят зелено настъпват яко газта без да знаят кога ще светне жълто,малко на магия ако мине добре ако ли не,се надява другите да го чакат.Аз като наближа кръстовище без брояч на светофара гледам да поддържам една скорост с която ако ме хване жълто да мога да спра,но това е тук в провинцията където трафика не е толкова натоварен.Има и нещо друго че много хора карат в града с много над ограничението за населени места което е 50км./ч Ако в момента на влизане в кръстовище ме хване жълто гледам да се изнеса по-възможно най бързият начин.Общо взето не се изсилвай много като видиш зелен светофар!!!
А това че масово се тръгва на червено една секунда преди да се сменят светлините е друга тема,гледай и внимавай повечко като винаги си имаш едно на ум.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 29 май 2009 9:09

в нарушение си
според КАТ си винаги в нарушение
тоя текст за навлизане на жълто го забравят и заместват с текста да си преценил че не можеш да се изнесеш от кръстовището
защо наистина ПОГОЛОВНО махат таймерите, едно от малкото хубави неща в София

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 29 май 2009 9:14

Pichaga написа: ...защо наистина ПОГОЛОВНО махат таймерите, едно от малкото хубави неща в София

мииииииии
1 вариант - абат ток
2 вариант - пречат на милицията да глобява за минаване на жълто :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 29 май 2009 9:15

One написа:
Pichaga написа: ...защо наистина ПОГОЛОВНО махат таймерите, едно от малкото хубави неща в София

мииииииии
1 вариант - абат ток
2 вариант - пречат на милицията да глобява за минаване на жълто :)

3 вариант -пълнат джобовете на адвокатите да оспорват mhihi

Последна промяна от dobrin на Пет 29 май 2009 10:50, променено общо 1 път.
Причина: И двамата спамите, което хич не е добре. Вземете се в ръце!

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Пет 29 май 2009 9:29

Ок, ама преди да навляза с 10км/ч ли да карам. Вече знам, че ако карам с 25-30км/ч и ме хване жълтото на метър пред стоп линията и натисна спирачката, спирам някъде след стоп линията. И това е нарушение обаче. Аз никога не минавам с над 40 светофари, но си има жълто и жълто. Хваща те в крачка и хваща те на 5 метра. Ако е под 2-3 метра експеримента ми да спра не става. Ако е над 3 някъде става. Там където имаше таймери ставаше де. Защото като наближавам и виждам, че има 4 секунди от далеч си се подготвям да спра. Тоест убивам си скоростта, а където няма таймери, няма как да си убивам скоростта. Тоест трябва леко да се движа и си поддържам скорост от 25-30. Освен вече ако знам че ще се смени сигнала, понеже е светило повече от 15 секунди да спирам и да чакам да светва жълто. Само така ще съм сигурен, че наистина няма да направя нарушние и да ме хване жълтото.
Ми че аз на ден прекосявам по 2 пъти София. това са ми поне 30 светофара. Все един поне ме хваща в ситуация движа се и тъкмо съм аха на стоп линията и жълто. Е и да скоча на спирачката съм вътре у кръстовището. Ами този зад мен? Ако ми дойде на гости. Та тва на ден са ми поне 2 такива случая. На месец са 50-60 някъде. Е как да стана ясновидец. Дайте да пуснем оплакване за таймерите, или поне да сложат мигащо зелено. Така хората ще се подготвят да спират. Идат избори все някой може да ни чуе. :mrgreen:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пет 29 май 2009 9:38

Успокой се!При всички от нас така е било в началото! :wink: Като покараш ще се Ошлайваш!Ако минаваш често по едни маршрути ще научиш и времената на конкретни светофари! :idea:

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пет 29 май 2009 10:43

Pichaga написа:в нарушение си
според КАТ си винаги в нарушение
тоя текст за навлизане на жълто го забравят и заместват с текста да си преценил че не можеш да се изнесеш от кръстовището
защо наистина ПОГОЛОВНО махат таймерите, едно от малкото хубави неща в София

Според мен махат таймерите заради тарикатите, които тръгват в последната секунда на червеното.
Бях в Гърция и никъде не видях таймер. На всичко отгоре няма жълто между червено и зелено.При обратния сигнал - след зелено има жълто и тогава червено.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 29 май 2009 12:30

Един приятел точно така на изпита за книжката гледа зелено и намалил за да не светне жълто,обаче си продължава зелено и впоследния момент жълто...ама нали се разбрахме да минаваме на злено,"какво правиме сега" Добре,че човека случайно си носил някакви банкноти в джоба и после изпитващия казал,че било нормално от напрежението да се случи. mhihi

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Пет 29 май 2009 13:29

Ами дори теоретично погледнато, няма как да се избегне такава ситуация и се случва на всеки един от нас, който шофира из града. Който казва, че на него не се случва пак няма да му повярвам, понеже не вярвам в ясновидци.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 29 май 2009 13:38

от 1-2 седмици ми прави впечатление че таймерите не работят никъде в София?!
Не са ги махнали - стоят си, но не работят?!
Някой да има информация какво става?!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 29 май 2009 13:39

задават се избори,някой трябва да се изфука че ги е оправил,след като са спрели да работят mhihi

Потребителски аватар
Siv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Siv » Пет 29 май 2009 13:47

Никой няма да те закачи за минаване на жълто на сфетофар.
Аз лично не 1 път съм минавал умишлено на червено, да на червен сигнал навлизам в кръстовището, на Бул. Черни Връх и бул. България през деня в задръстването и нищо. Дори да ти се заяде някой и да ти пратят призовка, можеш да я обжалваш.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 29 май 2009 13:57

Siv написа:Никой няма да те закачи за минаване на жълто на сфетофар.
Аз лично не 1 път съм минавал умишлено на червено, да на червен сигнал навлизам в кръстовището, на Бул. Черни Връх и бул. България през деня в задръстването и нищо. Дори да ти се заяде някой и да ти пратят призовка, можеш да я обжалваш.

Похвалано :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”