jordanpar написа:Кое да ни е честито,отпадането на акциза,или новите екоданъци??????
Я да си вдигнат ръцете всички от форума с коли произведени от ´05 година насам да ви преброя

.
Виж сега, колега, дано не възприемеш писането ми по-надолу като спор (но и дано си прочел и другият ми post малко по-нагоре).
Та значи,
НА ТОЗИ ЕТАП са приели
само и единствено отпадането на акциза, което е и добро и е в наша полза. И на това аз казвам "да ни е честито".
Забележи какво още е написано:
Агенция ФОКУС написа:...
След отпадането на акциза на автомобилите от 1 януари 2010 г. държавата трябва да помисли за това дали не трябва старите автомобили над 5 години да се облагат с еко-такса, с оглед на опазване на природата на България,...
Да де, обаче за доста от автомобилите вече е платена еко-такса при регистрацията и ще се влезе в сериозен правен конфликт ако се "измисли"/въведе повторна еко-такса.
Много, ама много съм далече от мисълта, че т.нар държава няма да ни олупа някоя и друга такса за да компенсира тези 18-20млн.лв., които ще загуби от премахването на акзица; дори нещо повече - уверен съм че ще намери начин да прекомпенсира, но ... все пак ще трябва да се понапъне и да измисли как.
А до тогава ...
До тогава предстоят избори за европарламент, избори за народно събрание, месец Август - принципно отреден за почивка на "велможите", "консултации" (другото име на BG политическия пазарлък) за съставяне на кабинет ... па после новите управните да научат поне къде са тоалетните в поверените им ведомства, пък Коледа, Нова година ... И всичко това добре омесено с нежеланието на българския чиновник-бюрократ да работи ефективно. Така че като краен резултат нищо чудно да имаме един "прозорец", в който ще можем да вземем "нещо по-така" на цена, която е "малко по-така"