Годишна екотакса върху автомобилите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: Годишна екотакса върху автомобилите

Мнениеот moimoimoi » Нед 24 май 2009 19:13

и как определиха големината на тоя данък,в по предните постове се спомена от 250 за нови и 1000 за по старите, и въобще тез пари ще отидат ли за пречистване на въздух?някой да е чул в бг да се пречиства въздуха?да има такива станций?че те един завод за преработка на отпадъци не могат да направят
ок,да плащаме еко данък ама съобразен с възможностите на хората,примерно според дохода -нямаш големи доходи->имаш стара кола->плащаш 1-2 процента от доходите си данък,имаш пари->караш нова кола->няма еко данък,
ама кой каквото и да си говори става дума само за пари

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Нед 24 май 2009 19:48

.Цитат:..."Така най-високата сума от 250 лв. ще е за возила, произведени преди 1992 г. За новите тя ще е 100 лв. Точният размер на тарифите все още се уточнява, обясни Георгиев."....
Това е написано в първият пост, а линка към статията е тук:
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2171571

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 25 май 2009 8:11

Истината е, че не им стигат парите в бюджета и се чудят откъде аджеба да ги вземат. И от кого мислите решават да ги вземат - от най-бедните, които карат коли 1990. Но за тези с джиповете данъка е 100 лв. Докога ще ни искат данъци и докога ще ни мачкат? И да гласуваме все тая - ще дойдат други гладни и ще крадат душщманската. В Германия било скъпо да имаш кола - я сметнете на средностатистическия немец с каква част от месечната си заплата плаща масрафите по колата. Сигурно с най-много 50% оправя всички там такси и застраховки като средната заплата в Германия май беше около 3500 евро. Средната заплата в БГ е около 550 лв. и на мен в момента колата ми излиза като годишен разход за ГО, винетка и данък около 240 лв тоест тук определено да караш кола не е по-евтино от Германия и пак стъпва 50% от месечната заплата. Като направят поне средната заплата за страната 1000 лева чак тогава имат моралното право да вдигат държавните такси. Но тези хора са чували думата морал но не знаят какво означава. Като започнахме да плащаме винетки какво се промени по пътищата - тук таме някой път асвалтираха но главно с пари от ЕС. А къде питам потънаха 250 млн. от винетки? Че аз като тръгна за море освен дупки нищо друго не виждам. Плащаме едни от най-високите потребителски данъци но не полечаваме насреща НИЩО.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пон 25 май 2009 8:17

groznika написа:Няма норми тук! Законите важат само за обикновените хора!
Подкрепям Боби и отново повтарям:
СПИРАМ да плащам каквото и да било! Ще съм отново изряден когато знам за какво отиват парите ми (както е по цивилизования БЯЛ свят)!
Писна ми да съм негър на ануса на европата... death

трябва пълно гражданско неподчинение срещу подобни закони и обирджииски планове измислени от мазните депутати!трябва да вземем един добър пример от другите държави,как стачкуват!

Потребителски аватар
MartonDjitzu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MartonDjitzu » Пон 25 май 2009 10:24

iGolf написа:
groznika написа:Няма норми тук! Законите важат само за обикновените хора!
Подкрепям Боби и отново повтарям:
СПИРАМ да плащам каквото и да било! Ще съм отново изряден когато знам за какво отиват парите ми (както е по цивилизования БЯЛ свят)!
Писна ми да съм негър на ануса на европата... death

трябва пълно гражданско неподчинение срещу подобни закони и обирджииски планове измислени от мазните депутати!трябва да вземем един добър пример от другите държави,как стачкуват!

Напълно подкрепям!

Плащам данък на общината към която е рег. автомобила! За какво? В кой град булеварди или улици са добре?
Плашам си винтека! За какво? Къде е тая читава магистрала, къде е тоя хубав първокласен път?
Сега и подобен вид данък... ОК, желаете да очистите държавата от стари коли.. а до сега къде бяхте, кво спахте господа депутати? Какви др. мерки предприехте?
Винаги най лесното, на голия и ризата да вземем...

Но, така, да си пишем, говорим, обсъждаме и т.н. никой няма нищо да промени от тия ни законописателчета.
Единстевния начин според мен е само гражданско неподчинение!
Я вижте гърците кво направиха.... а инталианците какво, и то само щото им вдигнали цената на пастата....

Аз съм за мощен, брутален и възможно най краен протест!
Всички!
Заедно!

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пон 25 май 2009 13:58

След 4 месечна драма напуснах работа.Просто не ми плащаха.Сега от обстоятелставта съм принуден да работя за 285лв.За мое щастие работя до вкъщи, а за нещастие до 10,30.Колегите ми ползват таксита :!: защото
няма автобуси.Карам 24годишен голф 2 кое трябва да платя неразбрах :063:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 25 май 2009 14:12

don hose написа:........

Напълно те разбирам.
Едно са голямите градове, друго е в малките. Много хора не го проумяват това въобще и е така си пишат колко били 1000 лева.

Потребителски аватар
ks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ks » Съб 30 май 2009 12:09

MartonDjitzu написа:Аз съм за мощен, брутален и възможно най краен протест!
Всички!
Заедно!

Напълно подкрепям, като добавям - въоръжен!!

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Нед 31 май 2009 20:41

ks написа:
MartonDjitzu написа:Аз съм за мощен, брутален и възможно най краен протест!
Всички!
Заедно!

Напълно подкрепям, като добавям - въоръжен!!

А аз съм на мнение, че говорите глупости.
К'ви протести, к'ви 5 ле'а? Имате ли готови предложения, проектозакон и т.н. Много е лесно да кажеш "това не ми харесва, искам друго".

Не защитавам "управляващите", просто си чешете езиците и говорите ей така, да тече лаф.

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Вто 02 юни 2009 17:12

До сега не е имало и няма и да има свестен протест щото няма кой да го направи. Идеи много, изпълнители малко. Или както казва колегата горе спрете да си чешете езиците и слезте на земята. Границите са отворени, какво правите в БГ като нищо не ви харесва. Оставете управата да си управлява простите, щом вие сте хитри напуснете. Да цитирам: "Приспособяването към болно общество, не е признак на добро здраве..."
Айде със здраве...

kokskok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokskok » Пон 10 авг 2009 18:58

Както казах директно си режа номера на рамата свалям номерата и отивам и им я оставям пред парламента
ако намера повече съпричастници да си зарежат колите, блокирваме движението през което време засипвам голфа с бетон бате да го гледат постоянно и да се сещат майка им деба копеленца нещастни боклуци

Потребителски аватар
Lion_Heart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lion_Heart » Пон 10 авг 2009 19:14

Ама трябва да се съберем и да ги изметем всичките веднъж и завинаги-но не ей така виртуално ами както стана преди...Само,че тогава пак не се промени нищо...Правителството трябва да се страхува от народа а не обратното,кога ли ще го проумее простия Българин?Ама сме страшно търпеливи или дори на момента бих казал тъпи...Кои друг народ е бил 5 столетия под робство.....Няма такъв-сега сме си пак под робство(само дето не знам дали го осъзнавате)-ама докога ли?Политиците и памперсите трябва да се сменяват често!!! Защото бързо се изцапват...

Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NORX » Пон 10 авг 2009 21:48

ГО 130 лв
Винетка 70 лв
преглед 30 лв
Екотакса 250 лв
------------------------
480 ЛЕВА
================================
Моя голф 2 1991 г. струва на пазара в момента 600 лв.... не си струва вече..

kokskok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokskok » Пон 10 авг 2009 21:53

NORX написа:ГО 130 лв
Винетка 70 лв
преглед 30 лв
Екотакса 250 лв
------------------------
480 ЛЕВА
================================
Моя голф 2 1991 г. струва на пазара в момента 600 лв.... не си струва вече..

да караш голф 2 -безценно :)
100%-ви допълнителни разходи
2 пъти в годината ходова част
и поне 5 пъти изправяне на джанти
поне 5 пъти почерпка за куките защото са решили че си мнал на червено или говориш по телефона
поне 20 пъти платен паркинг защото не са направили нито 1 място за паркиране като норлаен човек бате а са решили че целия център е техен
и си пропуснал данъка на общината ако си 100+ коня ще ти е интересно от 120 лева на горе :)

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 10 авг 2009 22:11

Тая простотия ако се осъществи, а тя най-вероятно ще се осъществи, качвам ладата набор 1989 лето, спирам пред общината и я паля да изгори. Казал съм. При положение че е на газ, не гори масло и с идеално работещ двигател, едва ли замърсява колкото некои избушен дизел набор 1990 - 1995 дето като запали и зад неко става екологична катастрофа а собственика му стой и се радва че гори само 5 на 100 нафта. Или да питам, по учените у форума, като си платих 200 лева еко такса за Голфа тая пролет при първа регистрация, ще плащам пак догодина ли :?: Да не им стане лошичко, на господата дето ще изхарчат тия 200 лв които отново ще трябва да дам за бензин за С-класите пред парламента и президентството. Ако живеехме в цивилизована страна щеше да се види резултат от такава такса, но тук ще е поредното нещо за което даваш пари, и резултата го няма :beat_butt2

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”