Пусти накладки!! А дано, но надали?

Техническа и сервизна информация за Passat
Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Пусти накладки!! А дано, но надали?

Мнениеот Гергин » Чет 28 май 2009 16:12

Свири та свири, но не като спира, а при завои и направо. Основно на ляв.
Сега: спирачна течност сменена, маркучи предни на около 1,5м.сменени. Нови дискове и накладки( 1500km. TRW) Водачите смазани и работещи, дискът не е надран.Не задържат, нормално загрети джанти и гуми. Предпазителят не опира според мен. Абе шах.
Гледам, гледам и единственото което ми идва на ум е дали нещо лагер да не изкривява спрямо диска и да опира някоя накладка в краищата. Не свири винаги, но повечето време в движение го прави. Друг път не се чува ден два. Не е на метал.
Дали може да е от лагера на главината???? Дано са накладките.
Трябва да реша проблема, че от силната музика детето ще оглушее :?

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Пусти накладки!! А дано, но надали?

Мнениеот velinsl » Чет 28 май 2009 16:23

Нещо някъде опира, а дали е предпазител или не - не знам. Защо не я дигнеш на крик да за видиш дали някъде има видими следи от вътрешната страна на колелата(не само гумите) от нерегмалентирано триене и износване като евтино начало. В краен случай лагер, дето е на майка си у влагалището.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 28 май 2009 16:27

При мен понякога се появява едно скърцане - при ляв завой от дясното колело. Обаче пак сшря да се чува. Оглеждал съм всичко и никъде не видях следи от триене :roll:

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Чет 28 май 2009 16:41

Колега,не си писал какъв е пасатя. Ако е В5 и далее /надлъжен мотор/, тая свирня може да е и от помпата на хидравликата /отпред в ляво/. Обикновено свирене се чува, като напънеш волана до край, ама ако помпата се товари от нещо, може да свири и на право и в лек завой. Може да свири и ремъка на помпата, ако се е отпуснал. УСПЕХ

ОПССС! Видях пасатя - 95! Ама не отхвърляй варианта, провери все пак.Препоръчвам го от опит /горчив/.

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Чет 28 май 2009 17:29

Колега, а преди да смениш накладките и дисковете свиреше ли? Защо не пробваш да размениш накладките?

Гергин

Мнениеот Гергин » Чет 28 май 2009 17:56

Благодаря за отговорите.
Отговарям подред:
На крикове всякакви съм я качвал, отгоре от долу нищо.

Хидравлика не бих сбъркал, ремъци, и.н не е.

Шумът се появи около 1000км. след смяна дискове и накладки и може би е там причината, което ще ме зарадва. Но при десен завои свиренето тръгва и се увеличава, което ме наведе на лагер.

Смяната на накладките е вариянт, мислех си го. Ще се пробва, въпрос на време.

Може ли от прегряване да изтече или увреди смазката от лагера на главината. Верно, че е капсулован и няма видими следи, но....Знаете ли кое е най глупавото в сучея,забелязал съм, че свиренето тръгва основно по нанагорнище. Не е каре!!!!!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 28 май 2009 21:19

Сменяй накладките!Заради износоустойчивост производителите вграждат медни стружки в тях!Някои Марки слагат по-вече мед!Върху медта пък се полепва чугунен прах/става видимо на люспи/ и при контакт с диска свири!

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 28 май 2009 21:46

Колега, имах същия "проблем" - оказа се, точно както си мислиш и ти - лагер! Смених го и сега всичко си е ОК. Ако си прегрял главините греста изтича, ако е капсулован лагера! А може ако си прегрял главини в следствие на дълго спиране по наклон да се е опекло феродото и нищо че е ново, пак почва да скърца, ама ти казваш, че свири без да спираш, така че провери как са ти лагерите.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 29 май 2009 7:40

Моите ги сложих чисто нови и след 100 км просвириха .Свирят и когато спирам и когато карам ,когато завивам мисля че се чуват по честичко . Няма да ги сменям :evil: като ги изтъркам ще ги хвърля заедно с дисковете и те са ми пътници .

Гергин

Мнениеот Гергин » Пет 29 май 2009 13:09

pas1.8mi написа:Сменяй накладките!Заради износоустойчивост производителите вграждат медни стружки в тях!Някои Марки слагат по-вече мед!Върху медта пък се полепва чугунен прах/става видимо на люспи/ и при контакт с диска свири!

Контакт ама при спиране не свири??? Като не спирам свири.
Накладките са TRW да кажеш менте, ще ме учуди, че работя в тези среди и са взети от Тех-ко. Около 60лв. струват, мамка им. На краставичар, краставици :evil:

Че са прегрети шансът е голям, че всеки ден слизам от планината. Макар, че ги щада и не го правя от скоро. И от това да изтече смазката?? Няма ли да остави следи?

То моето става като роман. :shock Ама, въпросът е 50-60лв. за накладки или 70-80лв за лагер. Да не стане 140-170лв. накладки и лагер death Егати лагера и да изсвири като хората неможе.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пет 29 май 2009 23:06

Точно при движение ще свири при моята версия/лек контакт,слабо триене между накладка-диск/! :idea:

Гергин

Мнениеот Гергин » Съб 30 май 2009 14:38

Сваляне апарат. Почистване и ново смазване на водачите. Малко спирачна течност на буталото да почисти ако има ръжда нещо. Накладките си бяха добре, никакви луфтове по лагера или следи от изтекла смазка. То пък взе, че заваля и не мога да пробвам. Не се чува в момента което ме навежда на мисълта за накладки. Тяхната мама. :beat_butt2

Гергин

Мнениеот Гергин » Нед 31 май 2009 0:49

Греда, свири. В пъти по малко, но си свири неговата кожа.
Да сменям ли маркуча, на година и половина е?

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Нед 31 май 2009 6:59

Смени накладките. Едва ли проблема е от маркучите. Някой път се получава това - нови, хубави, може би истински накладки и свирят.

Потребителски аватар
plamen_iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen_iv » Нед 31 май 2009 12:42

Имах същия проблем,като завивам на ляво стържеше и после започна и при движение на право.При движение назад не го правеше.Оказа се,че се е развило болчето което държи предпазната ламарина и при ляв завой опира в спирачния диск.Завих го и сега е добре.

Последна промяна от plamen_iv на Сря 03 юни 2009 13:25, променено общо 1 път.

Върни се в “Passat”