Golf MK2 vs Espero..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
suncho86
Автомобил:
Двигател:

Golf MK2 vs Espero..

Мнениеот suncho86 » Съб 30 май 2009 16:19

Здравейте съфорумци :mrgreen:

Нова съм във вашето общество и до сега само разучавах форума и се зачитах в темите, но най-после дойде и моят ред да пиша.

Изправена съм пред сериозната задача да си закупя първи автомобил като един начинаещ млад шофьор. Бях се насочила към VW Golf 2, 1.6, задължително с газ благодарение на верен приятел, който ми я препоръча, на база на здравина, евтини части и т.н. От друга страна ме свързаха с майстор (семеен познат), който ми предложи своята Daewoo Espero. Последната има екстри като: клима, ел. стъкла, огледала и т.н., хубава музика, хидравлика и е от '95 г. Човекът си я е поддържал и все пак като познат няма да ме прецака с неизправна кола. Но е Есперо?! :evil: Въпросът ми е като се има предвид малкото средства, с които разполагам, кой от двата варианта бихте ми препоръчали вие? :|

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Golf MK2 vs Espero..

Мнениеот radotom » Съб 30 май 2009 17:04

Предполагам, че доста хора ще искат да ме линчуват, след като дочетат изречението докрай, но аз Г2 втори път не бих си купил... сега, след като имам пассат...

Но да се набутам да взема Есперо.... :No :censored :banghead: ... Неееее.... все пак- не съм толкова голям мазохист! mhihi

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Съб 30 май 2009 17:13

Търси си друг автомобил,извън изброените Голф2 и Деу Есперо.
Все пак и ако споменеш с какъв бЮджет разполагаш няма да е зле,а и не е чак такъв личен въпрос,за да не кажеш.Защото ´´малко средства´´ е много широко понятие.

suncho86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот suncho86 » Съб 30 май 2009 17:17

Ами около 2000-2500 лв. И това в случай, че си има газова и поне летни гуми. :roll:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 30 май 2009 19:04

Поинтересувай се колко струват резервните части и обслужването на Есперото, дай бюджета и ще видим какво да те посъветваме.. Иначе за есперото добра дума трудно.. Иначе за МК2..само хубави неща ще се чуят си мисля. А да и двигателя какъв е и разхода също..

Потребителски аватар
krauser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krauser » Съб 30 май 2009 19:44

Здавей и добре дошла!Най-добре е ти да си избереш!Карал съм есперо 2години то си е опел вектра и нее скъпо за подръжка, но все пак си е от друга класа, разхода му беше голям, ако това е от значение затеб .

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 30 май 2009 19:51

Значи сравнявате 2 различни по клас и производител автомобили.Есперото като мотор май си е Опел(дано не съм се подвел в бързината),което като цена на части не се различава особено от VW.Като изброени екстри е несравнимо напред от VW-2.Има значение модела на есперото,от този дето е 2000куб. бензин:е 10 години го джитка един комшия и не съм го видял да отваря аварийно капак и да се чеше по главата умно.На купе май са по държеливи от Опела,ако не са бити и некадърно правени.Нищо определено не знам са здравина на окачването,някой таксиджия може да те светне по въпроса.И тоя голф 1.6 с карбуратор ли е,какъв е?,щото има едни дето на бензин е подвиг да заработят :oops: ,а ще ти потрябва все някога.Явно се гравитира около цена 1500-2000лв(налучквам),много е рисков диапазона и в него са "огризки от обелки.."образно казано,независимо от марката.Независимо от форума,се стремя да бъда обективен с риск да бъда овикван ,приемам критики.Ако целта е икономичен по отношение гориво автомобил,тогава търси дизел,газта си е компромис
P.S.Ако има възможност качи едни снимки на въпросните возила,не забравяй да снимаш и под капака.И за парите които спомена вече може и някоя 3-ка да вземеш(да речем едно охлювче 1.4 моно,без проблем,едва ли е напускало градската зона на среден европейски град)

suncho86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот suncho86 » Съб 30 май 2009 20:49

Мерси за съветите и обективността първо :)

Дам, цената е 1500-2000лв (до 2500 с обслужването). Не държа толкова на екстрите, но и наличието на такива би могло да наклони везните. Важно е частите да са на нормална цена, все пак за стара кола си е необходимост. Това, което успях да прочета насам-натам е, че разхода на есперото е 10-11/100 газ. За Голфа май е 9-10. Снимки няма как да дам, защото есперото е много далеко, а Голф конкретен няма, просто това е единият вариант като марка и модел. За голф предпочитам двигателя да е 1.6 и както казах по-горе да има газ. Видях много малко по обяви и тук във форума с екстри като клима или нещо ел. или хидравлика. За Голф 3 не чух много добри отзиви, по-скоро за серията '92-'94, а другите вече надхвърлят бюджета :( Дилемата е голяма защото майстора с есперото казва, че колата е напълно изправна и се намема да я поддържа нататък :wink: Но пък... не е Голф :D

Накратко - Есперо, 1995, с газ, клима, ел, хидравлика и музичка, цена 2500лв СРЕЩУ Golf 2, 1.6, газ, хидравлика (евентуално), (за други благинки не мога да кажа в момента тъй като нямам конкретна обява предвид), цена - до 2000лв.

Потребителски аватар
krauser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krauser » Съб 30 май 2009 21:02

Мойто есперо си хапваше12- 14л. бензин в града 1800 см3 , акато го нагазя и 17л

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Съб 30 май 2009 21:13

От друга страна да си купиш 20 че и нагоре годишен Голф 2 си е престъпление.Да не се окаже така че догодина данъка,екооблагаемата такса и застраховките за две години да струват колкото голфа.
Да не говорим че е морално остарял,без клима най-вероятно,хидравлика на волана може би да може би не.....
За тея пари ще изскочи я корсичка,я някое фиат пунто--всичките далеч по-млади и климатизирани.А и тоя голф няма да го караш още 20 години,че сега някой ще започнат кампания за здравината му.Първа кола едва ли ще я караш години,но поне да има минимално желаното оборудване,все пак сме 2009 вече.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Съб 30 май 2009 21:26

Имай едно на ум, че лешперото гние със скоростта на светлината. Ако се спреш на него много внимателно го огледай за корозия. Ако е двойка - задълже италианка от последните 91-92 иначе ще е по-зле и от марчето mhihi

suncho86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот suncho86 » Съб 30 май 2009 21:39

Мерси на всички за съветите :D Ще мисля още. Пък дано някой ден да имам финансиите да си взема точно това, което ми е на сърце ;)

Отворена съм за още съвети и коментари 8)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 30 май 2009 22:32

Ами според мене има и един друг вариант-SEAT,има Ибизи за около 2500,'95-'97г,двг.1.4.И пак си в сектата mhihi

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 30 май 2009 23:22

radotom написа:Предполагам, че доста хора ще искат да ме линчуват, след като дочетат изречението докрай, но аз Г2 втори път не бих си купил... сега, след като имам пассат...

Но да се набутам да взема Есперо.... :No :censored :banghead: ... Неееее.... все пак- не съм толкова голям мазохист! mhihi

Колега ... Пасата е хубава кола, ама е голяма (то тва и е хубавото де) ... за града не особено удобна
Пък за първа кола ... незнам

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Съб 30 май 2009 23:50

Защо, не се насочиш към VW POLO 93'-98'!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”