Здравейте колеги,
прегледах изписаното за чистачките на Б5, но не срещнах подобен дефект като при моята тази сутрин. От известно време насам забелязвам че има моменти в които се движат много по-бавно от нормалното, но тази сутрин като ги пуснах за проба с голяма мъка направиха половин движение и спряха. След това ги вдигнах за да видя дали не е прекалено силно триенето на перата, оказа се че е същото - движат се също толкова трудно или изобщо не помръдват. Не знам как може да се обясни - че не е от предпазителя не е - проверих го а и все пак половин движение правят. Случва ли се някъде да се получава механично възпрепятстване - например от събрали се боклуци. Не знам дали съм успял да видя добре, но само с едно отваряне на предния капак не успях да видя много. Ако някой е забелязвал подобен род поведение на чистачките нека даде съвет. И пак искам да напомня, случва се от време на време, далеч не е перманентно състояние. По описаното изглежда да не е от мотора, но знае ли човек.

проблем с предни чистачки B5 /движат се много бавно/
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с предни чистачки B5 /движат се много бавно/
блокират осите във втулките,където се захващат рамената.трябва да се разглоби ,почисти и смажат и няма да имаш проблем
- fichtenweg
предполагам преди да се разглобят да избягвам да ги включвам за да не изгори мотора,
благодаря ifidik ще пробвам първо с почистване, можеш ли да предложиш някаква подходяща смазка за случая. Спрей за смазка (от бриколаж/практикер) ще свърши ли работа
благодаря ifidik ще пробвам първо с почистване, можеш ли да предложиш някаква подходяща смазка за случая. Спрей за смазка (от бриколаж/практикер) ще свърши ли работа
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Първо вземаш WD40 от железария,сваляш рамената на чистачките под тях върху осите има гумени маншони.Напръскай под тях с препарата.Цлед това пускаш внимателно чистачките да се раздвижат.След това може да капнеш и няколко капки масло.Сглобяваш по обратния ред.
Хубаво е тази процедура да се прави веднъж годишно.Това е детска болест на този модел механизми.
Хубаво е тази процедура да се прави веднъж годишно.Това е детска болест на този модел механизми.
- fichtenweg
airjohn написа:...Хубаво е тази процедура да се прави веднъж годишно.Това е детска болест на този модел механизми.
благодаря ти много airjohn
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
за изгаряне на моторчето не се притеснявай.релето е достатъчно умно и изключва при натоварване
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
В един момент стават и за смяна рамената.
- fichtenweg
Искам да благодаря на всички които се включиха по темата.
На разположение имах само обедна почивка, но за закърпване на положението беше напълно достатъчно. Намерих у нас (живея много близо до работа) един силиконов спрей за смазване /NIGRIN Silikon-Gleitspray/ принципно го бях взел за механизмите на дограмата и за вратите на колата, но сега ми дойде много на място. Успях само да разглобя рамената и да извадя гумичките, после ги напръсках изчаках 5 мин и пуснах на най-високите обороти. Докато работеше изпръсках всичкия спрей по всички подвижни съединения. След сглобяването всичко е перфектно. При първа възможност ще падне голямо разглобяване и почистване.
Още веднъж, благодаря на всички за напътствията

Още веднъж, благодаря на всички за напътствията
- fichtenweg
Забелязвам, че след обработка с всякакви мазилни спрейове ефекта е сравнително краткотраен. Днес пробвах с WD40, надявам се да има по-дълготраен ефект. Осите на които се захващат рамената на чистачките се предпазват донякъде от гумичките под пластмасовата кора, но все пак не успяват да възпрепятстват попадането на вода и замърсители. Дайте съвет дали поставяне на грес ще се отрази добре и ако е хубаво да се сложи откъде може да се купи. Ако пък е по-добре да капна масло, какво е най-подходящо.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Най-добре е според мен да разглобиш всичко ида изчистиш осите и втулките със шкурка 2000.Поне аз така правих на служебната (форд сиера).Положението беше толкова трагично, че се наложи да се избиват осите на преса.Гресирай всичко после и няма да има проблеми.
- fichtenweg
това с разглобяването добре ... но все пак откъде да си набавя грес
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
fichtenweg написа:това с разглобяването добре ... но все пак откъде да си набавя грес
В Практикер, Бриколаж и тем подобни продават.

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хммм... само като мажете с греси имайте предвид, че по нея полепва много прахоляк, песачинки, парченца от всякакъв боклук...
Вярно, оправят се нещата, но като се напраши едно хубаво и после става като абразивна паста.
Вярно, оправят се нещата, но като се напраши едно хубаво и после става като абразивна паста.

- fichtenweg
radotom,
опасявах се някой да потвърди точно този недостатък от поставянето на грес, добре че го казваш, ще го имам предвид
опасявах се някой да потвърди точно този недостатък от поставянето на грес, добре че го казваш, ще го имам предвид
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
няма никакво значение. веднъж като пипне корозията стъблата на въртележките, вече си абониран за процеса с разглобяването... забрави да я направиш и да я забравиш повече.
като разглобиш-ще видиш колко ялови са ти били усилията със спрейовете-няма начин да проникне чак където ти е нужно това.

като разглобиш-ще видиш колко ялови са ти били усилията със спрейовете-няма начин да проникне чак където ти е нужно това.