Проблем с табло на Пасат В3-решен.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
paliaka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с табло на Пасат В3-решен.

Мнениеот paliaka » Съб 18 мар 2006 23:41

Здравейте! Искам да попитам дали някой знае, дали на Пасат В3 има някаква електроника в самите уреди на таблото(бензиномер и термометър на охл. течност), защото при мен тези два уреда отчитат когато си поискат и понякога реагират на удар по самото табло. По информация от човек, който се занимава с електроника се указва, че имало платка , на която трябва да се направят преобразувания.Каква пък електроника специално за тези два датчика може да има? :shock Благодаря предварително!
mod edit: L&R

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Съб 18 мар 2006 23:47

Много вероятно е да е лоша спойка отзад на изводите на платката!!!Виж си и куплунга дали контактува добре отзад!!!Скоро вадил ли си таблото,с оборотомер ли е?

Потребителски аватар
paliaka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paliaka » Съб 18 мар 2006 23:52

Без оборотомер е. Въобще не съм го вадил това табло.Много ли е трудно?И волана май трябвало да се сваля?

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Нед 19 мар 2006 0:02

paliaka написа:Без оборотомер е. Въобще не съм го вадил това табло.Много ли е трудно?И волана май трябвало да се сваля?

Мне не е трудно.....само опит трябва малко....значи правиш следното :lol: Може и без да се сваля волана....значи развиваш на самото табло има една козирка,тя се държи на 2 болтчета,развиваш ги и много внимателно я вадиш,за да счупиш щипките на която се държи :idea: След това ще видиш самото табло как се държи също на 2 болчета,отвиваш и тях и вадиш...хубаво би било преди това да извадиш жилото на километража....Това става като отвориш предния капак и там междинното пространство,което е м/у ДВГ и купето се откача :idea: После като сглобиш таблото по същия начин действаш,като го натискаш навътре :lol: Успех,дано се окаже от буксата :wink:

Потребителски аватар
paliaka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paliaka » Нед 19 мар 2006 0:11

Благодаря много за съвета колега! И аз съм на същото мнение за хлабава връзка, която при вибрации ту прави контакт, ту прекъсва, а относно разглобяването ще се пробваме, а пък каквото излезе :wink:

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Нед 19 мар 2006 0:15

paliaka написа:Благодаря много за съвета колега! И аз съм на същото мнение за хлабава връзка, която при вибрации ту прави контакт, ту прекъсва, а относно разглобяването ще се пробваме, а пък каквото излезе :wink:

Хаха,ами да с пробване става.....аз вече се специализирах,покрай смяната на моето табло....имам сега едно старо с часовник,ако случайно не стане твоето :lol: Коя година е Пасатора?

Потребителски аватар
paliaka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paliaka » Нед 19 мар 2006 0:18

1991. И вече от няколко дни ми писна от ремонти! Ама нали трябва да се учим!

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Нед 19 мар 2006 0:19

Мисля че е писано много пъти за тва, но все пак ефекта е от лош контакт на стабилизатора на напрежението.Потърси с търсачката за по пълна информация.

Потребителски аватар
paliaka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paliaka » Нед 19 мар 2006 19:24

Благодаря ви много за информацията! Днес се захванах с таблото и накрая излезе студена спойка на стабилизатора на напрежението, явно това е масов проблем. Сега всичко е ОК! Много се радвам, че вече ще мога да си следя температурата на охл. течност и количеството на "скъпоценната" течност в резервоара :P

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Нед 19 мар 2006 20:30

Честито Колега!

А темата е за :arrow: :lock:

Върни се в “Passat”