Минаване на жълто

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
One
Автомобил:
Двигател:

Re: Минаване на жълто

Мнениеот One » Пет 29 май 2009 15:09

Ето как хората мотивират минаването си на жълто :) :) :)
http://saparev.com/kat/KAT_objections.htm

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пет 29 май 2009 15:14

честно казано , момента когато си на стоп линията и светофара святка жълто и когато си насредата на кръстовището и бам червено се случва често. И да пратят призовка отива в кофата, да дойдат да ми вземат талончето ако могат :screwy :beat_butt2 :laser :rocketwhore .
След като днес мен ме спряха и си ми взеха последните 10 лева от портмонето (иначе 10 контролни точки и 150 лева акт) , затова че съм си държал телефона в ръката, и щот от провинцията така и не сме се научили какво се прави, и щото през това време 2-ма 3-ма си прекосиха двойна непрекъсната, невъзмутимо, за да не обикалят до другото кръстовище... просто призовки и мризовки , просто си отиват в кофата ...

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пет 29 май 2009 15:16

Само не знам кой в КАТ ще зацепи математическата част mhihi

Saladin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saladin » Пет 29 май 2009 15:17

Ами ако си карате с 30 и сте на 5 метра преди стоп-линията и на 2 метра зад вас се е забила друга кола (или още по-лошо- камион) няма как да спрете затова газ и се изнасяте от кръстовището.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 29 май 2009 15:35

при 40км/ч изминаваш около 11м за секунда. Ако предположим, че средната продължителност на жълтото е поне 2.5сек. (впрочем има нормативни норми колко трябва да е, в Италия общините масово намалявли продължителността и с камерите пускали директно актове), та 2.5х11=27.5м. Тоест 30-тина метра имаш да изминеш от момента на виждане на сигнала до пълно преминаване на кръстовището ако се движиш с 40км/ч

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Пет 29 май 2009 15:41

То на теория е едно,а ама на практика си е друго.
Иначе, че катаджиите понякога ако са на кръстовището глобят, си глобяват, но може и да поспориш и да не те глобят. Обаче по закон ако съм тръгнал да навлизам, трябва да навляза, защото опита ми за спиране ще доведе, само до това да изпиля гуми и да завърша нейде из кръстовището.
Мен повече ме интересува, има ли глобени от камерите заради такова нещо. Някой да си признае? :D
Просто според мен трябва да е по-обективно погледнато на записите какво е станало.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 29 май 2009 15:46

Колеги, моля ви ако ситуацията позволява и нищо и никой не застрашавате минавайте на жълто. Напоследък все ми се случва засилва-засилва-засилва и почти е под светофара, жълто и прасссс спирачки :shock На тези зад вас не им е много готино :|

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пет 29 май 2009 17:04

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 8:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пет 29 май 2009 23:49

На мен миналата година ми се случи същата случка, но на десен завой. В последният момент виждам, че светва жълто но нали съм надясно и си продължих мъжката. Няма и 20 метра палка. Искаха да ми пишат акт за минаване на жълто, шашнах се, че ми беше първото хванато нарушение. Поговорихме и ме пуснаха. Не знам дали наистина имаха право да ме глобят, но като чета по-горните мнения явно да.

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Съб 30 май 2009 12:17

Saladin написа:Ами ако си карате с 30 и сте на 5 метра преди стоп-линията и на 2 метра зад вас се е забила друга кола (или още по-лошо- камион) няма как да спрете затова газ и се изнасяте от кръстовището.

Подкрепям колегата,а най-много мразя да остават 2-3 секунди зелено и някоя жена пред мен или някой охлюв да спре :beat_butt2 все пак сме голфаджии е сме си бързи :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Нед 31 май 2009 12:39

Колега цялата цака (лично мнение) никога не гони светофара,карай си нормално и не насилвай нещата. :beer И няма да имаш проблеми с органите на реда.Поздрави

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 31 май 2009 14:47

Сега,по закон навлизането на "жълта" светлина е забранено,но когато рязкото спиране би предизвикало проблем(при влажна настилка може да се спреш в сред кръстовището..)се толерира.И ако на тебе е жълто,то на тоя след тебе е Абсолютно Червено,така че ако те надъни отзад-еми виновен си е той!Аз искам да отбележа един друг аспект:навлизането в кръстовище (може и зелено да е),когато е ясно че е задръстено и си оставаш там.Визирам като пример светофара на Ломско шосе при Била,ебати нахалните !!!Значи аз мога да спазвам колегиалност и не навлизам защото няма да излезна до смяната,айде ще пропусна една светлина-голямо чудо,но пичовете и идея си нямат и ...свирките на 6 ..и те така го превземам почти всеки ден.Бахти тъпите ставаме от ден на ден,а знаете ли един добър жест как оправя настроението :да:

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Нед 31 май 2009 15:01

pas1.8mi написа:Успокой се!При всички от нас така е било в началото! :wink: Като покараш ще се Ошлайваш!Ако минаваш често по едни маршрути ще научиш и времената на конкретни светофари! :idea:

:да:
обаче това че внемаваш никак нямада ти пречи

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 31 май 2009 15:59

Напоследък карането в София,като концентрация, е сравнимо с управлението на свръхзвуков изтребител при форсаж.С тази разлика,че там горе няма светофари и лумпени.Не е лесно на новите шофьори,но научават с часове това,за което на някои са нужни години.Да бъдем толерантни към тях,не подсвирквайте на светофарите

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Нед 31 май 2009 16:21

Уфф не знам. Единия ден спирам на жълтото и онзи зад мен скочи на клаксона, а аз за да не ме прасне той, лекичко дръпнах напред, вместо да спра на място и резултата е, че спрях върху стоп линията. На следващия ден, вече бях достатъчно стресиран от предишния ден и на същото кръстовище, в същата ситуация ме хваща пак жълто и аз дадох газ и минах. Еми не знам кое е по-правилното, но е факт, че съм начинаещ и такива неща ужасно много ме стряскат.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”