проблем с предни чистачки B5 /движат се много бавно/

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Re: проблем с предни чистачки B5 /движат се много бавно/

Мнениеот fichtenweg » Нед 31 май 2009 10:46

Съгласен съм Васко,

не съм си правил напразни илюзии, че тази намеса ще е един единствен път, и то не за друго ами поради следното:

Изображение

може би най-важното място след моторчето на чистачките е подложено на всякакво външно въздействие - вода, прах, ако щете кал, препарати за миене на стъклата и какво ли още не което не мога да се сетя в момента.

...все пак някой опитвал ли се е да защити това място по някакъв начин - гумички, уплътнения, гумени шайби ако щете, замислих се просто дали ще си струва усилието. Това място е изключително незащитено, чак се учудвам как wolfsburg са допуснали такова нещо

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 31 май 2009 19:45

:Mr Green Fun не е незащитено. на стержена има "О" пръстени. така ти се струва, че е незащитено. бе разглоби го и ще говориме... :012:

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Нед 31 май 2009 21:19

Васко, отварял съм и знам какво представлява (макар и да не е на пасат), но нямах предвид вътрешното устройство. Този гумен маншон в основата на снимката (така както е направен) много добре улавя и задържа от всичко що се стича по стъклото. Така колкото и съвършено да е конструиран вътрешния механизъм (О пръстени или каквото и да е било) не може да възпрепятства проникването на задържалото се отгоре. Нещо повече - проникването се подпомога най-вече от движението и повишаващата се от триенето на механизмите температура (например при среден или висок режим на движение на чистачките) - а като прибавим и това че механизмите се разширяват заради загряването - то проникването се улеснява още повече. Попрочетох какво пише из немските форуми и впечатлението ми се затвърди още повече, оказва се че проблема с чистачките се числи към "добре познатите". Срещнах доста коментари че от Wolfsburg са могли да направят механизма на чистачките по-добре, а както се сещате там вали доста често.

Върни се в “Passat”