подмяна на демпферен маховик с обикновен
- kretenia
- Автомобил:
- Двигател:
подмяна на демпферен маховик с обикновен
Искам да помоля знаещите колеги да кажат дали при смяна на съединител на пасат б5.5 1.8Т,AWT е възможно вместо скъпия демпферен маховик да се сложи обикновен,знам че това е възможно при някой модели на Шкода Октавия 1.9тди,който също са с демпферен такъв.
Re: подмяна на демпферен маховик с обикновен
Доколкото знам става от ABF мотора,целия комплект съединител с маховика.Също продават и на Валео комплект с нормален маховик.Все пак ако сменяш съединител и маховика си е здрав няма смисъл да се сменя.Само съединителя с лагера струва 230 лв.и ако не си чакал да свърши напълно обикновено се разминава работата само с това.
- kretenia
- Автомобил:
- Двигател:
Няма начин да разбера,дали маховика ми е за смяна преди да съм разглобил всичко
все пак колата е на около 250к. и все си мисля,че и той е заминал.Иска ми се като разглобя колата да имам всички части в наличност,а не при разглобена кола да се почне едно търсене на части и всеки да ме е... с цени.

Ти си знаеш най -добре,но все си мисля,че си струва риска да провериш първо какво е положението и да се разминеш евентуално с 230 лв.,а не да накупиш всичко и да набиеш излишно 600++ лв.Успех !
- kretenia
- Автомобил:
- Двигател:
Да така е,целта на питането ми беше дали като сваля съединителя и се окаже,че е заминал и маховика има ли възможност да се сложи обикновен маховик в комплект с притискателен и феродов,например както казва колегата VW16v от ABF
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
замислял ли си се че по тоя начин товара отива по към скоростите , които и без това не са много в час на ФВ.
Аз навсякъде по форума съм чел, че го правят заради цената, трябва да видиш само размерите дали са еднакви, и щом не жалиш скорости , слагай , колата си е твоя.
А тия демпферни пружини няма ли как де се подменят ... мам*а му ...
Аз навсякъде по форума съм чел, че го правят заради цената, трябва да видиш само размерите дали са еднакви, и щом не жалиш скорости , слагай , колата си е твоя.
А тия демпферни пружини няма ли как де се подменят ... мам*а му ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
И какво точно не им е наред на скоростите на ФВ????
Ако я караш като чужда естествено, че няма да са наред, но това важи и за всички други марки
абе има една приказка, че на пишман шофьор и трактор с вериги да му дадат пак ще го сломи
По темата на колегата - според мен е по-добре да се сложи пак демпферен маховик,ако разбира се е от него.за да е такъв явно е направен именно с целта да не натоварва скоростната кутия,поради повишената мощност на двигателя!

Ако я караш като чужда естествено, че няма да са наред, но това важи и за всички други марки

По темата на колегата - според мен е по-добре да се сложи пак демпферен маховик,ако разбира се е от него.за да е такъв явно е направен именно с целта да не натоварва скоростната кутия,поради повишената мощност на двигателя!
- kretenia
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,никой ли не си е заменял демпферния с обикновен маховик,да сподели опита си?