Минаване на жълто

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Минаване на жълто

Мнениеот freestyler911 » Нед 31 май 2009 20:37

ghuhi написа:Уфф не знам. Единия ден спирам на жълтото и онзи зад мен скочи на клаксона, а аз за да не ме прасне той, лекичко дръпнах напред, вместо да спра на място и резултата е, че спрях върху стоп линията. На следващия ден, вече бях достатъчно стресиран от предишния ден и на същото кръстовище, в същата ситуация ме хваща пак жълто и аз дадох газ и минах. Еми не знам кое е по-правилното, но е факт, че съм начинаещ и такива неща ужасно много ме стряскат.

е то като минеш на жълто няма да падне желязна завеса и да се разбиеш , ке си минеш , ако ти пратят призовка, в коша и тва е ... аз това бих направил , или обжалваш ако си от стриктните ...

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Нед 31 май 2009 21:54

спокойно колега, случва се някой път да се мине на жълто.. хора сме все пак, не изчислителни машини.
По закон минаването на жълто е позволено само ако не можеш да спреш безопасно, т.е. не е напълно забранено. Ако това ще ти помогне аз лично когато минавам през непознато кръстовище и видя, че от доста време свети зелено, приближавам с ПОСТОЯННА скорост светофара с готовност да спра - така хем подсказваш на тия отзад, че може евентуално да спреш, хем наистина имаш по-голяма възможност да го направиш, ако прецениш.

По принцип не обичам да минавам на жълто и винаги, когато мога, спирам! Но тва не означава да скачаш върху спирачките, ако виждаш, че няма да успееш да спреш, по-добре мини. Все пак за тва е тая жълта светлина - за да сигнализира, че след 2-3-4сек минаването ще бъде забранено и да имаш време да се сопреш.

Между другото в Рим като бях на няколко по-оживени места имаше жълта светлина и на светофара за пешеходците :) Едно такова мирно човече като на червено, ама жълто и светва малко преди от зелено да стане червено. Много е удачно, защото така поне няма опасност тъкмо да тръгнеш да пресичаш и на средата на пътя да почнат клаксони, псувни, форсиране на двигатели, пилене на гуми, от там ти па се панираш, въртиш се като пълен глупак, отстрани почват да ти се смеят и те сочат с пръст, майки закриват очите на децата си.. и така 2-3 пъти и тва тотално те съсипва психически mhihi

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пон 01 юни 2009 17:43

Да използвам темата да питам: Някой получавал ли е честитка от камера за минаване на жълто? Щото аз вчера на две кръстовища с камери така минах.. Беше неделя вечерта, нямаше никой на кръстовището, но не беше още тъмно.. и сега се чудя дали са ме хванали...

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пон 01 юни 2009 17:56

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 8:58, променено общо 1 път.

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Вто 02 юни 2009 17:26

icefire написа:Да използвам темата да питам: Някой получавал ли е честитка от камера за минаване на жълто? Щото аз вчера на две кръстовища с камери така минах.. Беше неделя вечерта, нямаше никой на кръстовището, но не беше още тъмно.. и сега се чудя дали са ме хванали...

И аз това питах, но никой не иска да си признае :Mr Green Fun

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 03 юни 2009 7:46

ghuhi написа:
icefire написа:Да използвам темата да питам: Някой получавал ли е честитка от камера за минаване на жълто? Щото аз вчера на две кръстовища с камери така минах.. Беше неделя вечерта, нямаше никой на кръстовището, но не беше още тъмно.. и сега се чудя дали са ме хванали...

И аз това питах, но никой не иска да си признае :Mr Green Fun

по закон няма формулирана санкция за преминаване на жълт сигнал
ако ще има честитка ще да е за червено - пък ти си милсиш че си минал на жълто :) :) :)

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Нед 07 юни 2009 18:49

То България е държавата на абсурдите, така че няма да се учудя, ако наистина пращат и за жълто. Иначе, никой няма да направи нищо на разните мутрагени дето при ограничение 60 ми правят тройно изпреварване със скорост 120 например.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 07 юни 2009 18:56

ghuhi написа:То България е държавата на абсурдите, така че няма да се учудя, ако наистина пращат и за жълто. Иначе, никой няма да направи нищо на разните мутрагени дето при ограничение 60 ми правят тройно изпреварване със скорост 120 например.

Еми до 2-3 седмици ще мога да кажа пращат ли или не. Иначе за мутрите - няма нужда от коментар. На магистрала тракия караме със 140 км/ч и ни изпреварва Карера с бясна скорост. Само на километър по-надолу имаше патрулка, която познайте кого спря (жокер: не беше поршето)

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Вто 16 юни 2009 12:11

Еййй ето защо нямало таймери: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=366299

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 16 юни 2009 13:08

ghuhi написа:Еййй ето защо нямало таймери: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=366299

Ми аз тая зелена вълна не съм я усетил.. Пък и то как да караш с 50 като е супер задръстване..

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 16 юни 2009 13:12

ghuhi написа:Еййй ето защо нямало таймери: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=366299
Някой тук в една тема питаше от кого се поддържат светофарите.
Ето в тази статия е и отговора:

Светофарните уредби и таймерите се поддържат от фирма „Пътностроителна техника", част от Холдинг „Пътища".

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 16 юни 2009 13:20

vasstop написа:
Някой тук в една тема питаше от кого се поддържат светофарите.
Ето в тази статия е и отговора:

Светофарните уредби и таймерите се поддържат от фирма „Пътностроителна техника", част от Холдинг „Пътища".

демек частна фирма, част от холдинга на Васил Божков
не че нещо, просто инфо

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 16 юни 2009 16:15

На Орлов мост идвайки от посока Плиска винаги може да те засече жълтото, зеленото свети доста дълго време и е трудно да прецениш кога ще се смени, а пък хване ли те на първата стоп линия няма как да не минеш и хоп - фото моля.
Преди доста време си спомням, че на някои места светофарите почваха да мигат жълто заедно със зеленото, няколко секунди преди да се смени светлината. Според мен много полезна функция, не знам защо ги премахнаха.

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Вто 16 юни 2009 20:22

Miki написа:На Орлов мост идвайки от посока Плиска винаги може да те засече жълтото, зеленото свети доста дълго време и е трудно да прецениш кога ще се смени, а пък хване ли те на първата стоп линия няма как да не минеш и хоп - фото моля.
Преди доста време си спомням, че на някои места светофарите почваха да мигат жълто заедно със зеленото, няколко секунди преди да се смени светлината. Според мен много полезна функция, не знам защо ги премахнаха.

Може да ми се смеете и да ме обвините, че не ставам за шофьор, но точно поради тази причина аз не минавам през Орлов мост и Университета. Поне докато не свикна съвсем с движението, избягвам такива големи кръстовища.

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Вто 16 юни 2009 22:17

Хвълряй по едно око и на сфетофара на пешеходците. Първо той става червен, няколко секунди след това светва жълтото на твоя сфетофар. Така печелиш още няколко секунди, за да прецениш дали ще успееш да спреш навреме или да дадеш газ, за да се изнесеш от кръстовището по-бързо.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”