гресиране на автомобила кога и къде
- martimitev
- Автомобил:
- Двигател:
гресиране на автомобила кога и къде
Здравейте колеги.Въпроса ми е на колко време и на кой места се гресира автомобила.Някои гресирал ли го е въобще и по какво можем да разберем дали има нужда от гресиране.Благодаря предварително за отговорите ви.
- IIvanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: гресиране на автомобила кога и къде
Тази тема ми е много интересна и на мен........жалко че нямам никаква информация и мога само да гадая....затова наистина и аз моля колегите,които са го правили да споделят,за да можем да си предпазим колите от повреди. 

Колеги стига сте се вманиачавали в тези коли.Това все пак не е старата жигула да си я гресираш и мажеш отдолу с боди всяка година.Грес има де що има маншон ,на карета,шарнири и т.н.,но както вероятно сте забелязали гресьорки не се виждат,следователно не е предвидена такава процедура.Като се скъса някой маншон,се сменя обикновено и с частта,която покрива и тогава се пълни с грес,която си продават в комплекта,само че това се прави в сервиза и съвсем не е ваша/наша грижа.Карайте си спокойно и си свиркайте.А сетих се едно място дето помага гресирането-обтегача на вратите смажете си го леко с грес за да не почне да скърца
.

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Ванка пробвай греста върху седалките
иначе сериозно аз на единствените места ,където съм пръскал (не съм гресирал) ,защото става много мизерно са вратите и багажника той даже почна и да се отваря по лесно след процедурата.

- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен с колегата vw16v. Наистина се вманиачавате.
Карайте, пък ако то си иска грес, ще си каже.
При мен - последното гресиране беше извършено от Василий Първият, когато слагаше вентилирани дискове отпред на пасатора ми: там процедурата изискваше грес на водачите на новите супорти преди да им се сложат гумените маншончета.
Преди това зимата гресирах съвсем леко една пластина на кормилната уредба - на снадката веднага след волана, която от студа беше започнала ужасно да чегърта при въртене на волана. Пластината се оказа, че е за клаксона. По съвет на bobcho мацнах малко грес и заспа.

При мен - последното гресиране беше извършено от Василий Първият, когато слагаше вентилирани дискове отпред на пасатора ми: там процедурата изискваше грес на водачите на новите супорти преди да им се сложат гумените маншончета.
Преди това зимата гресирах съвсем леко една пластина на кормилната уредба - на снадката веднага след волана, която от студа беше започнала ужасно да чегърта при въртене на волана. Пластината се оказа, че е за клаксона. По съвет на bobcho мацнах малко грес и заспа.
- martimitev
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото разбирам,гресирането не е препоръчително,така ли да разбирам.Аз зададох въпроса защото знам че на по старите коли имасче части и детайли кото се гресираха.Аз все пак си мисля че няма лосчо да сме вманиачени във Пасаторите си.Ако някои монтьор знае нещо по въпроса моля и той да се изкаже,да сме сигурни на 100% че не трябва да търсим гресьорки.

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Колеги,в днешно време се гресират само камионите и на някои места джиповете.Гресьорки по колите няма.
Иначе няма нищо лошо да си лигавиш колата.Тя е като жената,колкото повече внимание и обръщаш толкова е по-малко вероятноста да те зареже в най-неподходящият момент
Иначе сериозно аз съм си напръскал с силиконов шпрей (още известен като течна грес) всички механизми на вратите и багажника,жилото на газта и механизма на дроселовата клапа,избирача на скоростната кутия,профилактично.
Графитна грес съм сложил на релсите на седалките (много внимателно,защото става голямо мазало по тапицерията
),водачите на педалите (съединителя ми скърцаше и се дразнех много),и на металната ос на помпата на съединителя към вилката.
Сега като се замисля май и аз съм се вманиачил
Иначе няма нищо лошо да си лигавиш колата.Тя е като жената,колкото повече внимание и обръщаш толкова е по-малко вероятноста да те зареже в най-неподходящият момент

Иначе сериозно аз съм си напръскал с силиконов шпрей (още известен като течна грес) всички механизми на вратите и багажника,жилото на газта и механизма на дроселовата клапа,избирача на скоростната кутия,профилактично.
Графитна грес съм сложил на релсите на седалките (много внимателно,защото става голямо мазало по тапицерията

Сега като се замисля май и аз съм се вманиачил

-
- Автомобил:
- Двигател:
Е най-важното нещо пропуснахте, което трябва да се греси:
1. Водачите на шибидаха!
2. Самите дръжки на вратите! (хубаво е целия механизъм на врата да се смаже, ама той е дуракоустойчив, докато дръжката на врата - не)
После всички реват, че са детска болест.
1. Водачите на шибидаха!
2. Самите дръжки на вратите! (хубаво е целия механизъм на врата да се смаже, ама той е дуракоустойчив, докато дръжката на врата - не)
После всички реват, че са детска болест.
Водната помпа има гресьрка,т.е. една калпаче което се пълни с грес и като го натиснеш смазва оста,поне на моя мотор има РП.
На мен ми скърца дясната врата.Смазах я и след 1 седмица пак...
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Имаше един лаф: Дойче машине нихт гресирен ! 

- martimitev
- Автомобил:
- Двигател:
Хахахаха.Последния коментар го бива.Е добре явно насчите красиви,глезени и благодарни VW-та не искат специално относчение от към гледна точка на гресирането,освен на посочените няколко места от колегите.Благодаря на всички за съветите им.

- valerius
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гресира се стартера отвътре.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:

Чета я тема от известно време и направо се насирам от смех,не че съм голем разбирач ма се занимавам малко повече сигорно от някой колеги.Сега да кажа и аз нещо,кола се гресира с грес демек не със разни смазки и масла и обикновенно това е ходовата част на колата,обикновенно го имат колите-джиповете с шасита демек който нямат кор.рейки а са на кор.щанги и хебели,при тях има гресьорки на:шарнири-долни и горни,кор.накрайници,паразите и основен хебел,карета на карданите и на полуоските,секторните кутий където е кор.привод,кор.успокойтели-не всички джипове го имат,линкове и за друго не се сещам в момента.Та това колеги е гресиране,за нашите колици нямат такива раалти при нас може да се говори за смазване,а именно с течни смазки(може да се каже и течна грес)и разни смазочни масла като към тях включвам и ВД40,какво се смазва:панти на врати,плъзгачите-водачите на вратите и на багажника,шибидаците-задължително който имат,кор.система и по точно кор.прът,найстина и малко течна смаска се пръска на лагерите на стартера и алтернатора ,но май без да се поразглоби незнам как може да стане,водачите на спирачните апарати-задължително,като там си се слага-натъпква се с грес с цел да спрът да потропват,лостовия механизъм при скоростния лост и жилата както и при самите скорости.
Та те тов а еколеги да но съм бил полезен

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, малко игра на думи се получава. Глагола гресирам, гресиране и т.н. произлиза от съществителното грес. Т.е. действието гресиране се разтълкува като - Смазвам с грес.
...така излиза, че джиповете ги смазваме с грес, а лекито коли просто ги смазваме. Но не с грес, а с някаква друга смазка явно, която в повечето случаи също е полутвърда и целта и е да смазва триещите се машинни части, което всъщност е и целта на греста.
...така излиза, че джиповете ги смазваме с грес, а лекито коли просто ги смазваме. Но не с грес, а с някаква друга смазка явно, която в повечето случаи също е полутвърда и целта и е да смазва триещите се машинни части, което всъщност е и целта на греста.