голф 2 - още една стоп светлина на стопа ( готово на стр. 4)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

голф 2 - още една стоп светлина на стопа ( готово на стр. 4)

Мнениеот Deo88 » Пон 01 юни 2009 12:58

Колеги , искам да ви попитам , дали е възможно по този начин по които мисля да направя стоповетеми да светят с още една крушка , а да неса като фабричните а тази дупка която е за крушка да я вържа към стоп светлината и така заедно да светят и двете ( естествено при натискане на педала де :) )

Изображение

ето на горната и долната снимка съм показал къде поставям кабела ( надявамсе да няма проблем по бушоните нещо де )

Изображение

на Долната снимка вече виждате как съм направил тази връзка

Изображение

Понеже си нямам и понятие от токове , а се опитвам и тях да си направя да ми светят по начина по които светят на някои колеги , самоче на тях няма такава циганиика ( така да го нарека ) Снощи се пробвах да ги свържа , и питах един приятел които разбира от токове и ми каза че най-лошото което може да стане е да изгори бушон ! Аз нали инат , веднага да се пробвам и свалям стоповете , взимам един кабел и го връзвам за едни от крачетата , обаче пак си мигаше само едната светлина ( това го правех без да слагам по голям бушон :banghead: )
после пак пробвах на друго място , и пак не стана . Накрая ( преди да изгори бушона mhihi ) ги свързах по този начин които ви показах ( Снимка 3 ) и само като натисках педала и се чу едно "Пук" и хоп , без светлинааааа ! Аз натискам ли натискам педала не , светлина няма . Добре че вечерта се сетих да напиша една тема за превода на бушоните под номерация , иначе бях загубен ... Естествено Благодаря на колегата "pavlin-gt" за оказаното съдействие в точния момент .

Мисълта мие такава : Дали по този начин по които се опитвам да направя тази връзка е добър или след известно време ще стане нещо , и само ще ми горят бушони . Ако запоя нали табела и към двете буксички за да стане добра верига и сложа примерно бушон 30А. ( вместо както е 10А.) ще светят , или нищо няма да стане :)

:oops: :)

Последна промяна от Deo88 на Вто 09 юни 2009 13:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 2 - още една стоп светлина на стопа

Мнениеот venll-vr » Пон 01 юни 2009 13:55

Другата крушка се използва когато включиш светлините за мъгла. Така както си го направил когато включиш светлините за мъгла ще ти свети и стопа без да си натиснал спирачката. Това което искаш може да се направи, но трябва да сложиш диод.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 01 юни 2009 17:04

Аз копчето за мъгла него използвам ! Та викаш ще стане ако така ги свържа , на мене целта мие като натисна стоп - да светят и двете светлини , копчето за мъгла несе използва ( поне не и от мен ) за какъв диод да сложа колега ? къде да го поставя , и нетрябвали да сменя бушона с по-голям а да не слагам диод ( бушона е 10 , и да му сложа 30 ) Пречили това , че примерно бушона е по-голям ? да речем бушон 10 да върши работа , а аз да сложа 20 или 30 Примерно ? нямали така нещо да изгори , крушката примерно ?

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Пон 01 юни 2009 17:06

Здравей колега това което искаш да направиш се постига по следния начин
Изображение
Изображение
Диода е 1N5400 50V 3A :wink: а на снимката е десният стоп
Колега недей да слагаш по голям бушон щом са сложили 10А значи толкова трябва да бъде освен ако не искаш да направиш по голяма беля.Ако не са ти ясни нещата помоли някой който разбира да ти го върже преди да си запалил инсталацията с тези опити.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пон 01 юни 2009 17:12

И какъв е смисълът от тази работа? Моят съвет е ако не разбираш достатъчно да не пипаш тоците по 20-годишната си кола, за да не стане някой сакатлък после. :screwy

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 01 юни 2009 17:17

Ако не ти се занимава с диоди, щом не си позваш светлината за мъгла може още преди буксата на стопа да и прекъснеш кабелчето :) Единия край го изолираш а другия го вързваш към кабела на стопа :wink:

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 01 юни 2009 17:36

Напълно ви разбирам и съм съгласен със вас , но вече на два голфа погледнах и видях че там където на мене е 10 Ампера бушон ( за стоп светлината говорим ) на тях е сложена 30 ампера зеленият бушон
Мисълта мие , дали ако ги свържа по този начин , нещо няма да стане на инсталацията ? Един приятел които УЖ разбира от тоци ми каза , че най-много да ми изгори бушон при такива опити , е , аз затова предпочитах да го споделя със вас за повече сигурност :да:

п.с. нещо по инсталацията можели да се обърка ( да изгори ) при такива неща ???

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пон 01 юни 2009 17:42

В книжката за Мк2 пише, че стоп светлините са с 10А предпазител. Не знам кой е този луд, който е сложил 30А предпазител за едни стоп-светлини :screwy
Ако сложиш прекалено голям предпазител може да се загрее доста проводникът, който сигурно не е с необходимото сечение и не е изчислен за толкоз голям ток и да стане голяма беля, която не желая на никого.

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Пон 01 юни 2009 17:47

Инсталацията е правена за две крушки по 20вата. Ако светят 4 по 20 вече консумацията е двойна.
На 4 крушки по 20w тока е около 7А. Щом е сложен 10А бушон значи би трябвало ел. инсталацията да е предвидена да издържа толкова :) Бушона не го сменяй с по голям - така може само да си подпалиш колата :!:
Има друг момент обаче - масата на стоповете е обща - трябва и на нея да обърнеш внимание. Провери дали пинчето прави добър контакт с буксата.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 01 юни 2009 19:20

да обаче при този 10А бушон и като свързах кабела , и бушона изгоря , смених го с нов и сега всичко е наред . Станами интересното че на 2 голфа с такива светлини каквито искам ( ако сте ме разбрали ) са заменени стоковите бушони ( 10А със по-голями 30А

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Пон 01 юни 2009 19:26

Deo88 написа:...Станами интересното че на 2 голфа с такива светлини каквито искам ( ако сте ме разбрали ) са заменени стоковите бушони ( 10А със по-голями 30А

Като сложиш по голям предпазител, може да ти се стопи кабела, а предпазителя няма да изгори :wink:

anton123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton123 » Пон 01 юни 2009 20:20

колега,ако искаш да си подпалиш колицата,ако стане нейде късо слагай 30 А предпазител.Ти преценяш.

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Пон 01 юни 2009 20:24

Добре а защо просто не си запоите 2 кабелчета на друга крушка и просто да ги свържете към стопа и да поставите крушката на гнездото което искате :talk:

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 01 юни 2009 21:29

Това че неразбирам от тоци , значили че трябва да се бъзикате или да ползвате темата като шега ? Мисля че въпросът ми беше ясен още от начало , незнам защо има хора които постоянно гледат да си кажат мнението макар и да не е от полза спрямо тези които имат нужда от него ! Ако това за което ви помолих неможе да стане по този начин по които ви показах , то поне ми предложете друг които да ми бъде от полза . Няма невъзможни неща , просто иска малко обяснение за постигането на някои дори и елементарни работи ! Ако този вариант не е добър , няма да се прави така , а по начина по които повечето от вас ще го препоръчат . А защоли не всички , целтае да не стават грешки и после да се съжалява само .
Хайде колеги ... бутнете едно рамо :idea: :!:

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Вто 02 юни 2009 1:08

Deo88 написа:Това че неразбирам от тоци , значили че трябва да се бъзикате или да ползвате темата като шега ? Мисля че въпросът ми беше ясен още от начало , незнам защо има хора които постоянно гледат да си кажат мнението макар и да не е от полза спрямо тези които имат нужда от него ! Ако това за което ви помолих неможе да стане по този начин по които ви показах , то поне ми предложете друг които да ми бъде от полза . Няма невъзможни неща , просто иска малко обяснение за постигането на някои дори и елементарни работи ! Ако този вариант не е добър , няма да се прави така , а по начина по които повечето от вас ще го препоръчат . А защоли не всички , целтае да не стават грешки и после да се съжалява само .
Хайде колеги ... бутнете едно рамо :idea: :!:

МОя пост за шега ли го прие :?: Точно така съм си направил мойте стопове и нямам проблеми за сега ;)
Ако искаш за бъзик го приеми!
Ай със здраве! Успех и ако измислиш нещо по така сподели !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”