Здравейте,
имам golf 3 който е с централно заключване
и до вчера всичко беше нормално
но когато се опитах да си отворя вратата от страната шофиора
ключа се върти свободно и в двете посоки без да отключва
от другата страна мога да отключвам и заключвам без проблем
Знаете ли какъв е проблема и как да го оправя точно?
Благодаря на отзовалите се!!!
проблем с ключалка на golf 3
Re: проблем с ключалка на golf 3
много просто, патрона накрая има едно ухо за което се закача една ... част, която явно се е откачила или счупила. сваляй дръжката, държи се само на едно болтче отвътре. след това виж какво е положението и взимай решение дали ще побългаряваш или ще си вземеш дръжка от някоя морга.
- kocho_pushacha
- Автомобил:
- Двигател:
Имам същия проблем и ако може да питам ако сменя ключалката,номера с ключа как става
за кво ти е да сменяш ключалката, сложи си стария патрон на новата дръжка, или вземи липсващите части от някоя разглобена. А между другото днес си направих моята с болтче и гайка 10 номер на мястото на патрона, хем закрива дупката да не бърка някой с отверка, хем е хванато отзад с гайка и няма мърдане. 
след като дясната е здрава толкова ли е далеко до акъла да ги размениш?!
....
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Вариантите са два: или е счупено ухото на патрона или кукичката на лостчето, което отключва и заключва бравата.Отиваш в автоморга и взимаш на старо.Всеки ключар може да ти пренареди пластините на патрона по оригиналния ключ на колата.Успех.
Колегата преди мен е прав - един от двата варианта е: или ухото на лостчето, или на патрона. По добрия вариант е да е лостчето /по евтино е
/, ако е патрона съвет от мен да се търси от морга стар патрон защото нов, без пластините е около 25-30 лв. Най-важното в момента е да не се вади патрона защото нищо сега не го държи отвътре и много лесно при вадене на ключа излиза с него, тогава обаче има опастност да се разхвърчат пластинките /докато ключа е в патрона не падат само като се изкара/. Ако се внимава да не се изгубят и се извади стария патрон внимателно не се налага да се ходи на ключар. Слагат се двата патрона едно до друго и се прехвърлят пластините от стария на новия на същите места и се бута ключа /да не се забравят пружинките преди пластинките/ - елементарно е. Всичко това при счупено ухо на патрона, ако е ухото на лостчето е по лесно и ще се ориентираш сам, но пак стои проблема да не се вади патрона заради пластините, и докато не се замени лостчето да се работи по-внимателно.
- boqn _8228
- Автомобил: Passat b5.5 1.9 tdi
- Двигател: AVF
slav написа:Колегата преди мен е прав - един от двата варианта е: или ухото на лостчето, или на патрона. По добрия вариант е да е лостчето /по евтино е/, ако е патрона съвет от мен да се търси от морга стар патрон защото нов, без пластините е около 25-30 лв. Най-важното в момента е да не се вади патрона защото нищо сега не го държи отвътре и много лесно при вадене на ключа излиза с него, тогава обаче има опастност да се разхвърчат пластинките /докато ключа е в патрона не падат само като се изкара/. Ако се внимава да не се изгубят и се извади стария патрон внимателно не се налага да се ходи на ключар. Слагат се двата патрона едно до друго и се прехвърлят пластините от стария на новия на същите места и се бута ключа /да не се забравят пружинките преди пластинките/ - елементарно е. Всичко това при счупено ухо на патрона, ако е ухото на лостчето е по лесно и ще се ориентираш сам, но пак стои проблема да не се вади патрона заради пластините, и докато не се замени лостчето да се работи по-внимателно.
да колега прав си трябва само да си намери патрон според мен. и аз имах същия проблем и си пренаредих новия към ключа не е толкова трудно но първия път ми отне 3-4 часа. успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”