Скъсан отдушник на маслото
- idkedikov
- Автомобил: VW Passat 3bg
- Двигател: AVF
- Контакти:
Скъсан отдушник на маслото
Колеги скъса ми са отдушника на масло на 2Е мотор кажете какво да правя че като отидах на магазина и ма заболя сърце като чъх цената
мисля да потърся по моргите ама ми са струва небъдна
Дайте някаф акъл .
AGS, карам двигател 1.6 и за него тази тръба струва точно 100 лв. в Юнитрейд. Сега знам, че веднага ще кажеш, абе защо тичаш в Юнито?. Ами след като обиколих цяла София и навсякъде ми казаха, че за този мотор тръбата се намира само в Юнитрейд накрая отидох при тях. И ценат е точно 100 лв. А "човека го плаша" защото ми споменаха че на двигателя 2.0 тръбата била същата. Ако последното не е вярно моля за извинение, но иначе съм прав. Това е.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Колега, и аз съм със същия мотор и същия проблем! Направо се е разложил от всякъде! Увил съм го с изолирбанд, но явно при теб не става и това. В магазин, дето правят гумени маркучи ми го предложиха за 68 лв. Не го купих, де, щото още става тиксото, а и не ми прави мизерии, ама потърси и ти в такъв магазин. Може и по-евтино да го намериш. Късмет!
radotom написа:В магазин, дето правят гумени маркучи ми го предложиха за 68 лв.
Да правилно,аз карах така доста време преди да го сменя.
Отваряш капака мериш диаметри,дължини и т.н. ,
отиваш в магазин за гумени съединения и маркучи,пазаруваш и монтираш
Аз тогава помня че реших въпроса за около 7.50лв.,но друго е с истинският маркуч!
mrks42 за двг 1.6 нямам инфо и незнам колко струва,
но за 2.0 съм 100% сигурен.

- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Не съм поглеждал какъв е маркуча на Пасата .
Но ако е прав има магазини за маслоустойчиви маркучи и цената има се движи около макс. 3-4 лв / лин м. Отде ги вадите тези цени от по 45 -100 лв ?
Ако е пък с различни диаметри в двата края и на това му им лесно. Бандажира се тръбата с обикновен лейкопласт , маркуч и скоба.
Има и самовулканизиращи с ленти - например W 962 маслоустойчива . Цена 16,80 лв.с данъка.
Но ако е прав има магазини за маслоустойчиви маркучи и цената има се движи около макс. 3-4 лв / лин м. Отде ги вадите тези цени от по 45 -100 лв ?
Ако е пък с различни диаметри в двата края и на това му им лесно. Бандажира се тръбата с обикновен лейкопласт , маркуч и скоба.
Има и самовулканизиращи с ленти - например W 962 маслоустойчива . Цена 16,80 лв.с данъка.