Проблем с шибидаха на Passat B3 или просто си е така ...?!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:
Двигател: 1.8T

Проблем с шибидаха на Passat B3 или просто си е така ...?!

Мнениеот GT_power » Нед 31 май 2009 16:04

Здравейте колеги!
Имам един въпрос, относно шибидаха на Passat B3 `92;
Шибидаха си е фабричен (тоест от ламарина като купето, а не стъклен) с електрическо задвижване. Откакто е взета колата нямам спомен да е отварян въобще и днес пробвахме... Проблема е, че се отваря само в единия си край - повдига се задната част. Не иска да се прибере целия - нали знаете - леко потъва надолу и се прибира целия назад между ламарината и тапицерията (преди имах Опел и неговия се прибираше точно така).
Та въпроса ми е, дали има някаква повреда или просто на този модел не се прибира целия шибидах и е нормално да се отваря само в задната си част, като се повдига :?:
Благодаря 8)

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с шибидаха на Passat B3 или просто си е така ...?!

Мнениеот passenger » Нед 31 май 2009 22:12

Какво значи в единия край ?
В задния или в левия/десния ?

Като го отвориш и тръгнеш да затваряш след затваряне натисни копчето още веднъж - трябва да се прибере целия в тавана и да зейне дупка, т.е. да се отвори шибидаха.

Ако не успява да се затвори/отвори но вляво или дясно е счупен водач. За жалост имам същия ел шибидах и същия проблем.
Ремонта струваше около 100 лева преди година но от тогава не съм се интересувал.

Имаше доста добра тема по-въпроса с описание на адреса на майстора който ще свърши работа. Температурите стават по-високи, така че може би скоро и аз ще я потърся.

Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:

Мнениеот GT_power » Пон 01 юни 2009 18:53

Отваря се само ей така: Изображение

А аз искам целия да се прибере и да остане дупка на тавана. Та въпроса ми е дали е възможно въобще или имам повреда, щом не става?

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пон 01 юни 2009 22:20

Би трябвало да се прибира.
Отваряш шибидаха, натискаш копчето за затваряне. След като се затвори пускаш и пак натискаш в същата посока (копчето мисля беше с две посоки, просто не помна, моя отдавна се прецака), би трябвало да тръгне да се отваря в другата посока, т.е. да се прибере в тавана.
Като си в колата погледни си тавана, би трябвало зад шибидаха да е "по-тумбест" демек да има къде да се събере, тавана вътре не е една равнина. Ако е така по-скоро имаш проблем и не се отваря. А като натиснеш копчето има ли някакви напъни, щракания, пукания, да се мъчи ? Поиграй си с това копче то се натиска и "насам и натам".

Потребителски аватар
Pepi-s-passata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepi-s-passata » Вто 02 юни 2009 13:56

GT_power написа:Здравейте колеги!
Имам един въпрос, относно шибидаха на Passat B3 `92;
Шибидаха си е фабричен (тоест от ламарина като купето, а не стъклен) с електрическо задвижване. Откакто е взета колата нямам спомен да е отварян въобще и днес пробвахме... Проблема е, че се отваря само в единия си край - повдига се задната част. Не иска да се прибере целия - нали знаете - леко потъва надолу и се прибира целия назад между ламарината и тапицерията (преди имах Опел и неговия се прибираше точно така).
Та въпроса ми е, дали има някаква повреда или просто на този модел не се прибира целия шибидах и е нормално да се отваря само в задната си част, като се повдига :?:
Благодаря 8)

Имам същия проблем скъсано ти е едно от жилата за тва не се прибира

Потребителски аватар
VroMoS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VroMoS » Вто 02 юни 2009 15:28

И моя е така,на мен ми е счупен водача!
Най често ,да не кажа винаги се чупи левия водач :)

Потребителски аватар
Pepi-s-passata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepi-s-passata » Вто 02 юни 2009 15:40

При мен е десния ;) Ако искаш имам една кола на части може да ти дам шибидаха да си направиш от двата 1

Потребителски аватар
VroMoS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VroMoS » Вто 02 юни 2009 16:27

аз имам десен водач,ако го искаш твой е :)

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wr450f » Вто 02 юни 2009 16:46

А при мене са два проблеми :D Като го дигна така го край нагоре като на снимката после цъкам по 5мин ка копчето за да се прибера нещо запецва и не може.И зимата си викам я да го раздвижа малко и пробвах назад (до преди това си бачкаше) нещо изпука силно шибидаха много потъна задната част и не можах да го върна обратно. И така до като се прибера в нас някой да натиска копчето а аз да дърпам.Та се чуда тези водачили са повредата.

Потребителски аватар
Pepi-s-passata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepi-s-passata » Вто 02 юни 2009 17:09

Wr450f написа:А при мене са два проблеми :D Като го дигна така го край нагоре като на снимката после цъкам по 5мин ка копчето за да се прибера нещо запецва и не може.И зимата си викам я да го раздвижа малко и пробвах назад (до преди това си бачкаше) нещо изпука силно шибидаха много потъна задната част и не можах да го върна обратно. И така до като се прибера в нас някой да натиска копчето а аз да дърпам.Та се чуда тези водачили са повредата.

При мен така се скъса жилото докато го отварях

Потребителски аватар
Pepi-s-passata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepi-s-passata » Вто 02 юни 2009 17:09

VroMoS написа:аз имам десен водач,ако го искаш твой е :)

Аз си продавам колата на части не ми трябва мерси :)

Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:

Мнениеот GT_power » Вто 02 юни 2009 19:17

Ами как да разбера, кой точно водач е счупен или жило е скъсано ...?! То нищо не се вижда по чарколяците на шибидаха... Не стои накриво или нещо такова за да подразбера къде е проблема. Значи копчето е двупосочно - като го натисна на едната страна - шибидаха се отваря като на снимката. Като го натисна на другата - се прибира и леко хлътва целия надолу и застава така . За да го затворя плътно трябва да цъкна копчето венъж назад. Но иначе си прилепва плътно и не се криви на някоя страна, за да мога да си направя извода че нещо не е наред по водач или нещо такова...
А колата има климатик, та не ми се дават грешни 100 лева за правене на люк ... Ако мога да го оправя ОК, ако не - здраве да е.

Потребителски аватар
Pepi-s-passata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepi-s-passata » Вто 02 юни 2009 20:48

GT_power написа:Ами как да разбера, кой точно водач е счупен или жило е скъсано ...?! То нищо не се вижда по чарколяците на шибидаха... Не стои накриво или нещо такова за да подразбера къде е проблема. Значи копчето е двупосочно - като го натисна на едната страна - шибидаха се отваря като на снимката. Като го натисна на другата - се прибира и леко хлътва целия надолу и застава така . За да го затворя плътно трябва да цъкна копчето венъж назад. Но иначе си прилепва плътно и не се криви на някоя страна, за да мога да си направя извода че нещо не е наред по водач или нещо такова...
А колата има климатик, та не ми се дават грешни 100 лева за правене на люк ... Ако мога да го оправя ОК, ако не - здраве да е.

Давам ти гаранция жило е при мен беше така :) И знам за кво говориш

Върни се в “Passat”