1.9 TDI или бензин с газова уредба за икономия в градско
1.9 TDI или бензин с газова уредба за икономия в градско
Здравейте, решил съм да скачам в Г4, но искам малко съвети относно по голяма икономия на гориво в градски условия.Дали да е ТДИ или бензинов вариант и какъв да е, за да си пасне най добре с газова уредба
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.9 TDI или бензин с газова уредба за икономия в градско
Зависи колко караш, защото на Г4 трябва газов ижекцион който си е скъп и ако караш ще си избиеш парите за 1 година. Все пак си е 70 стинки газта.
TDI-то във Варна повече от 6 ~ 7л средно на един резервоар няма да ти качи.
мисля че на газ ще е по ефтино, колата смятам да я използвам минимум 6 години
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
morfei1 написа:TDI-то във Варна повече от 6 ~ 7л средно на един резервоар няма да ти качи.
Зимата може да качи повече от 9. Има варият да се сложи подгряване на антифриза тогава може да падне разхода след като вече двигателя е в оптимална работна температура.
- Spas
- Модератор

- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Adnan написа:morfei1 написа:TDI-то във Варна повече от 6 ~ 7л средно на един резервоар няма да ти качи.
Зимата може да качи повече от 9. Има варият да се сложи подгряване на антифриза тогава може да падне разхода след като вече двигателя е в оптимална работна температура.
За да качи 9 зимата във Варна, значи тди-то има проблем...аз повече от 6.5 не съм имал като разход, а карам, ръчкам, в задръствания попадам. 9 е нереален разход според мен за Голф тди.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не ви знам задръстванията в Варна но в София при температура -10 С; -5 С колата не може да загрее 10 км. заради лазенето. Когата колата не е достигнала оптимална темепература си изгаря определено по голямо количество гориво :
viewtopic.php?f=24&t=64451&start=0&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5
viewtopic.php?f=24&t=64451&start=0&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5
мойта бора е дизел 115 коня и ми дава към 6.3, това е измерено със зареждане до горе.С 17 джанта и гуми 225, но без климатроник.
- kocho_pushacha
- Автомобил:
- Двигател:
Adnan написа:Не ви знам задръстванията в Варна но в София при температура -10 С; -5 С колата не може да загрее 10 км. заради лазенето. Когата колата не е достигнала оптимална темепература си изгаря определено по голямо количество гориво :
А на тия температури с газовата колко става?
точно градско според мен тди е по добре

- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Ако имаш от къде да зареждаш дизел на черно мисля,че ще ти е по изгодно от колкото газта.От 4 месеца съм на дизел и съм зареждал 3 пъти на бензиностанция.С разход около 300 гр/час ТДИ-то мисля,че е по удачния вариант за седене в задръствания
,а и вървенето не е никак лошо.
,а и вървенето не е никак лошо.- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
аз съм на бензин и не мисля да и слагам газова,но тди не е лош вариант при условие че ти го докарат/ш от германия.тук малко ме притесняват дизелите с километража а от двигатели много не разбирам
мене ме притеснява,че тея дизели имат по скъпа подръжка, недай си боже се строши
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
krasio00o написа:Ако имаш от къде да зареждаш дизел на черно мисля,че ще ти е по изгодно от колкото газта.От 4 месеца съм на дизел и съм зареждал 3 пъти на бензиностанция.С разход около 300 гр/час ТДИ-то мисля,че е по удачния вариант за седене в задръствания,а и вървенето не е никак лошо.
Аз мисля че те горяха на час 68 мл/час
сега сериозно колега не вярвам толкова да гори на ПХ с включени консуматори даже 
незнам за Варна, но в София градското каране на газ е 2х по-евтино от дизела.
Който каквото иска да говори, мойте сметки показват това.
Който каквото иска да говори, мойте сметки показват това.
Някои има ли опит с газифицирането на 1.8 Т и какви впечатления имате
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”