) резултатите са следните: след напръскването изпадна малка част от едно нещо което прилича на СИМ карта за GSM - тази част която изпадна е с широчина около 1мм и дължина 1см - мисля че се е отчупила от основната част - това което на мен ми прилича на СИМ карта. Тази сутрин колата запали с обилно количество бял пушек от ауспуха. До работа обикновенно ми показва около 7.5 - 8 л/100км. Днес ми показа 13л/100км. При запалване държи около 1000 -1100 оборота за около 3-4 секунди след което мотора угасва. След второто запалване няма проблеми. Колата се чуди като и подам газ дали да ускори или да спре, само на 4-та и 5-та скорост почти го няма този проблем. Май ще си търся нов дебитомер. Някой ако има идеи да сподели, ако пък някой колега от София иска да помогне на място - да пише също!!Проблем след почистване на дебитомер Г3
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Проблем след почистване на дебитомер Г3
Снощи след почистване на дебитомера (освен ако не съм почистил нещо друго
) резултатите са следните: след напръскването изпадна малка част от едно нещо което прилича на СИМ карта за GSM - тази част която изпадна е с широчина около 1мм и дължина 1см - мисля че се е отчупила от основната част - това което на мен ми прилича на СИМ карта. Тази сутрин колата запали с обилно количество бял пушек от ауспуха. До работа обикновенно ми показва около 7.5 - 8 л/100км. Днес ми показа 13л/100км. При запалване държи около 1000 -1100 оборота за около 3-4 секунди след което мотора угасва. След второто запалване няма проблеми. Колата се чуди като и подам газ дали да ускори или да спре, само на 4-та и 5-та скорост почти го няма този проблем. Май ще си търся нов дебитомер. Някой ако има идеи да сподели, ако пък някой колега от София иска да помогне на място - да пише също!!
) резултатите са следните: след напръскването изпадна малка част от едно нещо което прилича на СИМ карта за GSM - тази част която изпадна е с широчина около 1мм и дължина 1см - мисля че се е отчупила от основната част - това което на мен ми прилича на СИМ карта. Тази сутрин колата запали с обилно количество бял пушек от ауспуха. До работа обикновенно ми показва около 7.5 - 8 л/100км. Днес ми показа 13л/100км. При запалване държи около 1000 -1100 оборота за около 3-4 секунди след което мотора угасва. След второто запалване няма проблеми. Колата се чуди като и подам газ дали да ускори или да спре, само на 4-та и 5-та скорост почти го няма този проблем. Май ще си търся нов дебитомер. Някой ако има идеи да сподели, ако пък някой колега от София иска да помогне на място - да пише също!!- cenko1971
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем след почистване на дебитомер Г3
прецакал си го тотално търси друг дебитомер между другото с какво го пръска
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
То на този мотор и без друго дебитомера му е често срещан проблем,такаче слагай нов и си готов.
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Какви проблеми ти правеше въпросният дебитомер,та се наложи да го чистиш

- zloby3400
- Контакти:
valkilmera написа:Какви проблеми ти правеше въпросният дебитомер,та се наложи да го чистиш![]()
Колата нямаше ускорение, едвам задминавах и таратайките на село
Прочетох в няколко теми че след почистване на дебитомера колата ставала самолет и така и аз....
Сега трябва да намеря свободно време и да я закарам на чичо доктор първо да я прослуша на компа, и после ще я лекуваме. Предложете къде да я закарам някъде в североизточните квартали (Х.Димитър, Орландовци, Бенковски и т.н)
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Погледни в темата за сервизи и си избери!
А иначе дебитомера се е прецакал след като си го мил(поврежда се покритието на датчика от препаратите).
А иначе дебитомера се е прецакал след като си го мил(поврежда се покритието на датчика от препаратите).
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
Glove написа:Погледни в темата за сервизи и си избери!
От кои препарати ?
Доста хора от форума са го чистили с WD40 и е нямало проблем ?
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
webdude написа:Glove написа:Погледни в темата за сервизи и си избери!
От кои препарати ?
Забравете за ВД-40 при дебитомера. Изопропилов алкохол или спрей за чистене на контакти или спрей за карбуратори (и двата спрея трябва да съдържат 95% че и повече изопрпилов алкохол). А колега, може ли да направиш снимка на часта която е изпаднала от дебитомера и ако е още в теб може да се запои?!?
- webdude
- Двигател:
designer1 написа:webdude написа:Glove написа:Погледни в темата за сервизи и си избери!
От кои препарати ?
Забравете за ВД-40 при дебитомера. Изопропилов алкохол или спрей за чистене на контакти или спрей за карбуратори (и двата спрея трябва да съдържат 95% че и повече изопрпилов алкохол). А колега, може ли да направиш снимка на часта която е изпаднала от дебитомера и ако е още в теб може да се запои?!?
Лошо ... аз преди 2 дни си пръсках моя дебитомер с WD40 (не много де) ...
Защо ли ми трябваше изобщо незнам. Колата ми си вървеше нормално (и още си върви).
- zloby3400
- Контакти:
Това парченце което се отчупи беше много малко и много крехко, след като изпадна се пречупи наполовина и замина... Тази сутрин колата пушеше като за световно, в огледалото за обратно виждане се виждаше само пушек направих едно кръгче прибрах я обратно в гаража и не съм я карал, на всичкото отгоре яко притрисаше мотора.
А за сервиз питах някой ако има добри впечатления, иначе то сервизи много...
А за сервиз питах някой ако има добри впечатления, иначе то сервизи много...
аз да попитам,как се почиства дебитомера точно и кога разбираме,че е за почистване?
- zloby3400
- Контакти:
Като изключа този датчик ограден в зелено, двигателя работи перфектно, има ли проблем да я карам колата с изключен датчик (не го знам за какво служи) 

- webdude
- Двигател:
zloby3400 написа:Като изключа този датчик ограден в зелено, двигателя работи перфектно, има ли проблем да я карам колата с изключен датчик (не го знам за какво служи)
Това в зеленото ти е буксата за дебитомера! Като го изключиш нямаш дебитомер ... компренде ?
- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
И мотора до колкото съм чел/слушал , влиза в някакъв сервизен режим ... 

- zloby3400
- Контакти:
В никакъв режим не влиза и си върви нормално, незнам обаче дали няма да се прецака нещо така??? Компа ми показва и съвсем нормален разход.То така или иначе ще сменям дебитомера ама сега въпроса е: Да карам ли или не???
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”