здравейте, колеги. нов съм във форума и искам и аз да споделя нещо. карам vw golf2 1,6 карб pn бензин /газ от около година. газовата уредба е BRC, тръгвам от видин за габрово и зареждам газ на лукойл до горе, и на излизане от севлиево на 30 км преди габр и показание на километража 292 изминати км решавам да напълня и да проверя разхода на дълго.и о, чудо

бутилката пое само 15литра газ- 5/100 разход. казах си, че това не е възможно. на връщане към видин заредих малко след враца- 7,5/100. след няколко дена отново напълних бутилката на лукойл и ми направи впечатление, че стрелката на индикатора за налягането на газта в бутилката беше наполовина в червения сектор. един приятел ми каза, че настройката на налягането на маркучите на бензиностанцията може да е по голяма и затова е вкарано повече газ в бутилката, а това си е 5-6литра. та като ги прибавя към разхода и той се връзва към 7-8/100. след това заредих на шел и показанието на стрелката беше нормално- в зеления сектор. та написах всичко това за тези с много нисък разход. а, да не забравя VW