Проблем с командването на ел-огледала на Г4 - РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
borro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с командването на ел-огледала на Г4 - РЕШЕН

Мнениеот borro » Пет 05 юни 2009 17:07

Здравейте,
Ако има тема по въпроса, Моля да ме насочите.

Проблема е следния:
Ключа е в положение за командване на дясно огледало - всичко ОК. Но в положение за командане на ляво, се командват ЕДНОВРЕМЕННО и двете огледала. Разглобих всичко до панелчето с платката и нищо не ми направи впечатление, освен следи от контактните пластини по нея. След старателно почистване проблема остана.
Кажете какво се прави в този случай, платката е капсулована май, незнам дали подлежи на ремонт и ако не, дали трябва да търся ново панелче (продава ли се само то, без основата със врътката и т.н., по морги или ново). Лошото е, че не направих снимка, но вярвам знаете за какво става въпрос.

Поздрави,[size=50][/size]

Аз смятам въпроса за тази екстра приключен, освен ако вещо лице от някой VW center не внесе конкретна яснота.
:)

Последна промяна от borro на Сря 10 юни 2009 18:26, променено общо 1 път.

XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с командването на електрическите огледала на Г4

Мнениеот XmUrF » Пет 05 юни 2009 18:15

Не е проблем колега. "Екстра" е :).Така си е по default. И аз в началото си мислех, че са развалени, но се оказа, че чисто и просто инженерите са решили, че това се явява някаква полезна функция.

Потребителски аватар
borro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот borro » Пет 05 юни 2009 18:40

Благодаря, но хайде и някой друг да ми го потвърди това, защото е колата на началството и там ми се ще да няма грешки. Все пак той ми заяви този проблем като наскоро появил се след ходене на колата в сервиз, а аз като един опелджия без такива екстри, хабер си нямам как трябва да е :)

Поздрави.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пет 05 юни 2009 18:47

Много хора ще ти кажат, че е екстра, но те са от тези, дето повтарят като папагали това, което са чули от други.
Това е бъг на модула за управление и до сега никой не е открил как се оправя.
Ей ти една подобна тема:
viewtopic.php?f=5&t=136687

Потребителски аватар
borro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот borro » Пет 05 юни 2009 19:00

Явно не съм се оправил с търсачката.
Който иска, може да делва темата.

Благодаря Ви.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пет 05 юни 2009 19:52

Това нее никакъв бъг,а фабрично заложена екстра на колата.Направена е за улеснение,примерно си настройл огледалата по твой вкус и сяда да кара друг шофьор и премества двете огледала едновременно нагоре надоли или на където си иска с едно движение,после пак сяда стария водачи 3 пъти по-лесно си връща огледалата на желаната от него позиция.

''Vladko написа:
Значи питах в Фолксваген(Германия)и те ми дадоха следният отговор-
ЕКСТРА Е а не дефект казва се електриш синхрон айнщелбарен аузен шпигел-речено на български електриески синхронно регулируеми.
Надявам се да съм бил от полза в спора.''

Потребителски аватар
borro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот borro » Пет 05 юни 2009 20:53

Колега, направих си труда да прочета долу-горе темите за това нещо, наречено от мен проблем и също така от теб екстра.
От всичко написано разбрах следното:

1. Две мнения - едното е твоето, другото е моето (шефа ми го е забелязал и затова се уповавам на неговите мисли).
2. Масово "проблема" се е проявил при смяна на батерия. В моя случай колата е била за тенекеджийски и бояджийски "процедури" в сервиз - резонно е да свалят и самата батерия. Както все пак не е и задължително. Не знам кога и при какви условия се е проявило при мен това.
3. Няма никакво логично обяснение (поне за мен и тук изчетеното) при L-позиция да се командват и двете огледала. Защо ще ги обозначават така при положение, че L не е точно значещо L командване.
4. Тук и мисля да напиша за цитата ти - не успях да намеря точна обосновка за написаното от самия автор за същото. Беше му предложен вариант за постване на въпросния mail, но не срещнах отговор.
5. Извинявай, но примера ти за различните водачи не е правилен - няма никаква логика в написаното от теб. Всеки водач, било той кадърен или не, висок или нисък, трябва да настрои огледалата според своето положение на седалката. Как аджеба ще реагира, ако е настроил дясното, през което е по-трудно да се наблюдава периферията около МПС-то и при желание да настрои и лявото, открива, че с неговото преместване се премества и вече нагласеното. На мен ми звучи смешно и най-вече тъпо.
6. Има колега, мисля поне един, който е написал за отстраняване на "екстрата" като е сложил нов модул, платка или каквото се нарича.

Мисля това е достатъчно...засега :)

Поздрави.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 05 юни 2009 21:02

и моята е така и си мислех че е някав дефект ,но явно не е

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 05 юни 2009 21:04

нагласяй първо лявото а после дясно

XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XmUrF » Пет 05 юни 2009 22:02

borro написа:Колега, направих си труда да прочета долу-горе темите за това нещо, наречено от мен проблем и също така от теб екстра.
От всичко написано разбрах следното:

1. Две мнения - едното е твоето, другото е моето (шефа ми го е забелязал и затова се уповавам на неговите мисли).
2. Масово "проблема" се е проявил при смяна на батерия. В моя случай колата е била за тенекеджийски и бояджийски "процедури" в сервиз - резонно е да свалят и самата батерия. Както все пак не е и задължително. Не знам кога и при какви условия се е проявило при мен това.
3. Няма никакво логично обяснение (поне за мен и тук изчетеното) при L-позиция да се командват и двете огледала. Защо ще ги обозначават така при положение, че L не е точно значещо L командване.
4. Тук и мисля да напиша за цитата ти - не успях да намеря точна обосновка за написаното от самия автор за същото. Беше му предложен вариант за постване на въпросния mail, но не срещнах отговор.
5. Извинявай, но примера ти за различните водачи не е правилен - няма никаква логика в написаното от теб. Всеки водач, било той кадърен или не, висок или нисък, трябва да настрои огледалата според своето положение на седалката. Как аджеба ще реагира, ако е настроил дясното, през което е по-трудно да се наблюдава периферията около МПС-то и при желание да настрои и лявото, открива, че с неговото преместване се премества и вече нагласеното. На мен ми звучи смешно и най-вече тъпо.
6. Има колега, мисля поне един, който е написал за отстраняване на "екстрата" като е сложил нов модул, платка или каквото се нарича.

Мисля това е достатъчно...засега :)

Поздрави.

Моят бутон е сменян, така че не мога да коментирам преди това как е било. Но съм чувал, че има бутони, на които пише L+R(не знам дали е вярно, не си спомням моят какъв беше_. Тия новите те са универсални и честно казано леко ментеливи, поне на мен така ми изглежда. Затова може би пише само L. Логично обяснение винаги има. По-горе цитираният Vladko, сам се съмнява в началото, че това е екстра, после обаче по негови думи след запитване се оказва точно така.

И да, наистина, първо настройваш лявото, после дясното. Въпреки че аз бих предпочел да е без тази "екстра" или каквото е там. Освен да е някакъв много сериозен бъг, който от Фолкцваген ги е домързяло да отстранят(или по-скоро е щяло да струва твърде много) и са решили да претендират, че е екстра :). Че даже са го внедрили и в новите модели :D. Малко не ми се вярва. Или пък е екстра, която принципно имаш като възможност, но не е включена, но случайно се отключва при смяна на акумулатор - още по-невероятно...

Последна промяна от XmUrF на Пет 05 юни 2009 23:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 05 юни 2009 22:14

ауууу чакайте има 2 вида бутони за огледала.моите са като кръгче със стрелки и 2 бутона л д и съм виждал и нещо от типа на джойстикче или нещо подобно но е изпъкнало от кората

Потребителски аватар
borro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот borro » Съб 06 юни 2009 8:21

[quote="hitman0013"][/quote]
Джойстик за регулиране на положение на огледалата и три позиции на неговото въртене - L, o и R

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Нед 07 юни 2009 22:14

hitman0013 написа:ауууу чакайте има 2 вида бутони за огледала.моите са като кръгче със стрелки и 2 бутона л д и съм виждал и нещо от типа на джойстикче или нещо подобно но е изпъкнало от кората

И моето е плоско с L и D и то се води по-стария модел,а това като джойстик и опция за прибиране на огледалата е по-новия модел и се слага на коли след 99г. :idea:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 07 юни 2009 22:20

Незнам дали е някакво улеснение за default водача, ако недобросъвестна водачка му размести огледалата :twisted: , но според мен това е инжинерна грешка, и още немога да проумея защо са го измислили така. Адски много ме дразни. Добре, че поне успях да си наглася огледалата и по-важното никой не ми ги размества щото иначе отиде един час в настройки :P

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пон 08 юни 2009 11:46

Хм, и аз мислех че е бъг :) Ама сега като се замисля съм по склонен да мисля че е ексра...въпреки че, ако искаш да изнесеш и двете огледала настрани (едното наляво, другото надясно) май малко ще е трудно с тази екстричка :)

Но сега като се змисля май има значение кое огледало настройваш, но трябва да проверя после. Имам предвид, че ако пипаш лявото - дясното не се мести, но ако пипаш дясното лявото се мести (или обратно, се едното ще е) Тогава, ако е така има логика...ама за 2 години чак сега сещам че може да има значение това :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”